• B2B SEO

B2B SEO

Starten met B2B SEO

Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie, is van groot belang voor de online vindbaarheid van B2B bedrijven. Het belang van B2B SEO is in de afgelopen jaren bij veel bedrijven in meer of mindere mate doorgedrongen. Veel B2B bedrijven worstelen echter nog wel om een B2B SEO strategie te vinden die resultaat opleverd. Vereist dit een eenmalige investering of moet hier blijvend aan worden gewerkt? En hoe kunt u hier zelf mee aan de slag? 

Om u een helpende hand te bieden leest u op deze pagina meer informatie over B2B SEO. Daarnaast schreven we eerder de blog 5 tips om zelf aan de slag te gaan met B2B SEO. Deze biedt handvaten om zelf de eerste stappen te kunnen zetten om uw B2B SEO te optimaliseren.

Stapsgewijs en blijvend uw B2B SEO optimaliseren

Heeft u een website met een modern design en krachtige features? Top! Maar daarmee bent u er nog niet. Uw website moet ook gevonden worden (door de juiste mensen) en leads (of omzet) genereren. Zonder bezoekers is een website als een mooie brochure die niemand leest. Het genereren van een continue stroom aan kwalitatieve bezoekers vereist een website die geoptimaliseerd is voor (een goede vindbaarheid in) zoekmachines. Het optimaliseren van een website zodat deze goed vindbaar wordt is geen éénmalig project en is niet zo maar geregeld, zorg dus dat SEO onderdeel wordt van uw B2B Online Marketing. Dit vereist een stapsgewijze en structurele aanpak. Hierbij moet de aandacht uitgaan naar zowel de content als naar technische optimalisaties. Beiden spelen namelijk een belangrijke rol in het verbeteren van uw SEO. 

Uw B2B SEO wordt beoordeeld op inhoud en techniek

Zoekmachines als Google beoordelen websites op de kwaliteit van de inhoud (content) en de techniek. De content moet actueel en relevant zijn voor de websitebezoekers (doelgroep). In de basis scoren de websites met content die het best aansluit op de zoekopdrachten het best in Google. Dit houdt in dat deze websites het 'hoogst' in de zoekresultaten worden getoond. Een belangrijk onderdeel van B2B SEO is dan ook contentcreatie. Het gaat dan om informatie waar suspects, prospects en klanten naar op zoek zijn en/ of behoefte aan hebben. Lees meer over de belangrijkste Google Ranking factoren.

Door goede en relevante content kan B2B SEO dus worden geoptimaliseerd. Dit is zoals gezegd echter niet het enige. Om goed te scoren in Google moet de website ook op technisch vlak worden geoptimaliseerd. Dit wordt 'technische SEO' genoemd. Ook hiervoor geldt dat hier, vanwege de constant veranderende eisen van Google, op structurele basis aandacht aan moet worden besteed. Over het verbeteren van technische SEO schreven we eerder een blog. 

B2B SEO strategie

Voor wie het na bovenstaande alinea's nog niet duidelijk was: B2B SEO is een proces waar op duurzame wijze aan moet worden gewerkt. Dit kan door een B2B SEO plan of B2B SEO strategie op te stellen. Hierbij wordt, op basis van uw bedrijfsdoelstellingen, bepaald welke aanpak het beste bij uw bedrijf past. Als B2B SEO specialist kan Sigma Solutions u hier uiteraard bij ondersteunen. Eerder hebben wij dit bijvoorbeeld gedaan voor Hapjes aan Huis. Met Hapjes aan Huis hebben wij samengewerkt aan optimale lokale vindbaarheid van het assoritment. Voor AHydraulics hebben wij, door het uitwerken en uitvoeren van een B2B SEO strategie, met een groot deel van het assortiment de nummer 1 positie in Google bekleed.

In een goede B2B SEO strategie moet rekening gehouden worden met een aantal elementen. Eerder besproken thema's als relevante content en oog voor de doelgroep zijn hier voorbeelden van. Ook zoektermenonderzoek en het vaststellen van KPI's zijn elementen waar zeker aandacht aan moet worden besteed. De belangrijkste elementen van B2B SEO staan beschreven in een eerdere blog.

KPI's voor B2B SEO

Om het resultaat van de inspanningen rondom B2B SEO te bepalen en meetbaar te maken is het aan te raden om kritieke prestatie-indicatoren (KPI's) te formuleren. Op basis van de resultaten kan worden bepaald of de inspanningen succesvol zijn en kunnen vervolgstappen worden bepaald. Het doel van B2B SEO kan bijvoorbeeld het optimaliseren van de content zijn of het optimaliseren van de websitestructuur en de techniek (zoals de snelheid, weergave op mobiele apparaten en de gebruiksvriendelijkheid).

Belangrijke KPI's voor B2B SEO waar u aan kunt denken zijn het aantal websitebezoekers, online zichtbaarheid en organisch websitebezoek. Deze en meer KPI's hebben we beschreven in onze blog over KPI's voor B2B SEO. Voor offshore specialist Allrig hebben wij gewerkt aan het verbeteren van de online vindbaarheid en genereren van meer kwalitatieve leads. Als onderdeel hiervan hebben we tevens een KPI-framework opgezet. 

Onze dienstverlening stopt niet na een eerste advies of oplevering van nieuwe content en websiteverbeteringen. Op basis van de doelstellingen en KPI's blijven we de resultaten actief monitoren en waar nodig optimaliseren. U leest hier alles over onze diensten op het gebied van B2B Online Marketing en hoe dat ervoor kan zorgen dat uw website beter vindbaar en zichtbaar wordt voor uw (potentiële) klanten.

