De voordelen van een SAP Business One koppeling met uw website, webshop of portal header image

De voordelen van een SAP Business One koppeling met uw website, webshop of portal

donderdag 6 januari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

U kunt het maximale halen uit uw website, webshop of portal met Digital Business Software zoals Accessify SaaS. De volgende stap is het digitaliseren van klantgerichte processen middels koppelingen met SAP Business One. Een koppeling met uw ERP-syteem brengt een aantal voordelen met zich mee, waarop we in deze blog verder ingaan.

Altijd actuele informatie

Uw website, webshop of portal integreren met de backoffice is een van de belangrijkste datakoppelingen. Door twee kanten op te synchroniseren (vanuit ERP naar portal en vanuit portal naar ERP) krijgt uw doelgroep altijd de meest actuele informatie te zien in het portal. Bovendien zorgt u ervoor dat het meest gehaald kan worden uit uw B2B e-commerce strategie door alle productinformatie vanuit een centrale locatie te beheren. Hierbij is het belangrijk dat de kwaliteit van uw data op orde is, waarbij Product Information Management een belangrijke rol speelt.

Tijdsbesparing

De tijdsbesparing bij een SAP Business One koppeling wordt nog vaak onderschat. Er kan tijd bespaard worden doordat uw Binnendienst niet meer handmatig bestellingen in het ERP-systeem hoeft te voeren of prijsaanpassingen hoeft door te voeren in de webshop. Bovendien kan er ook tijd worden bespaard bij uw klanten als medewerkers omdat informatie zoals bestellingstatussen met een druk op de knop binnen een B2B portal terug te vinden is. Op die manier kunnen klanten gemakkelijk een herbestelling plaatsen zonder tussenkomst van uw medewerkers. Hierdoor kunnen uw medewerkers focussen op werkzaamheden die meer waarde leveren.

Foutmarge beperken

Handmatige invoer van gegevens is foutgevoelig. Met een SAP Business One koppeling bent u in staat om de foutmarge te beperken. Informatie zoals bestellingen en voorraden hoeven slechts op een locatie geregistreerd te worden en hoeven hierdoor niet meer handmatig overgenomen te worden van de webshop of portal naar het ERP of andersom. Zo verbetert u niet alleen de kwaliteit van informatie, maar kunt u ook tijd besparen. Er worden namelijk minder fouten gemaakt die op een later moment opgelost moeten worden.

Meer weten over de SAP Business One koppeling?

Wilt u meer weten over de SAP Business One koppeling met uw website, webshop of portal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Andere blogartikelen

B2B E-commerce… Wakker worden!
Geschreven door
op dinsdag 28 juni 2022
Veel B2B-bedrijven in blijven hangen in; nauwelijks vindbare, verouderde B2B e-commerce websites met minimale conversiemogelijkheden en een betreurenswaardige gebruikerservaring. Zonde!
B2B Leadgeneratie: Alles wat je altijd al wilde weten!
Geschreven door
op maandag 27 juni 2022
B2B online leadgeneratie is het proces van het identificeren van de ideale klanten voor uw product of dienst, en hen vervolgens overhalen tot aankoop. Het is een essentiële activiteit voor B2B sales- en marketingteams.
Wat maakt een B2B webshop succesvol?
Geschreven door
op zondag 26 juni 2022
De opmars van de B2B webshop neemt toe. Regelmatig krijgen wij de vraag of er een groot verschil is tussen een consumentgerichte webshop en een puur B2B gedreven webshop. In deze blog leggen wij u uit hoe een B2B webshop succesvol kan zijn en worden.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º