Vindbaarheid realiseren door het ontsluiten van het productassortiment
DM Wheel Systems

Vindbaarheid realiseren door het ontsluiten van het productassortiment

 

Binnen één jaar tijd ruim 7500 paginaweergaven op kwalitatieve SEO-pagina's en meer dan 700 conversies op het aanbod is echt een fantastisch resultaat.

Kevin KeijnerDigital Consultant

DM Wheel Systems uit Boxtel heeft zich sinds 1951 ontwikkeld tot dé producent en leverancier van wielsystemen in Nederland. Tijdens het optimaliseren van de website hebben we samen met DM Wheel Systems gekeken hoe het productassortiment online kon worden ontsloten. Niet met alleen als doel het tentoonstellen van de grote hoeveelheid producten welke door DM Wheel Systems worden aangeboden, maar ook het realiseren van vindbaarheid op de unieke producten die zij leveren.

Klantwensen

Omdat het neerzetten van een compleet, vindbaar assortiment niet slechts een kwestie is van een Excel vullen hebben wij de volgende wensen met DM Wheel Systems besproken:

 1. De diverse productgroepen zijn eenvoudig te vinden en te filteren.
 2. Producten kunnen op een overzichtelijke wijze worden getoond.
 3. Websitebezoekers kunnen op een eenvoudige wijze contact opnemen of meer informatie aanvragen over het specifieke product.

Aanpak

Bezoekers trekken op unieke delen uit het assortiment

DM Wheel Systems is leverancier van een aantal unieke materialen zoals Vulkollan, waarmee diverse producten worden geproduceerd. Door rondom diverse thema's zoals Vulkollan, maar ook rondom de diverse soorten wielen, kwalitatief hoogwaardige pagina's te produceren wordt optimaal ingespeeld op het aanwezige zoekvolume op Google. Hiermee worden hoge posities in Google gerealiseerd, als ook een goede interactie met de gebruiker door hem of haar hierna naar de juiste producten te leiden of een passende call-to-action te bieden.

Online ontsluiten van het assortiment van DM Wheel Systems

Doordat er veel zoekvolume aanwezig is op de diverse producten van DM Wheel Systems, van "zwaarlast wielen" tot "rubberen zwenkwiel" was het van belang om het assortiment op duidelijke wijze uit te splitsen. Daarom is er gekozen om het assortiment op te delen in diverse productgroepen en gewichtsklassen, waarbij ook rekening gehouden is met het materiaal van het product. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van zoektermen en kunnen bezoekers gemakkelijk terechtkomen op de producten die zij zoeken.

Juiste conversiemechanismen

Het trekken van bezoekers heeft weinig waarde wanneer je deze niet kunt converteren. Daarom maken we bij DM Wheel Systems gebruik van meerdere call-to-actions. Uiteraard hebben we de mogelijkheid om contact of advies aan te vragen. Echter, producten van DM Wheel Systems worden aangeboden in een grote range van maten, tot maatwerk aan toe. Voor ieder product kan er een datasheet worden gedownload en kunnen er zelfs 3D-tekeningen aangevraagd worden, welke na het invullen van een klein formulier kunnen worden toegezonden. Hiermee bieden we bezoekers, afhankelijk van in welke fase van hun aankoopproces zij zich bevinden, een passende call-to-action.

 

 • Vindbaarheid realiseren door het ontsluiten van het productassortiment
  • Producten zijn gemakkelijk filterbaar voor snelle navigatie

  • Verdeling is diverse productgroepen voor optimale vindbaarheid.

 • Vindbaarheid realiseren door het ontsluiten van het productassortiment
  • Meerdere conversiemechanismen voor een optimale bediening van bezoekers

 • Vindbaarheid realiseren door het ontsluiten van het productassortiment
  • Fijnmazige verdeling van het assortiment om in te spelen op het aanwezige zoekvolume op Google.

Het resultaat

Door aan de slag te gaan met online ontsluiten van het assortiment en het realiseren van kwalitatieve SEO pagina's, hebben we in minder dan één jaar tijd de volgende resultaten behaald:

 • 7500+

  Paginaweergaven op kwalitatieve SEO pagina's

 • 80%

  Van organisch verkeer komt op het aanbod

 • 50%

  Van alle sessies verloopt organisch

 • 700+

  Conversies op het aanbod in minder dan een jaar

Over de opdrachtgever

client

DM Wheel Systems is ontstaan toen Danimo Transportwielen uit Zaandam en MIB Wielen uit Boxtel, in 20017, hun krachten bundelden en verder gingen als D&M Holland. Dit is nu DM Wheel Systems geworden. Het bedrijf is in de afgelopen jaren gegroeid tot een grote producent en leverancier met distributeurs in diverse Europese landen. DM Wheel Systems streeft ernaar om de perfecte wieloplossing te produceren met de nieuwste technologieën.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º