DM Wheel Systems

Product selector helpt klanten & medewerkers bij wielkeuze

Wielen zijn er in allerlei soorten en maten. Om haar klanten en nieuwe medewerkers een handje te helpen bij het selecteren van het juiste wiel, ging DM Wheel Systems - leverancier en producent van wielen en gaffels - op zoek naar B2B Apps die de wielkeuze zouden vergemakkelijken.  
 
Er komt namelijk nogal wat kijken bij de keuze van een wiel. Zo moet er onder andere rekening gehouden worden met de werkomgeving, het draagvermogen, de gebruiksintensiteit en de ergonomische factoren. Een product selector was de uitgelezen oplossing.

De Wielenkiezer leidt gebruikers naar het juiste wiel 

Wij ontwikkelden de Wielenkiezer: een gebruiksvriendelijke (web)app die alle factoren bevat die bepalend zijn voor deze keuze. De gebruiker kan met behulp van schuifbalken de juiste waardes invullen. En via uitvouwbare menu's kan hij belangrijke kenmerken aanvinken, zoals de artikelgroep, het benodigde temperatuurbereik en de kenmerken waarover het wiel moet beschikken. 

Hoe meer de gebruiker invult, hoe specifieker de zoekresultaten 

Door selecties te maken, maakt de gebruiker zijn zoekopdracht steeds specifieker. Hoe meer hij invult, hoe beter de resultaten aansluiten bij zijn wensen. Echter kan hij ook zaken leeglaten waarvan hij de waarde niet weet. Alsnog krijgt hij dan de zoekresultaten die het beste aansluiten bij de kenmerken die hij wel ingevuld heeft. Mochten de waardes verkeerd ingevuld, of zo uniek, zijn dat er geen resultaten getoond worden… dan krijgt de gebruiker de contactgegevens van DM Wheel Systems te zien. Zo kan hij rechtstreeks contact opnemen met de technische specialisten om zijn wensen te bespreken.  

3D tekeningen op aanvraag 

Wanneer de gebruiker een geschikt wiel gevonden heeft, kan hij een 3D-tekening aanvragen. Vooral voor de maatwerktrajecten van DM Wheel Systems is het belangrijk dat de website deze functionaliteit biedt. Hierdoor kan de klant goed bepalen of de oplossing voldoet aan zijn wensen.  

Wielenkiezer ondersteunt nieuwe medewerkers 

Echter wordt de Wielenkiezer niet alleen door klanten gebruikt, maar ook door de medewerkers zelf. Want bij een groeiend bedrijf als DM Wheel Systems is de benodigde specialistische kennis niet altijd aanwezig bij nieuwe medewerkers. Zo dient deze Customer Self Service functionaliteit ook een opleidingsdoel binnen het bedrijf.  

Sinds de lancering van de Wielenkiezer is het aantal aanvragen voor 3D-tekening flink toegenomen en kunnen klanten én medewerkers snel het wiel vinden dat ze nodig hebben.  

 

download-het-e-book-pim.pngOok interessant:
E-book - Zo haalt u voordeel uit goede (product)informatie

Met goede productinformatie realiseert u klanttevredenheid, interne efficiëntie en groei van uw bedrijf! Lees er alles over in ons E-book »

 

 

Gebruikte oplossingen

Over de opdrachtgever

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º