Online Succes voor Groothandels

Het besef dat online communicatie een essentieel onderdeel vormt in het succes van B2B-bedrijven is de afgelopen jaren bij steeds meer B2B-bedrijven ingedaald. Toonaangevend onderzoek van Gartner onderstreept dit. In 2020 gaf 33% van alle B2B-kopers al aan een voorkeur te hebben voor een salesproces waar (contact met) een verkoper geen onderdeel van uitmaakt.

Waar men vroeger visitekaartjes uitwisselde, doen wij dat tegenwoordig met B2B Websites voor de Groothandel. Ook als distributeur of groothandel ontkomt u daar niet langer aan: een website is een belangrijk onderdeel van uw business, maar het heeft zoveel meer functies dan alleen een visitekaartje. Een goede website versterkt het imago, voorziet de bezoeker van informatie en zet B2B Online Leadgeneratie in voor het genereren van leads en conversies. Sigma Solutions heeft een team van experts in huis dat ervoor zorgt dat een website dit allemaal voor uw onderneming doet. Hieronder volgt een kleine greep uit onze werkzaamheden die bijdragen aan online succes.

B2B Online Marketing voor Groothandels

Marketing is al lang niet meer het aanprijzen van uw product. Sigma Solutions is er op gericht om uw groothandel te laten groeien met behulp van het internet. B2B Online Marketing voor Groothandels richt zich bij ons daarom niet alleen op uw producten, maar ook de diensten die uw groothandel hier omheen biedt. Denk hier bijvoorbeeld aan een B2B Portal voor de Groothandel waar uw klanten kunnen inloggen, of het specialistische advies dat alleen u kunt geven over uw producten.

Genereer leads en verhoog conversie

Een website kan gerust worden gezien als de showroom van uw groothandel of distributiebedrijf. Veel klanten oriënteren zich eerst online, alvorens ze overgaan tot een aankoop. Het genereren van leads is dus een zeer belangrijk doel van een site en bij Sigma Solutions zorgen wij ervoor dat die showroom er niet alleen piekfijn uitziet door onze B2B Webdesign expertise in te zetten, maar ook nog eens dusdanig is ingericht dat deze zorgt voor conversies. De specialisten van Sigma Solutions zijn niet alleen bezig met het produceren van marketingcontent. Sterker nog, wij optimaliseren de complete klantreis. Dit begint met het aantrekken van meer bezoekers naar uw website met bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie. Op uw site wilt u klanten behouden en converteren. Dit realiseren wij door middel van tactische Call-to-Actions (CTA's), die bezoekers op belangrijkemomenten in hun aankooptraject in contact brengen met uw bedrijf! Zo trekt u meer bezoekers aan, die ook nog eens sneller in een goede lead kunnen worden omgezet. Zo werken wij als Online Business Partner met u samen aan online succes.

B2B Webshop voor Groothandels

E-commerce is een bron van inkomsten die steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Dat geldt ook voor B2B organisaties, zoals groothandels. Om concurrentie voor te blijven, expertise te delen, klantvriendelijkheid te waarborgen èn verder uit te breiden, is een goede B2B Webshop voor de Groothandel een belangrijk onderdeel van uw online B2B activiteiten. Sigma Solutions heeft voor deze complexe opgave zowel de creativiteit als kennis in huis.

Als groothandel is klantvriendelijkheid een belangrijk aspect van uw werk. Met een goede webshop wordt deze verbeterd in de zin dat u klantinformatie en ordergeschiedenis kunt gebruiken om een gepersonaliseerde klantervaring te creeëren. Zo verhoogt u klanttevredenheid. Of u nu 100 of 100.000 producten voert, wij zorgen ervoor dat uw assortiment overzichtelijk gepresenteerd wordt met uitgebreide e-commerce functionaliteit. We gaan ook graag een stapje verder met klantspecifieke prijzen of assortimenten, uitgebreide filters en tabellen, inclusief een koppeling met uw ERP-systeem. Zo zorgen wij er samen met u voor dat u uw klanten 24/7 kunt bedienen en kunt voorzien in hun informatiebehoefte.

Het totaalpakket

Niet voor niets noemen wij ons Online Business Partner. Sigma Solutions biedt naast websites voor distributeurs en groothandels nog veel meer slimme B2B Online Leadgeneratie oplossingen voor B2B bedrijven. Bent u benieuwd hoe wij uw bedrijf naar een hoger online niveau kunnen brengen? Neem dan snel contact met ons op.

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›