De Postergigant: digitaliseren van een traditionele drukkerij
  • Webshop is klaar voor de toekomst

De Postergigant: digitaliseren van een traditionele drukkerij

 

"Gigantisch scherp in media en prijs"

De Postergigant staat bekend om bovenstaande uitspraak en is een kei in goede service. Maar, hoe begeef je je als traditionele drukkerij met een kleine webshop in de online omgeving anno nu? 

De uitdaging: niet achterblijven in digitalisering

De online drukkerijbranche is een sterk concurrerende markt, met grote spelers die al vanaf hun oprichting online - met een webwinkel - zijn gestart. Ook klanten hebben daarin steeds meer eisen. Om daar als traditionele drukkerij tussen te komen, zag De Postergigant in dat het nodig is om mee te gaan met de digitalisering. Weg met de sales via traditionele offline methoden zoals telefoon en fax, tijd voor een volgende stap!  

Oplossing: een webshop

Die stap werd gezet met de ontwikkeling van een digitaal verkoopkanaal: een webshop die het mogelijk maakt om gepersonaliseerde designs direct up te loaden en vervolgens direct bestellen. Om het potentieel van dit kanaal te vergroten werd een online marketingtraject gestart en werden interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. 

Onderscheiden met een bewuste focus

De Postergigant onderscheidt zich door processen slim te organiseren, persoonlijk contact te waarborgen en werk zo min mogelijk uit te besteden. Ze hebben 20 jaar ervaring in - en kennis van - het vak. Ze weten met wie ze niet hoeven te concurreren en zoeken bewust naar nieuwe klanten in nichemarkten en klein MKB om zich op te focussen. Met die gedachte zijn we dit proces ingegaan: met inachtname van hun persoonlijke aanpak het bedrijf steeds groter maken en met weinig mensen meer werk kunnen verzetten.  

Het resultaat

Met de komst van de door Sigma Solutions ontwikkelde webshop zijn klanten van De Postergigant in staat om op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier bestellingen te plaatsen en ontwerpen mee te sturen. De klant is hierdoor zelf verantwoordelijk voor het proces en geeft toestemming voor het daadwerkelijke ontwerp. Dit bespaart kosten (denk bijv. aan het aantal retouren) en zorgt voor snelheid in de bestelprocedure. 

Ontwikkeling van De Postergigant

De nieuwe webshop is klaar voor de toekomst met mogelijkheden voor bijvoorbeeld web2print, waarbij een design online (printready) ontworpen wordt.

Ook meegaan met de digitalisering? 

Wilt u ook niet achterblijven in de digitalisering? Wij helpen u graag met het zetten van de volgende voor uw webshop en/of website. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden

Over De Postergigant

De Postergigant is een online drukkerij die staat voor kwaliteit, scherpe prijzen en goede service. Dankzij het slim combineren van orders treedt er zo min mogelijk verspilling op en hebben zij een duurzaam en eerlijk karakter.

Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

Download de Roadmap!

Een toekomstbestendig bedrijf:
Zo staat uw online B2B klantreis als een huis!

Download de Roadmap »

sigma-solutions-download-de-roadmap.png

Een toekomstbestendig bedrijf: 
Zo staat uw online B2B klantreis als een huis! 

Speciaal voor distributeurs, groothandels, industrieel dienstverleners, producenten en de maakindustrie.
 

Download de Roadmap ›