• B2B Webshop

B2B Webshop

Starten met een nieuwe B2B Webshop

Heeft u een (technische) onderneming met complexe producten of diensten? Dan zoekt u een B2B Webshop die zorgt voor bestelgemak voor de klanten en efficiencyverbetering voor uzelf. Het vinden van een Content Management Systeem dat dit faciliteert is echter vaak een uitdaging. Het is het waard om hier goed onderzoek te doen naar de partij met wie u gaat samenwerken. Een goede B2B Webshop draagt bij aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

 • Door eenvoudigere cross sell en upsell wordt de omzet per klant verhoogd.
 • Kostenbesparing doordat verkopen plaatsvinden zonder tussenkomst van een medewerker.
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar beschikbaar.
 • Meer klanten door online vindbaarheid op producten en diensten.

Lees hier meer over hoe u ergenissen binnen uw webshop kan voorkomen.

Maatwerk B2B Webshop bouwen

Haalt u op dit moment te weinig rendement uit uw B2B Webshop? Dan is het wellicht tijd om een nieuwe B2B Webshop te laten maken. Wanneer op een B2B Webshop geen conversies worden gegenereerd, worden uw bedrijfsdoelstellingen niet behaald. Bij Sigma Solutions vinden we het daarom zeer belangrijk dat, wanneer wij een B2B Webshop bouwen, deze functioneel is. Uiteindelijk wilt u natuurlijk dat uw nieuwe B2B Webshop nieuwe klanten aantrekt. Vanzelfsprekend is het naast functionaliteit ook belangrijk dat uw B2B Webshop past bij de uitstraling en cultuur van uw bedrijf. Zie een B2B Webshop als een visitekaartje, een eerste indruk en een weerspiegeling van uw bedrijfsidentiteit. Voor onze klant Friederichs hebben wij een groei van het aantal bestellingen gegenereerd dankzij een Maatwerk B2B Webshop.

Wilt u zelf aan de slag met het optimaliseren van uw B2B Webshop? Hier vindt u vier tips om de conversies op uw website te optimaliseren.

Grip krijgen op uw B2B e-commerce

Het online gedrag van de B2B klant en de motivatie waarom deze iets online wilt kopen is een belangrijk aspect bij de bouw van een B2B Webshop. Zoom hier ook vooral in op de verschillen tussen een consument en een professional. Dit kent een andere benadering bij de ontwikkelingen van uw B2B E-commerce traject. Vaak hebben Distributeurs of Maakbedrijven te maken met dealers/wederverkopers en zij verkopen dus met hoge regelmaat producten via de groothandel. Deze bedrijven willen zij graag te vriend houden. Daar komt bij dat steeds meer groothandels en dealers in B2B bedrijven ook actief bezig zijn met verkopen van producten via het internet. Aan de andere kant willen de fabrikant en importeur vandaag de dag ook meer grip krijgen op de B2B klant. De uiteindelijke koper is dus een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van een B2B webshop. In het verleden hebben wij een succesvolle B2B Webshop met klantportaal gerealiseerd voor onze klant AHydraulics. AHydraulics kan nu vanuit de voorraad beschikbare onderdelen direct verzenden bij een bestelling. Zo worden wereldwijd bedrijven snel voorzien van de nodige hydraulische onderdelen.

Lees in onze blog meer over de 5 belangrijkste functionaliteiten van een succesvolle B2B Webshop.

B2B Webshop laten maken

Met onze starterkit ‘Hermes’, bieden wij de perfecte E-commerce oplossing voor (internationaal) handelende en producerende B2B-bedrijven, zoals de Maakindustrie, Technisch Dienstverleners, Distributeurs en Groothandels. Voor deze bedrijven is Hermes dé starterkit voor een B2B Webshop die meetbaar en met positief rendement bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen en het genereren van meer online verkopen. Met de uitgebreide mogelijkheden om uw assortiment online te presenteren, zet u de deur open voor online leadgeneratie en groei van uw bedrijf. 

In onze blog leest u meer over een Franchise Webshop, want deze moet vaak voldoen aan de identiteit van de franchisehouder, maar toch een unieke uitstraling hebben.

Sigma Solutions is uw B2B Webshop Bouwer

Een webshop bouwen is voor ons geen project, maar een traject. Gedurende het hele proces werken we nauw samen en denken wij mee om uw B2B Webshop succesvol te maken. Deze dienstverlening stopt niet bij oplevering. Wij blijven altijd nauw betrokken.

 • Te produceren voor ieder product
 • Te produceren in elke taal
 • Gebruiksvriendelijk CMS
 • Snel Bestel Functie op basis van SKU / Artikelnummer
 • Geïntegreerd Product Information Management
 • Klantspecifieke catalogus en prijzen
 • Integreerbaar met backoffice systemen op basis van standaard koppelingen
 • Automatisch gegenereerde datasheets, tekeningen en brochures op productniveau
 • Voldoet aan de nieuwe privacy wetgeving (AVG / GDPR) dankzij veilig SSL 
 • Datasheets, tekeningen en brochures op productniveau automatisch gegenereerd

Lees in onze case een voorbeeld waarbij wij onze klant De Postergigant, een traditionele drukkerij, hebben geholpen met digitaliseren door de realisatie van een nieuwe B2B Webshop.

