De klant altijd en overal voorzien met optimale online informatievoorziening
Heinen & Hopman

De klant altijd en overal voorzien met optimale online informatievoorziening

Uitdaging

Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten heeft zich sinds 1965 ontwikkeld tot een wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de complexe maritieme sector. Sinds de website is gegroeid, zijn de medewerkers van Heinen & Hopman veel tijd kwijt aan het updaten van brochures op de productpagina’s. Daarnaast waren de brochures lastig te vinden voor de online bezoeker.  Voor ons was het duidelijk: het was tijd om onze documentatieshop te implementeren!

 

Klantwensen

Om een flink gedeelte van het werk te automatiseren en daarnaast de online bezoeker overzicht te bieden bespraken wij de volgende succesfactoren voor de documentatieshop:

 • De brochures zijn gemakkelijk, op één locatie te vinden; 
 • De brochures kunnen worden gedownload, of online worden gelezen,  zonder dat er voor de bezoeker monetaire kosten aan verbonden zijn;
 • De bezoeker kan in één keer een of meerdere brochures downloaden;
 • De basisgegevens van bezoekers die een brochure downloaden zijn inzichtelijk. 

 

Aanpak

Wij hebben een documentatieshop ontworpen waar bezoekers gemakkelijk brochures kunnen vinden middels de zoekfunctie en filters. De brochures worden overzichtelijk weergeven met de coverafbeelding, brochuretitel en brochure type. Onder elke brochure worden de knoppen voor downloaden en lezen duidelijk weergeven. Dankzij de koppeling met Issuu kunnen bezoekers op de website van Heinen & Hopman door brochures ‘bladeren’.

Bezoekers kunnen in een keer meerdere brochures gratis downloaden door deze toe te voegen aan een ‘winkelmand’. Wanneer bezoekers tevreden zijn over hun selectie, kunnen zij naar de overzichtspagina van de aangevraagde documenten gaan. Hier zien zij nogmaals alle brochures die zij willen downloaden, en hebben zij de gelegenheid om hun selectie aan te passen. Zij kunnen de gratis brochures downloaden door hun gegevens achter te laten. Verder kunnen bezoekers ervoor kiezen om hun gegevens op te slaan, zodat zij bij de volgende aanvraag hun gegevens niet opnieuw hoeven in te vullen. Wanneer hun aanvraag succesvol is voltooid, wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het e-mailadres van de aanvrager met een link naar de brochure(s).

Verder zien bezoekers op de productpagina’s van Heinen & Hopman een banner van de specifieke productbrochure. Ook hier kunnen bezoekers de brochure downloaden door het formulier in te vullen. Bij een succesvolle aanvraag kunnen bezoekers de brochure direct downloaden. Bovendien ontvangen zij een bevestigingsmail met een link naar de brochure.

 

download-het-e-book-pim.pngOok interessant:
E-book - Zo haalt u voordeel uit goede (product)informatie

Met goede productinformatie realiseert u klanttevredenheid, interne efficiëntie en groei van uw bedrijf! Lees er alles over in ons E-book »

 

 

 • De klant altijd en overal voorzien met optimale online informatievoorziening
  • Gebruiksvriendelijke leesmodus, ook op mobiel

  • Mogelijkheid om brochure te downloaden

 • De klant altijd en overal voorzien met optimale online informatievoorziening
  • Mogelijkheid brochures online aan te vragen

  • Gebruiksvriendelijk aanvraagformulier

 • De klant altijd en overal voorzien met optimale online informatievoorziening
  • Overzicht van brochures

  • Filter op verschillende documenttype

 • De klant altijd en overal voorzien met optimale online informatievoorziening
  • Verwijzing van producten naar gerelateerde documentatie

Het resultaat

Door de implementatie van deze Customer Self Service activiteit worden brochures vaak gelezen en goed gedownload. Bovendien heeft Heinen & Hopman nu inzicht in de interesses van de brochure-aanvrager.

  Over de opdrachtgever

  client

  Heinen & Hopman is een specialist in de maritieme sector dat in 1965 is begonnen als een familiebedrijf. Het bedrijf is snel gegroeid tot de marktleider in de complexe HVAC&R-sector met kantoren en workshops in meer dan 20 landen. Heinen & Hopman biedt hoogkwalitatieve producten en services op het gebied van centrale verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling. De best mogelijke oplossingen worden samen met de klant bedacht die de allernieuwste technologieën bevatten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

  Wilt u ook een documentatieshop op uw website integreren?

  Open Vrijblijvend Adviesgesprek?

  U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen

  Tel 072 5345 888

  E info@sigmasolutions.nl

  Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

  E-book

  Zo wordt uw website een lead generator 
  In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

  Download het E-book â€º