Online Succes voor Distributeurs

Vandaag de dag oriënteert 94% van de mensen zich online tijdens hun aankoopproces (Bron: Accenture). Het hebben van een juiste inrichting van uw website en het gebruik van de juiste conversiemechanismen helpt bij uw online succes en het converteren van websitebezoek naar een nieuwe lead.

Waar men vroeger visitekaartjes uitwisselde, doen wij dat tegenwoordig met B2B Websites, B2B Webshops voor Distributeurs en B2B Online Marketing voor Distributeurs. Ook als Distributeur ontkomt u daar niet langer aan: een B2B Website is een belangrijk onderdeel van uw business, maar het heeft zoveel meer functies dan alleen een visitekaartje. Een goede website versterkt het imago, voorziet de bezoeker van informatie en zet B2B Online Leadgeneratie in voor het genereren van leads en conversies. Sigma Solutions heeft een team van experts in huis dat ervoor zorgt dat een website dit allemaal voor uw onderneming doet. Hieronder volgt een kleine greep uit onze werkzaamheden die bijdragen aan online succes.

B2B Online Marketing voor Distributeurs

Marketing is al lang niet meer het aanprijzen van uw product. Sigma Solutions is er op gericht om uw distributiebedrijf te laten groeien met behulp van het internet. B2B Online Marketing voor Distributeurs richt zich bij ons daarom niet alleen op uw producten, maar ook de diensten die uw distributiebedrijf hier omheen biedt. Denk hier bijvoorbeeld aan een B2B Klantportaal waar uw klanten kunnen inloggen, of het specialistische advies dat alleen u kunt geven over uw producten.

Als Distributeur in de B2B biedt Online Marketing nog meer kansen: Het maximaal genereren van leads. Door te zorgen dat u goed vindbaar bent via het web middels verschillende oplossingen zoals Content Marketing, Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) kunt u bezoekers in het orientatieproces aantrekken en uw website gebruiken voor leadgeneratie. Door relevante content op uw website te plaatsen kunt u uw potentiële klanten begeleiden in hun klantreis en hen aanzetten tot een conversie. Content is erg belangrijk binnen Online Marketing en zal ervoor zorgen dat uw boodschap goed overkomt bij uw doelgroep, uw doelgroep interesseert en vervolgens activeert tot een conversie. Wij zorgen er altijd voor dat u inzicht heeft in de resultaten van de marketinginspanningen. Zo realiseren wij meetbare groei voor onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat de resultaten van de inspanningen inzichtelijkzijn omdat wij zo u kunnen informeren en inspireren over onze werkzaamheden. Daarnaast analyseren wij onze marketingresultaten om verbeterpunten te identificeren. Dit alles om een meetbare bijdrage te leveren aan het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.

Genereer leads en verhoog conversie

Een B2B Website kan gerust worden gezien als de showroom van uw distributiebedrijf. Veel klanten oriënteren zich eerst online, alvorens ze overgaan tot een aankoop. Het genereren van leads is dus een zeer belangrijk doel van een site en bij Sigma Solutions zorgen wij ervoor dat die showroom er niet alleen piekfijn uitziet door onze B2B Webdesign expertise in te zetten, maar ook nog eens dusdanig is ingericht dat deze zorgt voor conversies. De specialisten van Sigma Solutions zijn niet alleen bezig met het produceren van marketingcontent. Sterker nog, wij optimaliseren de complete klantreis. Dit begint met het aantrekken van meer bezoekers naar uw website met bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie. Op uw site wilt u klanten behouden en converteren. Dit realiseren wij door middel van strategisch geplaatste Call-to-Actions (CTA's), die bezoekers op belangrijke momenten in hun aankooptraject in contact brengen met uw bedrijf! Daarnaast zorgen wij ervoor dat de content op uw website of webshop uw doelgroepaanspreekt en activeert om die conversie te doen. Zo trekt u meer bezoekers aan, die ook nog eens sneller in een goede lead kunnen worden omgezet. Zo werken wij als Online Business Partner met u samen aan online succes.

