Allrig Group

Meer Kwalitatieve Leads en Beter Online Vindbaar

Online Marketing en Rebranding offshore specialist Allrig

Allrig (voorheen Willteco) heeft wereldwijde ervaring als alles-in-een leverancier binnen de energie-industrie. Uniek aan Allrig is de combinatie van specialismen binnen de oliesector. Allrig schakelde Sigma Solutions in om grip te krijgen op online marketing, content en projectmanagement bij de rebranding van de website.

2015 was een roerig jaar voor Allrig. Reden hiervoor was de overname door wereldwijde speler ESI. Een weloverwogen keuze die de positie van de onderneming voor de langere termijn versterkt. Willteco Managing Director Willem Wille: "In de offshore-sector vraagt de markt in toenemende mate om wereldwijde service. We zien ook een trend waarin klanten op zoek zijn naar high-end kennis en kunde, maar voorzichtig zijn in het samenwerken met kleinere regionale partijen. Het was dan ook tijd om de volgende stap te zetten: ofwel een bedrijf overnemen of aansluiten bij een bestaand concern. We kozen voor het laatste."

Kort na de overname werd het nieuwe merk 'Allrig' gelanceerd. 

Doelstellingen Allrig

 1. Online lead generatie: kwalitatief websitebezoek genereren
 2. Succesvol ondersteunen van de merktransitie 

De oplossing

"Sigma Solutions adviseert ons wat we moeten doen om beter gevonden te worden in de zoekresultaten binnen onze branche. Zij geven daarbij een stuk technische ondersteuning. Aan de andere kant helpen ze ons met het genereren van content en analyseren ze wat we moeten bijsturen. Uiteindelijk levert dat meer leads en meer sales op," aldus de Marketing & Communication Manager bij Allrig. 

Om kwalitatief website bezoek te realiseren zijn onder andere de volgende online marketing middelen ingezet.

Opzetten KPI-framework

Om optimaal inzicht te krijgen in (het rendement van) het internetkanaal van Allrig is een uitgebreid KPI-framework gedefinieerd. Voorbeelden van gedefinieerde KPI’s:

 1. Lead variant 1: een correct ingevuld en verstuurd websiteformulier.
 2. Lead variant 2: een aangeklikt e-mailadres.
 3. Suspect variant 1: een websitebezoek wat langer dan 2 minuten duurt en waarbinnen meer dan 5 pagina’s worden bezocht.

Verbeteren vindbaarheid

De diensten die Allrig levert zijn zeer specialistisch en vragen dus specifieke kennis van de online marketeer die bezig gaat met het verbeteren van de vindbaarheid. Enkele van de activiteiten die in nauwe samenwerking met de specialisten van Allrig zijn uitgevoerd:

 1. Zoekwoordenonderzoek: in Nederlands en Engels en gebruikmakend van onder andere de Google AdWords Keywordplanner.
 2. Technische zoekmachineoptimalisatie: waarbij de webbouwer van Allrig is geïnstrueerd op de door te voeren verbeteringen.
 3. SEO Copywriting: waarbij de online marketeer van Sigma Solutions de Nederlandstalige en Engelstalige SEO-content produceert en na inhoudelijke controle door een specialist van Allrig publiceert op de website van Allrig.

Google Analytics Inrichting Met Behulp van Google Tag Manager

Om het bezoekersgedrag en het rendement van het internetkanaal inzichtelijk te krijgen is het Google Analytics account van Allrig opnieuw ingericht. Voorbeelden van de aanpassingen die wij aan de Google Analytics Setup van Allrig hebben uitgevoerd:

 1. Google Tag Manager Gebruiken: om de inzet van de websitebouwer van Allrig te minimaliseren is logo-google-tag-manager.png.jpg gebruik gemaakt van Google Tag Manager.
 2. Online Conversies meten door het instellen van doelen: door doelen in te stellen worden vooraf gedefinieerde conversies gemeten. Hierbij kijken wij niet alleen naar ingevulde formulieren, maar ook naar aangeklikte e-mailadressen en bezoekers die in bepaalde tijd meerdere pagina’s bezoeken.
 3. Google Webmaster Tools Koppelen: door het Google Analytics account te koppelen aan het Google Webmaster Tools account realiseren we inzicht in de zoekopdrachten waarop de site wordt weergegeven, de positie en het doorklikgedrag van bezoekers.

resultaten-willteco-zoekmachineoptimalisatie.png.jpg

De Website Conversie Optimalisatie Activiteiten

Om zoveel mogelijk bezoekers te laten converteren zijn een aantal website-aanpassingen geadviseerd die door de websitebouwer van Allrig zijn doorgevoerd.

 1. Optimalisatie Website Zoekfunctie: De zoekfunctie is voorzien van een ‘vragenformulier’. Als een zoekopdracht geen resultaat oplevert kan de bezoeker een directe vraag aan de specialisten van Allrig stellen.
 2.   Optimalisatie Call2Action: Elke pagina is voorzien van contactgegevens call-2-action-willteco-website-optimalisatie.png.jpg en een formulier die above the fold zijn geplaatst. Hierdoor is het voor de bezoekers van de Allrig website eenvoudig om contact met Allrig op te nemen.
 3. Web Analytics: op basis van het met Google Analytics inzichtelijk gemaakte bezoekgedrag inzicht verwerven in verbeterkansen en de effecten van doorgevoerde websiteoptimalisaties.

Resultaten

"Op belangrijke zoekwoorden scoren we nu goed, ik durf te zeggen dat we nog nooit zo hoog gestaan hebben. Onze goede resultaten op het gebied van sales blijven zich voortzetten."

 • Een toename van het aantal Online Leads;
 • Meer bezoekers door bredere vindbaarheid (optimalisatie op nieuwe zoektermen) en betere vindbaarheid (optimalisatie van bestaande zoektermen);
 • Meer inzicht in verbeterpunten van de website en rendement van de website;
 • De klant is tevreden over de branding en leadgeneratie doelstellingen.

Ook meer kwalitatief websitebezoek genereren? 

Wilt u ook aan de slag met B2B online marketing, B2B SEO en website conversie optimalisatie met als doel om uw bedrijf online succesvol te maken? Neem dan contact met ons op.

Over Allrig

Allrig is met tientallen jaren offshore service ervaring expert op het gebied van fleetmanagement. De aanwezigheid in elke boorregio maakt Allrig dé wereldwijde alles-in-een-leverancier. Allrig is een samensmelting van de kennis van diverse bedrijven binnen de oliesector: 

 • Vicksburg Marine Inc, deskundig op het gebied van olie, Amerika.
 • Southern Technology & Services en Benchmark Instrumentatie, Amerika.
 • Wilteco, Noordzee-experts gevestigd in Nederland.
 • Willtech, specialist in scheepswerven Azië, Singapore.
 • ESI Jackup, Amerika.

Allrig is gericht op service en levert alles van volledig kadeprojectmanagement tot levering van nieuwe onderdelen. Meer informatie is te vinden op hun website. 

Over de opdrachtgever

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º