• B2B Webshop koppeling met SAP Business One

B2B Webshop koppeling met SAP Business One

Volledige integratie met SAP Business One

SAP Business One is een veel gebruikt ERP-systeem binnen het MKB. Het stelt bedrijven in staat om bedrijfsprocessen onder te brengen in het systeem. Zo wordt het nog makkelijker geworden om deze processen verder te optimaliseren en te automatiseren. Denk hierbij aan boekhouding, verkoop, inkoop, productie, projectmanagement en magazijnbeheer. Kortom: SAP Business One functioneert als een integraal platform voor organisaties, waarmee ze ook voorbereid zijn op de toekomst.

Het gebruik van SAP Business One wordt nog waardevoller wanneer u data kunt koppelen met de gegevens van uw website, webshop of portal. Hierdoor maakt uw website gebruik van real-time data van uw klanten, en kunt u interne processen verder optimaliseren en automatiseren. Zo kunnen uw medewerkers efficiënter werken en hoeven zij zich niet constant bezig te houden met herhalende taken. Een website, webshop of portal koppelen aan SAP Business One biedt veel voordelen.

Uw website of webshop koppelen met SAP Business One

Het assortiment van de producerende en handelende B2B is vaak zeer uitgebreid. Dit betekent dat u vaak met een grote hoeveelheid data werkt. Het handmatig bijhouden van productinformatie in verschillende systemen is niet alleen een tijdrovende klus, maar ook zeer foutgevoelig. Via een SAP Business One koppeling met uw website of webshop kunt u dit proces optimaliseren en automatiseren. Hierdoor is er altijd één versie van de waarheid, omdat alle productinformatie vanuit een centrale locatie wordt beheerd. De volgende processen kunnen bijvoorbeeld geautomatiseerd worden in uw SAP ERP website of webshop:

 • De (technische) productinformatie is altijd up-to-date;
 • Voorraden worden automatisch gesynchroniseerd en kunnen in de webshop getoond worden;
 • Bestellingen in de webshop worden aangemaakt in SAP Business One voor verdere opvolging;
 • Een offerte-aanvraag in de webshop wordt direct aangemaakt in SAP Business One;
 • Er is inzicht in uw voorraad, wat geleverd moet worden en wat nog binnenkomt vanuit leveranciers.

Uw portal koppelen met SAP Business One

U heeft al een mooie stap gezet in het automatiseren van bedrijfsprocessen wanneer uw klanten gebruik maken van een klantportaal. Binnen een B2B portal kunnen klanten onder andere hun persoonlijke gegevens wijzigen, offertes en bestellingen bijhouden, en herhaalbestellingen plaatsen. Bovendien heeft u nog beter inzicht in het gedrag van de bekende bezoeker, want u ziet precies waar elke klant mee bezig is.

U kunt het maximale halen uit een B2B klantportaal wanneer u deze koppelt met uw ERP. Door twee kanten op te synchroniseren (vanuit ERP naar portal en vanuit portal naar ERP) krijgt uw doelgroep altijd de meest recente informatie te zien in het portal. Denk hierbij aan de status van uw bestelling of een adreswijziging doorgeven. Hierdoor bent u 24/7 online bereikbaar zonder uitbreiding van de werkzaamheden van uw werknemers, en hoeven uw werknemers niet meer alle verzoeken persoonlijk door te voeren.

Geautomatiseerd inzicht creëren in klantgedrag

Of u nu gebruik maakt van enkel een website, webshop of portal, iedere oplossing brengt uniek klantgedrag met zich mee waar u inzicht mee kunt opdoen in wat uw (potentiële) klanten bezighoudt en waar er voor u kansen liggen. Unieke functionaliteit aan de SAP Business One integratie van Sigma Solutions is het, op basis van dit klantgedrag, geautomatiseerd aanmaken van activiteiten en verkoopkansen binnen SAP Business One. Dit stelt u in staat om écht inzicht te creëren waarmee uw Sales afdeling beter en eenvoudiger succes kan realiseren: Sales Enablement. Sales Enablement maakt onder andere het volgende mogelijk:

 • Geautomatiseerd activiteit van herkende (potentiële) klanten toevoegen in SAP Business One, zodat uw sales- en account managers weten waar mogelijke interesse ligt. Hierbij heeft u de mogelijkheid om zelf condities op te geven, zoals "3 pagina's bezocht", "langer dan 1 minuut op de website" of "Bedrijf uit de Metaalindustrie". Zo kunt u ervoor zorgen dat u tijdens de gehele levenscyclus van uw (potentiële) alle online activiteit registreert in uw SAP Business One omgeving.
 • Activiteiten en conversies zelf kwaliificeren op basis van activiteit, waarna deze geautomatiseerd worden aangemaakt als verkoopkans of taak, van terugbellen tot offerte sturen".
 • Verkoopkansen en taken koppelen aan de account manager van uw klant zodat deze direct zichtbaar worden in hun takenlijst. Uiteraard wordt er gezorgd dat de opvolgdatum klopt zodat taken niet worden vergeten en het ijzer gesmeed kan worden als het heet is.

