Afstudeerstage bij Sigma Solutions

In september 2021 ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij Sigma Solutions als stagiair webmaster. Ik volgde de Bachelor Commerciële Economie - Marketing & Management aan Fontys Universities of Applied Sciences. In mijn zoektocht naar een afstudeerstage heb ik gesprekken gehad met verschillende bedrijven. Mijn voorkeur is uiteindelijk uitgegaan naar Sigma Solutions vanwege de vele leermogelijkheden. Tijdens mijn stage kreeg ik de mogelijkheid mijzelf te ontwikkeling in online exploitatie en online marketing werkzaamheden zoals SEO, SEA, E-mailmarketing en Social Media Marketing. Daarnaast kreeg ik een uitdagend commerciëel vraagstuk waarop ik mijn scriptie kon richten. 

Wat waren mijn meewerkactiviteiten?

Een groot voordeel aan stage lopen bij Sigma Solutions is de diversiteit binnen de meewerkactiviteiten. Ik hield mij bezig met werkzaamheden voor Sigma Solutions zelf, maar ook voor klanten. Varierend van online exploitatie op de website van klanten tot e-mailmarketing voor Sigma Solutions zelf. Hieronder ga ik wat dieper in op enkele meewerkactiviteiten en mijn ervaringen hiermee.

SEO Copywriting

Eén van de onderwerpen die mij het meest aanspraken tijdens mijn afstudeerstage was SEO Copywriting. Tijdens mijn opleiding leerde ik veel theorie over online marketing. SEO was hier een veel voorkomend onderwerp. Door SEO Copywriting in de praktijk toe te passen, onder begeleiding van ervaren collega's, leerde ik veel over dit onderwerp. De theorie die ik meenam vanuit mijn opleiding vormde een mooie basis om door te groeien op het gebied van SEO Copywriting tijdens mijn afstudeerstage.

Search Engine Advertising (SEA)

Tijdens mijn afstudeerstage leerde ik werken met Google Ads. Ik kreeg de mogelijkheid om mijn Google Ads Search-certificaat te behalen waarna ik mijn kennis direct kon toepassen in de praktijk. Onder begeleiding leerde ik hoe ik een efficiënt Google Ads Account op kon zetten en hoe deze vervolgens geoptimaliseerd kon worden.

Content productie en publicatie

Sigma Solutions helpt klanten bij het produceren en publiceren van content op de website van de klant. De websites van al onze klanten draait op ons eigen content management systeem (CMS): Accessify SaaS. Hierin schrijven en publiceren we websitecontent die onder andere bijdraagt aan het organisch zoekverkeer dat naar de website van de klant wordt geleid. Tijdens mijn stage hield ik me bezig met het schrijven van content en/of het publiceren hiervan. Door te werken in Accessify SaaS kreeg ik een beter beeld bij de vele tactische en operationele kansen die online met zich mee brengt.

Hoe was mijn begeleiding?

Bij Sigma Solutions maak je deel uit van een jong en gedregen team. Nicky Tan was mijn bedrijfsbegeleider, maar ik kon dagelijks terecht bij al mijn collega's die mij graag verder hielpen met vragen over meewerktaken of mijn scriptie. Mijn leergierige instelling werd erg gewaardeerd en ik voelde mijzelf hierdoor nooit bezwaard om vragen te stellen. Om ervoor te zorgen dat je nooit voor verrassingen komt te staan wordt er iedere maandag een 'Weekly' gehouden. Tijdens deze Weekly worden mogelijke uitdagingen van de aankomende week besproken.

Daarnaast wordt eens per maand een 'Monthly' gehouden met Jolien Broekema van HR. In deze Monthly kan alles worden besproken over werk en privé. Er werd geluisterd naar wat ik interessant vond om te leren en Sigma Solutions hielp hiermee waar mogelijk. Ik kreeg de mogelijkheid mijzelf te ontwikkelen binnen mijn interssegebieden.

Ook over benodigde bedrijfsgegevens voor het schrijven van mijn scriptie was Sigma Solutions erg open. Hierdoor was ik in de gelegenheid om goed onderbouwde analyses uit te voeren die bijdroegen aan de kwaliteit van mijn scriptie.

Van stagiair naar werknemer

Na het succesvol afronden van mijn afstudeerstage en de verdediging van mijn scriptie heeft Sigma Solutions mij een fulltime contract aangeboden als Webmaster binnen de afdeling Marketing & Exploitatie. De mogelijkheden om te leren en door te groeien binnen het bedrijf spraken mij erg aan. In mijn huidige functie ben ik dicht betrokken bij verschillende klanten en houd ik mij bezig met het optimaal inzetten van on-site content en off-site distributie. Samen met mijn Digital Consultant en (UX-)developer collega's zet ik mij dagelijks in om bij te dragen aan het online succes van onze klanten.

Wil jij ook stage lopen bij een innovatief en betrokken bedrijf waar je jezelf verder kunt ontwikkelen? Bekijk dan onze vacatures of neem direct contact met ons op!


Andere blogartikelen

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›