De voordelen van een SAP Business One koppeling met uw website, webshop of portal

Geschreven door: op donderdag 6 januari 2022

Leestijd: 2 minuten

U kunt het maximale halen uit uw website, webshop of portal met Digital Business Software zoals Accessify SaaS. De volgende stap is het digitaliseren van klantgerichte processen middels koppelingen met SAP Business One. Een koppeling met uw ERP-syteem brengt een aantal voordelen met zich mee, waarop we in deze blog verder ingaan.

Altijd actuele informatie

Uw website, webshop of portal integreren met de backoffice is een van de belangrijkste datakoppelingen. Door twee kanten op te synchroniseren (vanuit ERP naar portal en vanuit portal naar ERP) krijgt uw doelgroep altijd de meest actuele informatie te zien in het portal. Bovendien zorgt u ervoor dat het meest gehaald kan worden uit uw B2B e-commerce strategie door alle productinformatie vanuit een centrale locatie te beheren. Hierbij is het belangrijk dat de kwaliteit van uw data op orde is, waarbij Product Information Management een belangrijke rol speelt.

Tijdsbesparing

De tijdsbesparing bij een SAP Business One koppeling wordt nog vaak onderschat. Er kan tijd bespaard worden doordat uw Binnendienst niet meer handmatig bestellingen in het ERP-systeem hoeft te voeren of prijsaanpassingen hoeft door te voeren in de webshop. Bovendien kan er ook tijd worden bespaard bij uw klanten als medewerkers omdat informatie zoals bestellingstatussen met een druk op de knop binnen een B2B portal terug te vinden is. Op die manier kunnen klanten gemakkelijk een herbestelling plaatsen zonder tussenkomst van uw medewerkers. Hierdoor kunnen uw medewerkers focussen op werkzaamheden die meer waarde leveren.

Foutmarge beperken

Handmatige invoer van gegevens is foutgevoelig. Met een SAP Business One koppeling bent u in staat om de foutmarge te beperken. Informatie zoals bestellingen en voorraden hoeven slechts op een locatie geregistreerd te worden en hoeven hierdoor niet meer handmatig overgenomen te worden van de webshop of portal naar het ERP of andersom. Zo verbetert u niet alleen de kwaliteit van informatie, maar kunt u ook tijd besparen. Er worden namelijk minder fouten gemaakt die op een later moment opgelost moeten worden.

Meer weten over de SAP Business One koppeling?

Wilt u meer weten over de SAP Business One koppeling met uw website, webshop of portal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›