• B2B Webshop voor de Maakindustrie

B2B Webshop voor de Maakindustrie

Waar E-commerce voor bijvoorbeeld groothandels al gemeengoed is, is het in de (klantordergestuurde) maakindustrie nog relatief nieuw. Wat wij met name uit de praktijk horen is dat maakbedrijven ervan uitgaan dat hun business, omdat deze minder gestandaardiseerd is, niet geschikt is voor E-commerce. Bovendien zien ze de integratie met het ERP systeem en IT beveiliging als drempels om de stap te zetten naar het realiseren van een E-commerce kanaal en de integratie hiervan in de bedrijfsvoering. Hoewel we die twijfel goed begrijpen, zijn wij ervan overtuigd dat E-commerce van toegevoegde waarde is voor de maakindustrie.

Een B2B Webshop voor uw maakbedrijf vergroot uw business

E-commerce is een bron van inkomsten die steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Dat geldt ook voor B2B bedrijven, zoals de Maakindustrie. Om concurrentie voor te blijven, expertise te delen, klantvriendelijkheid te waarborgen èn verder uit te breiden, is een goede B2B Webshop een belangrijk onderdeel van uw online B2B activiteiten. Sigma Solutions heeft voor deze complexe opgave zowel de creativiteit als kennis in huis. Hieronder volgen twee voordelen van een goede webshop.

Altijd bereikbaar

Heeft u actief in de Maakindustrie als fabrikant? Met een webshop is het mogelijk om klanten te voorzien in hun behoefte tot ver buiten de openingstijden. U bent 24/7 bereikbaar. Daarnaast wordt het voor bezoekers het in één oogopslag mogelijk om inzage te krijgen in aanbod, productinformatie en prijzen.

Vergroot klantvriendelijkheid

Als bedrijf in de Maakindustrie is klantvriendelijkheid een belangrijk aspect van uw werk. Met een goede B2B Webshop wordt deze verbeterd in de zin dat u klantinformatie en ordergeschiedenis kunt gebruiken om een gepersonaliseerde klantervaring te creeëren. Zo verhoogt u klanttevredenheid.

Sigma Solutions en digitaal gedreven Maakbedrijven

Voor (industrieel) producenen en fabrikanten die al lange tijd succesvol zijn, zorgt een groot aantal offline orders zo nu en dan voor onnodige inefficiëntie en daarom zoeken veel maakbedrijven naar e-commerce oplossingen om de werkdruk te verlichten. Met Sigma Solutions als Online Business Partner kan een Microsoft Dynamics, Exact Online of SAP Business One geïntegreerde B2B Webshop belangrijke uitdagingen aanpakken, zoals een té hoge werkload en het risico op orderfouten die een negatieve invloud heben op uw bestaande en nieuwe klantrelaties.

Onze e-commerce oplossing maakt gebruik van alle productgegevens en branchespecifieke bedrijfslogica die u in real-time in uw ERP-systeem hebt opgeslagen. Maar om al deze informatie in real-time op uw webshop te kunnen weergeven moet u er natuurlijk wel voor zorgen dat alle informatie in uw ERP correct is. Uiteindelijk resulteert dit in het te hoeven onderhouden van maar één database.

Het totaalpakket

Niet voor niets noemen wij ons Online Business Partner. Sigma Solutions bouwt naast webshops voor de maakindustrie aan nog veel meer slimme online oplossingen voor B2B bedrijven. Bent u benieuwd hoe wij uw bedrijf naar een hoger online niveau kunnen brengen? Neem dan snel contact met ons op.

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Snelle groei

U kunt gemakkelijk resultaat realiseren door gebruik te maken van bewezen processen en technologie.

Business Partner

Sigma Solutions is betrokken business partner. Vanuit die rol denken we mee in de strategische overwegingen van een digitaal platform.

Alles in één

Sigma Solutions is specialist in Strategie, UX, Online Marketing, Exploitatie en DevOps. Eén betrokken partner voor alle online activiteiten.

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º