Meer weten over onze E-commerce oplossingen? Neem dan contact met ons op.

PyraSied Xtreme Acryclic

Van kennismaking naar B2B E-Commerce

 • B2B Webshop, B2B Portal en Salesportal in één
 • Geïntegreerd met Exact Online
 • Grotere focus op nieuwe B2B klanten en sales
 • Een reis naar schaalbare groei voor distributiepartner in kunststof
Case study afbeelding

Behoeften van stakeholders vervullen

Uw doelgroep bestaat niet alleen uit de klant. Diverse stakeholders zijn op uw webshop op zoek naar informatie. Een B2B webshop vervult de informatiebehoeften van alle verschillende doelgroepen en draagt bovendien bij aan het realiseren van commercieel succes.

Stakeholder afbeelding

Uw business optimaal vertegenwoordigen

Wij denken na over online stakeholdercommunicatie over de gehele breedte. U wilt uzelf presenteren als internationaal partner maar ook als kwalitatief merk, relevante werkgever, maatschappelijk verantwoorde organisatie en interessante investering. Wij maken van uw webshop de online winkel die uw online business vertegenwoordigt.

Optimaal business

Projectvoorbeeld: Met B2B E-commerce een groot aanbod digitaal aanbieden voor AHydraulics

Distributeur van hydraulische systemen en onderdelen AHydraulics vertegenwoordigt een aantal vooraanstaande producenten van hydraulica. Deze worden door AHydraulics wereldwijd geleverd. AHydraulics kwam bij Sigma Solutions met de wens om met behulp van Online te groeien. Daarbij waren de uitgangspunten dat het uitgebreide assortiment van AHydraulics online ontsloten werd, AHydraulics voldoende vertrouwen uitstraalt als betrouwbare internationale partner, en bezoekers via verschillende manieren kunnen converteren. Om AHydraulics te begeleiden in de groeiwens ontwikkelde Sigma Solutions een B2B Webshop met klantportaal. Deze webshop vormt het platform waarmee AHydraulics Online Succes kan behalen, en waar AHydraulics en Sigma Solutions continu binnen de samenwerking aan het uitbreiden zijn.

Project voorbeeld afbeelding

Feiten

7x

Een bezoeker bezoekt gemiddeld 7 keer een website voor een aankoop wordt afgerond.

50%+

Het aantal B2B klanten dat digitaal onderzoek doet naar aan te kopen producten is gestegen met 50%

15%

Slechts 15% van de mensen verwacht dat fysiek contact bij verkopen de norm blijft.

73%

73% van alle aankopen begint tegenwoordig met een zoekopdracht in Google, ook in B2B.

In 6 stappen naar een B2B Webshop

Kwaliteit, betrokkenheid, groei en trots staan bij ons voorop en daarom draait alles om een structurele, efficiënte werkwijze. Wij volgen onderstaande stappen samen met u, zodat we uw nieuwe B2B Webshop op een effectieve manier als lead genererend geheel kunnen realiseren.

Stap 1| Kennismaking

In een vrijblijvend, oriënterend kennismakingsgesprek worden uw uitdagingen, wensen en doelstellingen in kaart gebracht. Als voorbereiding op de kennismaking hebben wij al een quickscan gemaakt van uw online activiteiten en de prestaties van uw huidige B2B Webshop of Website. Aan de hand van deze quickscan geven wij u minimaal 10 inzichten en bruikbare tips om meer online succes te realiseren. Daarnaast brengen we ook uw belangrijkste online concurrenten in beeld door middel van een concurrentieanalyse. Tenslotte stellen wij u ook diverse vragen, zodat wij een beter beeld krijgen van wie u bent, wat u doet en hoe wij u bij het strategisch inzetten van Online kunnen helpen.

meer info
Stap 2| Voorstel Digitale Roadmap

Na de kennismaking gaan wij aan de slag met de ontwikkeling van uw Digitale Roadmap; een routekaart van 1 jaar waarin wij een logische planning maken met concrete stappen die wij voor uw bedrijf willen zetten om uw bedrijf bestendig te laten groeien. We nemen ook nog veel meer kansen, tips en inzichten mee in de breedte van uw business, zodat helder in kaart wordt gebracht wat volgens ons de juist te varen koers is naar meer online succes en bestendige groei. In deze fase wordt ook het contentmodel van uw nieuwe B2B Webshop vastgesteld. Daarnaast zullen we uitgebreid samen met u stilstaan bij de functionaliteiten van de B2B Webshop, zoals de integratie met uw (backoffice) systemen, het doorlopen van het bestelproces en het zoeken en navigeren binnen de online omgeving. Ook dit gesprek is vrijblijvend en staat volledig in het teken van het bieden van meer inspiratie en inzichten aan de hand van de door ons uitgevoerde analyses.

