• B2B Business Apps

B2B Business Apps

Elk bedrijf heeft processen die haar uniek maken. Wanneer u als bedrijf uw processen efficiënter invult en uitvoert dan de andere spelers in uw business, levert dat een flink concurrentievoordeel op! Digitaliseren is dé manier om efficiënte processen te realiseren of zelfs aan te vullen met nieuwe winstgevende processen. Echter, in veel bedrijfskolommen wordt dit nog onvoldoende toegepast en worden inefficiënte manieren van het uitvoeren van processen tot in lengte van dagen gehanteerd. Zonde! Want hierdoor laat u kansen liggen om tijd te winnen en fouten te verminderen. Door het inzetten van B2B Business Apps kunt u deze processen digitaliseren en uw efficiency halen!In deze blog leest u hoe u Meer klantzicht kunt krijgen en hoe B2B Business Apps daarbij ook kunnen helpen.

Inzetten van B2B Business Apps om effiency te realiseren

Sigma Solutions heeft geruime ervaring met realisatie van B2B Business Apps voor handelende en producerende bedrijven. Als handelend of producerend bedrijf heeft u niet alleen te maken met vragen van klanten over uw producten, maar zijn er tal van bedrijfsprocessen te bedenken waar uw medewerkers zijn aan kwijt zijn en waar winst valt te behalen door inzet van B2B Apps. Er kan namelijk niet alleen tijd worden bespaard, maar ook reductie van fouten worden gerealiseerd. Door processen te digitaliseren wordt er namelijk een werkwijze afgedwongen welke ervoor zorgt dat de foutmarge verkleind wordt. In onze blog over Dé 3 kansen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren vertellen wij over een aantal kansen rondom digitalisering van deze klantgerichte processen.Zo hebben wij voor ERIKS uit Alkmaar het Slang RegistratieSysteem (SRS) gerealiseerd. Het SRS zorgt ervoor dat, nadat deze klanten door ERIKS zijn aangemaakt, de mogelijkheid ontstaat om de slangen welke door ERIKS geleverd en gekeurd worden te registeren. Hierdoor weten de klanten van ERIKS niet alleen exact welke slangen worden onderhouden en wat de status is, maar ook wanneer de certificering verloopt en herkeur nodig is. Het digitaliseren van dit klantgerichte proces zorgt niet alleen voor borging van de kennis rondom deze slangen, maar ook voor efficiency in registratie en kwaliteitsborging. Er hoeven nu geen documenten meer te worden bijgehouden, maar alles staat geregistreerd in een centraal systeem.

B2B Business Apps voor tijdsbesparing en meer klantzicht

Gesloten Business Apps kunnen ook als Open Business Apps worden gezet. Dit houdt in dat uw (potentiele) klanten hier te allen tijde gebruik van kunnen maken of ze nu wel of niet ingelogd zijn. De mogelijkheden voor dit soort B2B Apps zijn eindeloos. Het gaat namelijk om het digitaliseren van uw product- en oplossingskennis in applicaties waar uw klant gebruik van kan maken. Door standaard, te digitaliseren, kennis online te ontsluiten kunnen simpele én complexe vragstukken worden weggehaald bij uw medewerkers, waardoor zij meer tijd kunnen besteden aan andere zaken en waardoor uw klanten beter geinformeerd en tevredener zijn. Zo hebben wij voor ERIKS de Chemical Resistance Guide gerealiseerd, waarmee de chemische compatibiliteit van diverse stoffen en materialen kunnen worden vergeleken.Ook het simplificeren van productselectie kan plaatsvinden via Open Business Apps. Realisatie van een Productselector zoals die van DM Wheel Systems of Heinen & Hopman helpt (potentiële) klanten bij het verder specificeren van hun wensen en mogelijke oplossing, zodat zij beter geinformeerd aanvragen kunnen doen. Tegelijktijd krijgt u meer inzicht in waar uw (potentiële) klanten naar op zoek zijn, want u kunt zien hoe zij tot hun keuze komen. Is er om tot een specifieke oplossing te komen meer calculatiewerk nodig? Dan kunt u een calculator inzetten. Zelfs complexe formules kunnen in een calculator eenvoudig gemaakt worden om uw medewerkers en klanten te ondersteunen. Zo kunt uuw specialistische kennis digitaal borgen en hier meer resultaat mee boeken.

