B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen
BKRS Crane Systems

B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen

Voor een B2B producent die maatwerk levert, is de uitdaging op online gebied hoe je laat zien wat je allemaal kan. Bij BKRS laten we de diversiteit van projecten zien in klantcases, en kunnen bezoekers uitgebreide productdatasheets downloaden met alle mogelijkheden van de verschillende kraansoorten.

 
Dennis OostindieDigital Consultant bij Sigma Solutions

BKRS Crane Systems is een expert op het gebied van (complexe) maatwerk kraansystemen. Klanten van BKRS worden compleet begeleid in hun aankooptraject, van de tekenkamer tot de installatie van hun kraansysteem, en uiteindelijk ook onderhoud en service. Op het gebied van deze niet-standaard kranen is BKRS een marktexpert. Die kennis was echter niet te zien op de oude website. Daarnaast werden bezoekers van de website onvoldoende gestimuleerd om actie te ondernemen, en contact met BKRS op te nemen voor een eerste gesprek. Sigma Solutions werkte samen met een identitybureau om een moderne B2B website te realiseren voor BKRS, waar leadgeneratie, werving en het delen van kennis centraal stonden.

Leadgeneratie op de B2B Website van BKRS

Het aankooptraject van een maatwerk kraansysteem is een uitgebreid proces. Iedere situatie is uniek, heeft zijn eigen uitdagingen, en vereist een oplossing die voldoet aan alle eisen en wensen. Deze (potentiële) klanten zijn steeds vaker zelf op zoek naar een oplossing, en zij doen dit ook steeds meer online. Voor BKRS was het dus zaak om deze bezoekers aan zich te binden, en contact op te laten nemen met BKRS. Hiervoor maakt de nieuwe website van BKRS gebruik van strategische Call-to-Actions (CTA's), die bezoekers in verschillende fases van hun aankooptraject uitnodigen om in contact te komen met BKRS. Zo is er voor de oriënterende bezoeker een nieuwsbriefinschrijving, waarmee deze bezoeker maandelijks in contact blijft met BKRS.

Voor de bezoekers in de overwegende fase zijn interessante downloads beschikbaar: onze automatische productdatasheets. Deze datasheets van de kraansystemen van BKRS worden automatisch gegenereerd op basis van de kenmerken van die kraan. Zo zijn de datasheets ook gemakkelijk te wijzigen. De datasheets laten de mogelijkheden van het kraansysteem zien door het tonen van de verschillende opties en eigenschappen.

Bezoekers die nog een stapje verder zijn en zich in de aankoopfase bevinden, kunnen direct een afspraak aanvragen met BKRS, of op de pagina van een kraansysteem direct een offerte aanvragen. Met al deze mechanismes worden elke maand kwalitatieve leads gegenereerd voor BKRS.

Personeelswerving zelf in de hand

In de werktuigbouw ondervinden bedrijven een uitdaging met het vinden van genoeg personeel. Investeringen in recruiters lopen al snel op, en deze bedrijven doen er goed aan om het wervings- en selectieproces intern te halen. Bij BKRS doen we dit allereerst door de vacatures overzichtelijk te plaatsen op de website. Met het formulier op elke vacaturepagina kunnen sollicitanten zich direct opgeven voor een vacature. Daarnaast ondersteunt Sigma Solutions met het delen van vacatures op relevante websites als Indeed en LinkedIn. Op deze manier heeft BKRS meer controle over het wervingsproces én worden kosten bespaard.

Zelf aan de slag met een B2B website?

Heeft u zelf uitdagingen met het genereren van genoeg leads, het vinden van geschikte kandidaten of het aantrekken van meer bezoekers? Wilt u meer weten over onze werkwijze? Download dan gratis onze roadmap digitalisering, waarin wij onze inzichten delen over hoe uw B2B bedrijf kan groeien met behulp van online! Meer weten over hoe een nieuwe B2B Website kan bijdragen aan meer leads, meer aanvragen en meer business. Neem dan contact met ons op.

 • B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen
  • Elk kraantype heeft een eigen pagina met beeldmateriaal van BKRS

  • Voor elk product kan een onbeperkt aantal kenmerken worden toegevoegd.

  • De bezoeker heeft op elke pagina de mogelijkheid contact op te nemen met BKRS

 • B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen
  • De cases van BKRS tonen het werk met duidelijke foto's.

  • BKRS deelt cases om vertrouwen op te bouwen en activiteit te laten zien.

 • B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen
  • De lezer kan een automatische QR code scannen om direct naar de productpagina te gaan.

  • Om de uitgebreide mogelijkheden van de kraansystemen van BKRS te tonen, bevatten de datasheets verschillende opties voor het product.

  • Kenmerken en kenmerkwaarden zijn in het systeem aan te passen, en wijzigingen worden automatisch doorgevoerd. Zo hoef je nooit meer handmatig alle datasheets te updaten!

  • De lezers ontvangen een download met het logo en de huisstijl van BKRS. Door de contactgegevens en link naar de website wordt herhaalverkeer gestimuleerd.

 • B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen
  • Door vacatures op de website te plaatsen met een sollicitatieformulier, bespaart BKRS recruiterkosten

  • In samenwerking met een identitybureau werd de nieuwe site vormgegeven.

  • Nieuwe cases met interviews met klanten worden maandelijks geplaatst.

 • B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor Producent Kraansystemen
  • Klanten kunnen voor het gehele aankooptraject bij BKRS terecht. Dit wordt onder andere gecommuniceerd in de diensten.

  • Als de bezoeker niet vindt wat hij zoekt, kan hij advies op maat aanvragen.

Het resultaat

De volgende resultaten zijn behaald met dit project

 • 1.100%

  Groei in Organisch Verkeer binnen één jaar

 • 200%

  Groei in totaal verkeer binnen één jaar

 • 8 - 10

  Kwalitatieve Sales Conversies per maand

 • Inzicht

  In het aantal leads, bezoekers, sollicitanten en bedrijven

Gebruikte oplossingen

Over de opdrachtgever

client
 

BKRS Crane Systems [https://bkrs.nl/nl/home/?utm_source=Sigma] is producent van niet-standaard, complexe kraansystemen in Nederland én over de grens. De volledige ontwikkeling van een kraansysteem voert BKRS zelf uit, en gaat altijd in overleg met de klant, zodat alle wensen vervuld worden.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º