Kansen B2B SEO

Wanneer we eenmaal aan de slag gaan met een lange termijn B2B SEO strategie zijn er verschillende kansen om uw vindbaarheid nog verder te verbeteren. Eén van de kansen is het implementeren van een SEO-Booster. Met de SEO-Booster wordt in korte tijd een groot aantal pagina's aangemaakt waarmee een groot bereik aan lokale zoektermen wordt afgedekt. Hiermee hebben we voor Hapjes aan Huis de vindbaarheid voor cateraars op 'long tail zoektermen' aanzienlijk verbeterd. 

Onderdeel van het verbeteren van online vindbaarheid kan ook een geheel website optimalisatietraject inhouden. Dit kan als een door één van onze klanten gebruikt Content Management Systeem (CMS) niet geschikt is voor B2B SEO. Een dergelijk project hebben wij uitgevoerd voor DM Wheel Systems, de website ontwikkelde zich hierdoor tot een goed vindbare, leadgenererende website. 

Tot slot kan een B2B SEO concurrentie-analyse inzicht bieden in enerzijds de concurrentiepositie en anderzijds kansen ten opzichte van de concurrentie. Op welke zoektermen loopt u achter, op welke zoektermen loopt u juist voor en welke zoektermen bevinden zich nog op relatief onontgonnen terrein? Met een SEO concurrentie-analyse ontdek uw kansen om de vindbaarheid te vergroten. 

Sigma Solutions is uw B2B SEO specialist

Als uw Online Business Partner denken wij graag strategisch mee over bedrijfsdoelstellingen, inhoud en conversie! Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van B2B SEO? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. 

ONLINE SUCCES IS…
…UW DOELSTELLINGEN BEHALEN

De Monchy International

Van kennismaking naar online leadgeneratie

 •  Meertalige B2B website en B2B online marketing
 •  Meer leads en inzicht door B2B leadgeneratie
 •  Geïntegreerd met Microsoft Dynamics
 •  Een reis naar meer online interactie en automatisering
Case study afbeelding

Behoeften van stakeholders vervullen

Uw doelgroep bestaat niet alleen uit de klant. Diverse stakeholders zijn op zoek naar informatie. B2B marketing zorgt ervoor dat u commercieel succes kunt behalen voor uw bedrijf en zo uw stakeholders tevreden kan houden.

Stakeholder afbeelding

Uw business optimaal vertegenwoordigen

Wij denken na over online stakeholdercommunicatie over de gehele breedte. U wilt uzelf presenteren als internationaal partner maar ook als kwalitatief merk, relevante werkgever, maatschappelijk verantwoorde organisatie en interessante investering. Wij maken van uw website het visitekaartje dat uw online business vertegenwoordigt.

Optimaal business

Projectvoorbeeld: Lokale vindbaarheid voor cateraars op long tail zoektermen

Hapjes aan Huis is een samenwerkingsverband van cateraars opererend in heel Nederland. Samen met Sigma Solutions wordt al lange tijd gewerkt aan online succes. Zo merkten Hapjes aan Huis en Sigma Solutions uit een zoektermenonderzoek dat bezoekers van Google veel zoeken op een combinatie van catering en een woonplaats. Logisch, want mensen zoeken een cateraar in de buurt. Met het landelijke assortiment is Hapjes aan Huis in staat aan al deze verzoeken te voldoen, maar een uitdaging was het gericht bereiken van mensen die zoeken op een cateraar in hun woonplaats. De SEO booster van Sigma Solutions bood hier uitkomst.

Project voorbeeld afbeelding
Bent u klaar om succesvol te starten met B2B Online Marketing?
Bent u klaar om succesvol te starten met B2B Online Marketing?
Bent u klaar om succesvol te starten met B2B Online Marketing? Download het E-book

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Snelle groei

U kunt gemakkelijk nieuwe aanbieders toevoegen aan uw platform. Zo remt de technologie uw groei niet!

Business Partner

Sigma Solutions is betrokken business partner. Vanuit die rol denken we mee in de strategische overwegingen van een digitaal platform.

Alles in één

Sigma Solutions is specialist in Strategie, UX, Online Marketing, Exploitatie en DevOps. Eén betrokken partner voor alle online activiteiten.

Teamlid afbeelding
Renzo KorverBusiness Development Manager

Vraag een adviesgesprek aan en krijg in 2 gesprekken antwoord op de volgende vragen:

 1. Welke kansen biedt de inzet van B2B SEO mijn bedrijf?

 2. Wie zijn onze (online) concurrenten en hoe gaan wij het van hen winnen?

 3. Welke content, conversiemechanismen en functionaliteiten zorgen ervoor dat B2B SEO bijdraagt aan de groei van ons bedrijf?

 4. Welke B2B SEO middelen moeten wij inzetten om van onze B2B website een succes te maken?

Kennismaking aanvragen
 • B2B SEOVindbaar worden voor uw doelgroep

  81% van de aankoopprocessen start met een online zoekopdracht. Vindbaar zijn is dus een essentieel onderdeel van een succesvol Online Marketing traject, zodat men in aanraking kan komen met uw product of service. 

 • B2B SEOResultaten behalen met Online Vindbaarheid

  Het verbeteren van online vindbaarheid zorgt voor een toename in websitebezoekers en leads. Het gaat dan niet alleen om optimalisatie voor alle technische eisen die Google e.a. aan websites stellen, maar ook om de mogelijkheid om op efficiënte wijze veel pagina’s te publiceren en daarmee aansluiting te vinden op zoekgedrag van potentiele klanten.

Behaal online succes door middel van B2B SEO

Bent u enthousiast over Sigma Solutions?
Vraag dan via onderstaande button een Vrijblijvende kennismaking aan!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º