meer info
Stap 3| Ontwerp B2B Webshop

Nadat u akkoord heeft gegeven op het webdesign, zal worden gestart met de realisatie door onze specialisten. Uiteraard is uw nieuwe B2B Webshop geschikt voor veelgebruikte apparaten, zoals smartphones, tablets, PC's en laptops. Wilt u zelf uw teksten schrijven of laat u dit graag over aan de specialisten van Sigma Solutions? Beide is mogelijk. Wij beschikken namelijk over een aantal gespecialiseerde SEO Copywriters. Het eindresultaat is een snelle, goed vindbare en gebruiksvriendelijke B2B Webshop die orders op basis van leads en aanvragen realiseert doordat wij call-to-actions plaatsen die passen bij iedere fase binnen de aankoopreis van uw potentiële klant. 

meer info
Stap 4| Webshop realisatie

Nadat u akkoord heeft gegeven op het webdesign, zal worden gestart met de realisatie door onze specialisten. Uiteraard is uw nieuwe B2B Webshop geschikt voor veelgebruikte apparaten, zoals smartphones, tablets, PC's en laptops. Wilt u zelf uw teksten schrijven of laat u dit graag over aan de specialisten van Sigma Solutions? Beide is mogelijk. Wij beschikken namelijk over een aantal gespecialiseerde SEO Copywriters. Het eindresultaat is een snelle, goed vindbare en gebruiksvriendelijke B2B Webshop die leads en sollicitaties realiseert doordat wij call-to-actions plaatsen die passen bij iedere fase binnen de aankoopreis van uw potentiële klant.

meer info
Stap 5| Livegang

Uw nieuwe B2B Webshop is gebouwd, gevuld met productenafbeeldingen en productbeschrijvingen, uitvoerig getest en klaar om te worden gelanceerd. Na de livegang stellen we alle essentiële measurement-tools voor u in, zoals Google Analytics, Hotjar, Google Webmaster Tools en Google Tag Manager. Daarnaast wordt uw oude B2B Webshop voorzien van de juiste doorverwijzingen om posities in zoekmachines te behouden.

meer info
Stap 6| Continue optimalisatie

Uw B2B Webshop is nu live, hier houdt het echter niet op. Wij zullen de B2B Webshop continu observeren en deze optimaliseren op basis van de verkregen data. Webshop-optimalisatie is een continu proces van meten, analyseren en testen, waarbij de B2B Webshop geleidelijk steeds verder wordt geoptimaliseerd. Ons doel hierbij is om onder andere het aantal orders op basis van leads, aanvragen en daarmee de totale groei van uw bedrijf te vergroten. Alles met als doel om u stap voor stap te begeleiden naar de volgende stap binnen onze Roadmap Digitalisering. Daarnaast kijken we ook graag met u naar de kansen van een B2B Portal. Dit maakt het namelijk mogelijk om uw klanten 24/7 te voorzien van hun informatiebehoeften.

meer info
Zo verbetert u uw B2B online koopproces
Zo verbetert u uw B2B online koopproces
Zo verbetert u uw B2B online koopproces Download het E-book

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Conversie, Conversie, Conversie

Om zoveel mogelijk conversie te realiseren zetten we een scala aan bewezen middelen in, zoals Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Advertising (SEA), het produceren van cases, blogs en nieuws (Content Marketing) voor het trekken van bezoekers. Bezoekers worden vervolgens geconverteerd middels meerdere aantrekkelijke Call-to-Actions (CTA) die passen bij iedere fase binnen de aankoopreis van uw potentiële klant.

Duurzame inzet van middelen

Wij geloven in een duurzame aanpak, het realiseren van resultaten die bijdragen aan het behalen van de langetermijndoelstellingen. Met behulp van kwalitatief hoogwaardige content, die is gebaseerd op zoektermen waar door uw doelgroep op wordt gezocht, versterken we als digital marketing bureau de positie van uw webshop.

De waarde van marketing inzichtelijk maken en verhogen

Pas als u weet wat marketing onder de streep toevoegt aan uw bedrijf, is het mogelijk hier gericht in te investeren. Daarom vinden wij rapportage en analyse belangrijk. Met behulp van analysesoftware optimaliseren wij uw marketing, en nemen wij u mee in de groei die marketing kan betekenen voor uw bedrijf.

Teamlid afbeelding
Renzo KorverBusiness Development Manager

Vraag een adviesgesprek aan en krijg in 2 gesprekken antwoord op de volgende vragen:

 1. Welke kansen biedt een nieuwe B2B webshop mijn bedrijf??

 2. Wie zijn onze (online) concurrenten en hoe gaan wij het van hen winnen?

 3. Welke conversiemechanismen en functionaliteiten zorgen ervoor dat onze B2B Webshop bijdraagt aan mij als Industrieel Dienstverlener?

 4. Welke middelen moeten wij inzetten om van onze B2B Webshop een succes te maken?

Kennismaking aanvragen

Behaal online succes met uw webshop

Bent u enthousiast over Sigma Solutions?
Vraag dan via onderstaande button een Vrijblijvende kennismaking aan!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º