SAP Business One integraties bij Sigma Solutions

Sigma Solutions is de Online Succes partner voor de handelende en producerende B2B. Aangezien SAP Business One een veelgebruikt ERP is onder deze groep, hebben wij starterkits ontwikkeld die direct gekoppeld kunnen worden aan het ERP-systeem: een B2B website of webshop gekoppeld aan SAP Business One, en een B2B portaal gekoppeld aan SAP Business One. Bij de inrichting van de koppeling denken wij graag mee in hoe het ERP-systeem zo efficiënt ingezet kan worden, want wij zijn geregistreerd partner van SAP Business One. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Behoeften van stakeholders vervullen

Uw doelgroep bestaat niet alleen uit de klant. Diverse stakeholders zijn op zoek naar informatie. B2B marketing zorgt ervoor dat u commercieel succes kunt behalen voor uw bedrijf en zo uw stakeholders tevreden kan houden.

Stakeholder afbeelding

Uw business optimaal vertegenwoordigen

Wij denken na over online stakeholdercommunicatie over de gehele breedte. U wilt uzelf presenteren als internationaal partner maar ook als kwalitatief merk, relevante werkgever, maatschappelijk verantwoorde organisatie en interessante investering. Wij maken van uw website het visitekaartje dat uw online business vertegenwoordigt.

Optimaal business

Blog: De voordelen van een SAP Business One koppeling met uw website, webshop of portal

U kunt het maximale halen uit uw website, webshop of portal met Digital Business Software zoals Accessify SaaS. De volgende stap is het digitaliseren van klantgerichte processen middels koppelingen met SAP Business One. Uw website, webshop of portal integreren met de backoffice is een van de belangrijkste datakoppelingen. Door twee kanten op te synchroniseren (vanuit ERP naar portal en vanuit portal naar ERP) krijgt uw doelgroep altijd de meest actuele informatie te zien in het portal. Bovendien zorgt u ervoor dat het meest gehaald kan worden uit uw B2B e-commerce strategie door alle productinformatie vanuit een centrale locatie te beheren. De tijdsbesparing bij een SAP Business One koppeling wordt nog vaak onderschat.

Project voorbeeld afbeelding

Feiten

Top 3

SAP behoort tot de top 3 meest gebruikte ERP-systemen in Nederland.

81%

81% van alle klanten probeert eerst zelf zaken te regelen voordat zij contact opnemen met een vertegenwoordiger van een bedrijf.

79%

79% van de klanten verwacht van een bedrijf dat zij self-service-oplossingen aanbieden.

55%

Meer dan de helft van de gebruikers van een klantportal vindt deze moeilijk te gebruiken!

De waarde van B2B Customer Self Service in het digitale tijdperk
De waarde van B2B Customer Self Service in het digitale tijdperk
De waarde van B2B Customer Self Service in het digitale tijdperk Download het E-book

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Gestandaardiseerde oplossing

Sigma Solutions biedt starterkits aan voor uw SAP Business One webshop of portal. Zo kunt u zo snel mogelijk starten!

Meedenkende partner

Sigma Solutions denkt met u mee over hoe uw geïntegreerde B2B webshop of portal nog beter kan aansluiten bij de wensen van uw klant.

Makkelijk uit te breiden

Binnen één geïntegreerd platform kunt u de koppeling met SAP Business One snel en gemakkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld voor CRM, productbeheer, Supply Chain, of HR.

Teamlid afbeelding
Renzo KorverBusiness Development Manager

Online Succes met Sigma Solutions

Vraag een adviesgesprek aan en krijg in 2 gesprekken antwoord op de volgende vragen:

 1. Welke kansen biedt een koppeling met SAP Business One mijn bedrijf?

 2. Welke voordelen behaal ik door een SAP Business One webshop of portal te lanceren?

 3. Hoe koppel ik mijn bestaande SAP Business One omgeving aan een webshop of portal?

 4. Welke middelen moeten wij inzetten om van onze B2B Website of Webshop een succes te maken?

Vrijblijvende kennismaking aanvragen
 • B2B Webshop koppeling met SAP Business OneWerkend op alle devices en overal in de wereld

  Uw (potentiële) klanten bezoeken uw website op het moment dat het hen uitkomt, met het apparaat wat ze op dat moment bij zich hebben en vanaf elke willekeurige locatie op de wereld. Uw online platform is geoptimaliseerd voor werking op alle veelgebruikte apparaten en altijd en laadt overal snel.

 • B2B Webshop koppeling met SAP Business OneKlaar voor Internationale Expansie

  Onze websites zijn standaard ingericht op internationale expansie, zodat u overal ter wereld beter gevonden kunt worden. Hierdoor werken wij actief mee aan de internationale schaalbaarheid van uw bedrijf.

Behaal online succes door middel van B2B marketing

Bent u enthousiast over Sigma Solutions?
Vraag dan via onderstaande button een Vrijblijvende kennismaking aan!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º