• B2B Online Marketing voor de Maakindustrie

B2B Online Marketing voor de Maakindustrie

Digitale Marketing voor de Maakindustrie

De Maakindustrie blinkt uit op het gebied van innovatie, engineering en productie. Maakbedrijven hebben echter steeds vaker moeite met het genereren van new business. Digitalisering heeft ervoor gezorgd dat uw (potentiële) klant haar eigen informatie, te allen tijde, zelf online kan vinden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat B2B Online Marketing geen belangrijke rol meer speelt voor de Maakindustrie. De kunst is om de mindset mee te laten bewegen met de huidige behoeften. Want ondanks dat B2B kopers tegenwoordig gemakkelijk verkopers en hun aanbod kunnen vergelijken, is de B2B aankoopreis alleen maar complexer, onvoorspelbaarder en inconsistenter geworden.

Wanneer u een leadgenererende website heeft, is het belangrijk dat uw doelgroep uw website bezoekt en contact met u opneemt. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven in de industrie kunnen blijven groeien met behulp van het internet. Daarom richten wij bij B2B Online Marketing niet alleen op uw producten, maar ook op de diensten die u als producerend bedrijf biedt. Hierbij kunt u denken aan de specialistische adviezen die u geeft, of aan diensten nadat een aankoop heeft plaatsgevonden.

De waarde van Industriële Marketing

B2B Online Marketing in de industrie kan voor uw bedrijf nog veel kansen bieden. De meeste bedrijven die actief zijn in de industriële sector hebben niet altijd het besef dat digitale kanalen bijdragen tot het behalen van de bedrijfs- en groeidoelstellingen. Vaak wordt er nog gebruik gemaakt van digitale documentatie (zoals flyers en brochures) in plaats van de website als verkoopmiddel. Daarnaast verloopt het verkopen van producten vaak via vertegenwoordigers in plaats van via de beschikbare online kanalen. En precies dát is de reden dat er in de industriële sector nog veel kansen liggen op het gebied van B2B Online Marketing, want dit kan aanzienlijk bijdragen aan meer business en meer omzet.

Wanneer Industriële Marketing voor het juiste doel wordt ingezet, zijn er goede resultaten te bereiken. B2B Online Marketing voor de Maakindustrie is een bijzondere discipline. Zo bijzonder, dat we ons er volledig in hebben gespecialiseerd. Al ruim twintig jaar laten we maakbedrijven en industriële producenten nóg beter zakendoen en realiseren we daardoor bestendige, meetbare groei. Dat doen we door ons grondig te verdiepen in uw bedrijf en de markt waarin u actief bent. Op basis van onze jarenlange praktijkervaring in Industriële Marketing bij tal van maakbedrijven, werken we vervolgens samen met u aan een gestroomlijnd maar bovenal toekomstbestendig commercieel proces.

Het totaalpakket van Sigma Solutions voor producerende bedrijven

Wij zullen u niet alleen helpen met het produceren van marketingcontent. Wij optimaliseren namelijk de volledige klantreis. Het aantrekken van meer bezoekers in uw doelgroep naar uw website begint bijvoorbeeld met een zoekmachineoptimalisatie, Search Engine Advertising (SEA) en social media campagnes. Om bezoekers te behouden en te converteren, kan gerealiseerd worden met behulp van onder andere tactische call-to-actions (CTA's). Zo kunt u meer bezoekers trekken, heeft u beter inzicht op uw potentiële klant, en worden deze ook sneller omgezet naar een goede lead. De klantreis kan verder geoptimaliseerd worden met diverse analyses op het gebied van content en conversies, want het is belangrijk om de kritische klant zoveel mogelijk te blijven voorzien van zijn of haar nieuwe behoeften!

Als uw Online Business Partner voor de Maakindustrie denken wij graag strategisch mee over bedrijfsdoelstellingen, inhoud en conversie!​ Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Snelle groei

U kunt gemakkelijk resultaat realiseren door gebruik te maken van bewezen processen en technologie.

Business Partner

Sigma Solutions is betrokken business partner. Vanuit die rol denken we mee in de strategische overwegingen van een digitaal platform.

Alles in één

Sigma Solutions is specialist in Strategie, UX, Online Marketing, Exploitatie en DevOps. Eén betrokken partner voor alle online activiteiten.

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º