B2B Website voor Distributeurs laten maken

Voordat er iets wordt gekocht bij een bedrijf of er op een baanaanbod wordt gereageerd, zal men eerst online onderzoek doen om meer inzicht te krijgen in de geschiedenis, marktaanwezigheid en algemene boodschap van het distributiebedrijf. Komen zij met lege handen thuis, dan zegt dit dat de organisatie niet up-to-speed is in het gebruik van technologie. Dit kan er toe leiden dat de (potentiële) klant het bedrijf als minder gerenommeerd ziet dan een bedrijf met een moderne website. Deze eerste indruk zou de beslissing om te blijven werken met de distributeur in een B2B-omgeving of om een baanaanbieding van het bedrijf te accepteren, kunnen beïnvloeden. Werknemers van de nieuwe generatie willen samenwerken met organisaties die marktleiders zijn. Onbekwaamheid laat zien dat het bedrijf simpelweg achter de feiten aan loopt.

En B2B website stelt u in staat om uw bereik te vergroten. In plaats van dat bedrijven via connecties bij u komen of bedrijven u tegenkomen in de buurt, vergroot u uw bereik. Een B2B website is namelijk voor iedereen online toegankelijk. En door strategisch om te gaan met uw website kunt u ervoor zorgen dat u meer mensen bereikt en uw bedrijfdoelstellingen kunt behalen en verbreden.  

B2B Webshop voor Distributeurs

E-commerce is een bron van inkomsten die steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Dat geldt ook voor B2B organisaties, zoals distributeurs en groothandels. Om concurrentie voor te blijven, expertise te delen, klantvriendelijkheid te waarborgen èn verder uit te breiden, is een goede B2B Webshop voor Distributeurs een belangrijk onderdeel van uw online B2B activiteiten. Sigma Solutions heeft voor deze complexe opgave zowel de creativiteit als kennis in huis.

Als Distributeur is klantvriendelijkheid een belangrijk aspect van uw werk. Met een goede webshop wordt deze verbeterd in de zin dat u klantinformatie en ordergeschiedenis kunt gebruiken om een gepersonaliseerde klantervaring te creeëren. Zo verhoogt u klanttevredenheid. Of u nu 100 of 100.000 producten voert, wij zorgen ervoor dat uw assortiment overzichtelijk gepresenteerd wordt met uitgebreide e-commerce functionaliteit. We gaan ook graag een stapje verder met klantspecifieke prijzen of assortimenten, uitgebreide filters en tabellen, inclusief een koppeling met uw ERP-systeem. Zo zorgen wij er samen met u voor dat u uw klanten 24/7 kunt bedienen en kunt voorzien in hun informatiebehoefte.

Wij richten de B2B webshop voor distributeurs zo in dat u niet meer druk bent met het beantwoorden van vragen over levertijden en prijzen van uw producten. Het is een tijdrovende taak waar distributeurs vaak veel tijd aan kwijt zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat uw doelgroep deze informatie zelf kan inzien en u daar weinig tijd meer aan kwijt zult zijn. 

Het totaalpakket

Niet voor niets noemen wij ons Online Business Partner. Sigma Solutions bouwt naast oplossingen voor leadgeneratie bij distributeurs aan nog veel meer slimme online oplossingen voor B2B ondernemingen. Wij zijn een betrokken en flexibele partner. Wij zitten minimaal één keer per maand bij u om tafel om de voortgang en de te nemen stappen te bespreken, daarnaast zijn wij altijd beschikbaar mocht u vragen hebben. Bent u benieuwd hoe wij uw onderneming naar een hoger online niveau kunnen brengen? Neem dan snel contact met ons op of bel met +31 72 53 45 888.

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Snelle groei

U kunt gemakkelijk nieuwe aanbieders toevoegen aan uw platform. Zo remt de technologie uw groei niet!

Business Partner

Sigma Solutions is betrokken business partner. Vanuit die rol denken we mee in de strategische overwegingen van een digitaal platform.

Alles in één

Sigma Solutions is specialist in Strategie, UX, Online Marketing, Exploitatie en DevOps. Eén betrokken partner voor alle online activiteiten.

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º