B2B website geïntegreerd met Compano
Isolectra

B2B website geïntegreerd met Compano

De nieuwe B2B website stelt Isolectra in staat om enerzijds haar oplossingsgerichte dienstverlening onder de aandacht te brengen en anderzijds haar assortiment van meer dan 20.000 producten online te ontsluiten. Daarnaast fungeert de B2B website nu als leadgenerator.

 
Kevin KeijnerDigital Consultant bij Sigma Solutions

De uitdaging

Het Rotterdamse bedrijf Isolectra ontwikkelt en levert innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor fabrikanten en verwerkers in de elektrotechniek. Producten van Wieland vervullen een centrale rol in de oplossingen die Isolectra levert. Isolectra heeft de ambitie om in de komende jaren te groeien. ‘Online’ moet een belangrijke rol gaan spelen in het ondersteunen van deze groeiambitie. 

Om ‘online’ een rol te kunnen laten spelen in de groeiambitie, was professionalisering van het online platform nodig. Het online platform van Isolectra was niet geschikt voor online leadgeneratie, lastig te beheren en moest gemoderniseerd worden. Op basis van verschillende gesprekken tussen Isolectra en Sigma Solutions zijn deze uitdagingen en (mogelijke) oplossingen in kaart gebracht. 

B2B leadgeneratie website 

Tijdens de gesprekken tussen Isolectra en Sigma Solutions werd duidelijk dat Isolectra een nieuwe website nodig had om haar online groeiambitie na te kunnen streven. Hierbij was het belangrijk om de content goed te laten aansluiten op de oplossingsgerichte dienstverlening van Isolectra. Het visueel kunnen weergeven van deze oplossingen diende daarbij een centrale rol te vervullen. Sigma Solutions heeft hier in de realisatie van een B2B website rekening mee gehouden. Per markt waarop Isolectra actief is, wordt uitgebreid de mogelijkheid geboden om de oplossingen van Isolectra met tekst en beeld uiteen te zetten. 

Ook wordt op de nieuwe website gebruik gemaakt van hedendaagse best practices op het gebied van online leadgeneratie. Zo bood Isolectra op het oude platform een grote hoeveelheid downloads aan. Deze downloads werden echter ‘vrij’ aangeboden. Op de nieuwe website worden de downloads achter een formulier aangeboden. In ruil voor het achterlaten van contactgegevens ontvangt de aanvrager de download. Dit heeft in de eerste maanden na livegang van de nieuwe website direct een groot aantal online conversies opgeleverd. 

Integratie met Compano

Het assortiment van Isolectra bestaat uit meer dan 20.000 producten. Isolectra wilde haar volledige assortiment graag op de website kunnen tonen. Het handmatig toevoegen van meer dan 20.000 producten vormt uiteraard een pittige klus. Sigma Solutions en Isolectra hebben daarom afgestemd om de nieuwe website te koppelen met het PIM (Product Information Management) systeem van Isolectra: Compano. In Compano staat alle productinformatie van Isolectra opgeslagen. Door dit te koppelen met de website wordt al deze informatie gesynchroniseerd. Dit scheelt uiteraard een hoop handmatig werk, zowel bij aanvang als in onderhoud van het online assortiment. 

Resultaat 

Sinds februari 2022 beschikt Isolectra over een nieuwe B2B website, gekoppeld met haar PIM systeem Compano. Dit stelt Isolectra in staat om enerzijds haar oplossingsgerichte dienstverlening onder de aandacht te brengen en anderzijds haar assortiment van meer dan 20.000 producten online te ontsluiten. 

Sinds lancering heeft dit Isolectra al honderden aanvragen opgeleverd, niet alleen downloads maar ook concrete offerte aanvragen en advies aanvragen. 

Vervolgstappen

Lancering van de nieuwe website was de eerste stap in de samenwerking tussen Isolectra en Sigma Solutions. De technisch specialisten, digital consultants en marketeers van Sigma Solutions blijven Isolectra in de komende periode ondersteunen. In eerste instantie zal dit vooral gericht zijn op het verbeteren van de online vindbaarheid en op het gebied van contentmarketing. Dit met het doel om het online platform van Isolectra de gewenste rol te laten spelen in het realiseren van de groeiambitie. 

 

 • B2B website geïntegreerd met Compano
  • B2B website geïntegreerd met Compano
   • B2B website geïntegreerd met Compano

    Het resultaat

    De volgende resultaten zijn behaald met dit project

    • Nieuwe

     B2B website gericht op leadgeneratie

    • 20.000+

     producten online ontsloten

    • 100+

     aanvragen waarvan downloads, offerte aanvragen en advies aanvragen

    • Koppeling

     met het PIM-systeem Compano

    Over de opdrachtgever

    client

    Het Rotterdamse bedrijf Isolectra is, sinds haar oprichting in 1949. een begrip geworden in de Nederlandse installatiemarkt. Isolectra ontwikkelt en levert innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor fabrikanten en verwerkers in de elektrotechniek. Isolectra is sterk in het opstellen van een op maat gemaakte installatie waarin efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan. Zij leveren kwalitatief hoogwaardige producten met een foutloze en snelle (plug & play) installatie.

     

    Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

    Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
    Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

    E-book

    Zo wordt uw website een lead generator 
    In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

    Download het E-book â€º