Sigma Solutions realiseert uw B2B Business Apps

Sigma Solutions is gericht op het realiseren van B2B Business Apps voor (internationaal) handelende en producerende B2B-bedrijven, zoals de maakindustrie en groothandels. Voor deze bedrijven kunnen onze oplossingen meetbaar en met positief rendement bijdragen aan het online succes. Met de uitgebreide mogelijkheden om uw klantgerichte processen te digitaliseren, zet u de deur open voor meer online resultaat en groei van uw bedrijf! Bent u benieuwd naar wat een nieuwe B2B Business App voor meerwaarde kan zijn voor uw B2B bedrijf of naar de mogelijkheden van onze oplossingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Specialistische kennis digitaliseren door middel van B2B Business Apps

Specialistische kennis. Die u, door uw jarenlange ervaring in het vak, heeft opgedaan. Dit gebruikt u dagelijks om uw klanten te adviseren over uw producten en diensten. Deze vakkennis onderscheidt u en maakt u specialist op uw vakgebied. Het is ook één van de redenen waarom uw klanten bij u komen en blijven.

 "Als we een deel van uw kennis zouden digitaliseren, wat zou dat dan opleveren?"

Natuurlijk kunnen we niet al uw kennis digitaliseren. Dat zou ook niet ten goede komen aan uw klantrelatie. Want persoonlijk contact is en blijft belangrijk. Maar een deel van uw kennis - laten we het maar 'te standaardiseren' kennis noemen - is wel degelijk te digitaliseren en daarmee online te ontsluiten.

Doorlooptijd reduceren

Denk hierbij bijvoorbeeld aan telefonische offerte-aanvragen verwerken. Met een online B2B calculator kan de gebruiker complexe producten samenstellen en hierna direct een offerte opvragen (bij maatwerk). Heeft u een standaard assortiment met vaste prijzen? Dan is het ook mogelijk om offertes automatisch te genereren. Zo wordt de doorlooptijd van het maken van een offerte sterk gereduceerd. Deze online rekentool kan vervolgens niet alleen door eindgebruikers, maar ook door eigen salesmensen of externe wederverkopers gebruikt worden om snel berekeningen te maken.

Complexe vraagstukken kunnen digitaal worden ontsloten

Stel u eens voor: U levert producten of grondstoffen welke gebruikt worden om bepaalde vloeistoffen of gassen doorheen te leiden. Uw (potentiële) klant wilt natuurlijk wel weten hetgeen hij u product voor wilt gebruiken gaat werken en stelt u daarom de vraag of deze 2 producten / stoffen de juiste compatibiliteit hebben. Normaliter betekent dat dat uw specialisten hierover een vraag krijgen, maar ook deze vraagstukken zijn digitaal op te lossen met een B2B Business App. Zo hebben wij voor ERIKS Sealing & Polymer de Chemical Resistance Guide gerealiseerd, waar dit exacte vraagstuk online wordt ontsloten. Hiermee besparen de specialisten van ERIKS niet alleen tijd, maar kunnen hun (potentiële) klanten 24/7 in hun rekenbehoefte voorzien zonder hiervoor contact op te nemen.

Meer leads

Door uw (potentiële) klanten van een B2B Business App te voorzien waarmee zij alles van berekening tot toepassing gemakkelijk kunnen uitzoeken, komen zij beter beslagen ten ijs. Geeft u hen aan het einde een gemakkelijke optie om meer informatie aan te vragen dan zorgt u hiermee ook voor een grotere toestroom aan leads en (potentiële) klanten.

Het totaalpakket

Niet voor niets noemen wij ons Online Business Partner. Sigma Solutions biedt naast B2B Business Apps voor de industrie, technisch dienstverleners en maakbedrijven nog veel meer slimme online oplossingen voor B2B ondernemingen. Zo hebben wij onder andere voor ERIKS B2B Business Apps gerealiseerd. Wij weten hoe belangrijk het is om te blijven innoveren, groeien, en een toekomstbestendig bedrijf te bouwen. Bent u benieuwd hoe wij uw onderneming naar een hoger online niveau kunnen brengen door de inzet van B2B Business Apps Neem dan snel contact met ons op.

Roadmap

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Snelle groei

U kunt gemakkelijk nieuwe aanbieders toevoegen aan uw platform. Zo remt de technologie uw groei niet!

Business Partner

Sigma Solutions is betrokken business partner. Vanuit die rol denken we mee in de strategische overwegingen van een digitaal platform.

Alles in één

Sigma Solutions is specialist in Strategie, UX, Online Marketing, Exploitatie en DevOps. Eén betrokken partner voor alle online activiteiten.

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º