Friederichs

Friederichs: groei in bestellingen dankzij maatwerk B2B webshop

In een markt waar leveranciers groter worden en assortimenten versmallen, houdt Friederichs oog voor de wensen van haar individuele klanten: de opticiens en contactlensspecialisten. Met meer dan 400 artikelen biedt Friederichs het meest complete aanbod contactlenzen, contactlensvloeistoffen, oogzorgproducten en accessoires. 

"Friederichs kijkt anders"

Een sterk assortiment kwaliteitsproducten is slechts één facet van goede dienstverlening, vindt Friederichs. Daarom besteedt zij naast de opticien voorzien van up-to-date productinformatie ook veel aandacht aan professionele service. Samen vormen deze facetten Friederichs' bedrijfsmotto: "Friederichs kijkt anders". De huidige webshop van Friederichs sloot echter niet aan bij dit motto. De webshop voldeed niet aan de functionele eisen anno 2016 (bijv. responsive deisgn) en er waren onvoldoende mogelijkheden om cross- en upsell te realiseren.

Om haar klanten de service te bieden die zij van Friederichs mogen verwachten - optimaal gebruikersgemak en 24/7 beschikbaar - liet het bedrijf een maatwerk B2B webshop ontwikkelen. 

Optimaal gebruikersgemak

Dat Friederichs dé totaalleverancier voor de opticien is nu daadwerkelijk terug te zien in de webshop. Het is onder andere mogelijk om bestellingen rechtstreeks bij de eindklant thuis te laten bezorgen. Snelheid is nog een van de voordelen van de Friederichs webshop. Vandaag besteld, morgen in huis! De maatwerk koppeling met het maatwerk ERP-systeem van Friederichs en de ruime voorraad maken dit mogelijk. 

24/7 beschikbaar

Een steeds groter deel van de klanten van Friederichs bestelt via de B2B verkoop portal. Het is dan ook belangrijk dat deze continu beschikbaar is. Om dit te realiseren maakt Friederichs gebruik van dedicated (virtual) hosting, met 24/7 monitoring. Wanneer nodig wordt er proactief ingegrepen en vindt er professioneel incident- en changemanagement plaats (op basis van ITIL).

De complexiteit van het productaanbod van Friederichs is groot. Eén product kent al snel meer dan 50.000 varianten. De nieuwe webshop biedt opticiens een compleet overzicht van het uitgebreide productaanbod en maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen de verschillende varianten. Zo komen de opticiens eenvoudig tot een compleet advies op maat. 

Net als haar klanten, plukt ook Friederichs de vruchten van de nieuwe B2B webshop. Deze biedt de mogelijkheid om cross- en upsell te realiseren. Met resultaat! In de eerste 10 maanden na livegang zijn bezoekers gemiddeld 10% langer op de webshop en is de conversieratio met 5% gestegen. 

  Over de opdrachtgever

  In een markt waar leveranciers groter worden en assortimenten versmallen, houdt Friederichs oog voor de wensen van haar individuele klanten: de opticiens en contactlensspecialisten. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producten om het aanbod zo optimaal en compleet mogelijk te maken. Regelmatig voegen wij nieuwe producten toe aan ons assortiment. Wij bieden in de markt het meest complete aanbod contactlenzen, contactlensvloeistoffen, oogzorgproducten (waaronder oogdruppels) en accessoires. In totaal 418 artikelen, waarvan maar liefst 84% op voorraad in Heemstede. Dus vandaag besteld en (via Distroptiek) morgen in huis!

  Een sterk assortiment kwaliteitsproducten is één facet van goede dienstverlening, professionele service is een tweede. Onder het motto "Friederichs kijkt anders" laten wij deze twee versmelten. Wij vinden dat product en service bij elkaar horen en staan u bij vragen of bestellingen graag persoonlijk te woord. 

  Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

  Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
  Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

  E-book

  Zo wordt uw website een lead generator 
  In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

  Download het E-book â€º