Hapjes aan Huis

200% groei in omzet in 2 jaar tijd

Verandering van spijs doet eten: Hapjes aan Huis 

"Dagverse catering voor ieder budget en iedere locatie"

Hapjes aan Huis is een online platform waar Nederlandse cateraars zich bij aan kunnen sluiten om hun assortiment te promoten: van buffet tot high tea en van lunches tot kerstdiners. Met een businessmodel waarbij Hapjes aan Huis cateraars inhuurt en zelf geen keuken heeft, is ze de Thuisbezorgd.nl onder de cateringorganisaties.

Google gooide roet in het eten

Stelt u zich eens voor, u hebt een bedrijf voor cateringproducten gericht op particulieren en bedrijven. U besluit in 2008 om voor elke plaatsnaam een webshop te lanceren. Op zich slim bedacht. Maar dan besluit Google om duplicate content te waarderen naar wat het is: gekopieerde (dubbele) content. Deze teksten worden lager gewaardeerd en zijn voor uw ranking in Google dan ook niet veel meer waard. Uw websites staan niet meer hoog geïndexeerd in de zoekresultaten en uw business valt weg! Wat nu?

Oplossing: een gedegen contentmodel

De enige juiste oplossing was in dit geval het creëren van een ander contentmodel. In een kwartaal tijd hebben we een contentmodel opgezet dat geoptimaliseerd wordt per plaatsnaam, maar wel op één domein staat. Hierdoor ontstaat er geen duplicate content en is deze optimaal voor elke zoekopdracht (én voor Google). De webshop is nu voorzien van koppelingen met back-end-systemen, zoals een lead volg systeem, een workflow engine, een portal en een boekhoudpakket.

Op naar een hoger plan

Hapjes aan Huis wil hét cateringplatform voor bijzondere momenten zijn. Om dat te realiseren sluit Sigma Solutions zich aan als online business partner en denken we met hen mee over hun business, de webshop en de complexiteit van de juiste zoektermen.  

Over de opdrachtgever

Hapjes aan Huis is een platform van cateraars door heel Nederland. Cateraars kunnen zich aansluiten en vormen zo een landelijke verspreiding van het assortiment. De bestelling die de gasten doen via de webshop van Hapjes aan Huis gaat automatisch naar de dichtstbijzijnde cateraar. Deze bevestigt de order en staat garant voor de bereiding en levering van de bestelling.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º