Wat is B2B webdesign en wat kan het voor uw bedrijf betekenen? header image

Wat is B2B webdesign en wat kan het voor uw bedrijf betekenen?

donderdag 3 maart 2022 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

B2B webdesign is de creatie en optimalisatie van een B2B website of B2B webshop, zodat deze hoger in Google rankt en meer verkeer binnenhaalt om leads van hoge kwaliteit te genereren voor bedrijven die diensten of producten verkopen aan andere bedrijven.

B2B-bedrijven verwachten zelden conversies de eerste keer dat prospects hun website bezoeken. Dat komt omdat B2B-verkoopcycli vaak relatief lang zijn en het klanttraject vaak bestaat uit talrijke interacties via meerdere mediakanalen en mobiele apparaten. Daarom zijn de meeste B2B-websites ontworpen door middel van B2B webdesign om mensen te informeren, te interesseren en over te halen om met merken in zee te gaan. B2B webdesign geeft u de mogelijkheid om uw boodschap goed over te brengen naar uw doelgroep en helpt uw bedrijf bij het aantrekken van nieuwe klanten.

Waarom focussen op B2B webdesign?

Het ontwerp van B2B websites en B2B webshops is essentieel om de sites te laten presteren en te laten leveren wat uw doelgroep nodig heeft en verwacht. Het is ook belangrijk voor B2B-bedrijven omdat doordachte B2B webdesign de betrokkenheid en SEO verbetert, wat leidt tot meer organisch zoekverkeer dat kan worden omgezet in kwalitatieve leads die het bedrijf laten groeien. Hoe beter de B2B user experience van uw B2B website of B2B webshop voor bezoekers is, hoe vaker uw merk positieve, blijvende indrukken zal achterlaten en nieuwe klanten zal binnenhalen.

Volg deze best practices bij het optimaliseren van uw B2B webdesign

Een goed ontworpen B2B website met slechte inhoud zal er niet in slagen om veel waardevolle zakelijke kansen voor uw bedrijf te verzilveren. Wij raden u aan deze best practices te volgen bij het produceren van inhoud voor uw B2B website of B2B webshop tijdens het proces van B2B webdesign:

- Leg producten/diensten vooraf kort uit

Bezoekers willen dat u meteen ter zake komt. Bij het eerste teken van onduidelijkheid zullen ze de pagina verlaten en verder gaan naar een van uw concurrenten. Richt uw B2B webdesign dus zo in dat uw boodschap duidelijk overkomt naar de doelgroep.

- Promoot de voordelen van een partnerschap

Als potentiële klanten besluiten met u in zee te gaan, wat levert dat de klanten dan op? Gebruik case studies en eerdere succesvolle partnerschappen om dit te laten zien, in plaats van te vertellen. Resultaten zeggen meer dan woorden. Denk na over welke informatie u wilt overbrengen aan uw potentiële klanten en speel hierop in met uw B2B webdesign. 

- Plaats elke pixel van de inhoud van uw pagina's strategisch.

Het is belangrijk. Een doordachte plaatsing van content is cruciaal om de focus van bezoekers naar uw call-to-action te leiden, zodat meer van hen converteren. De plaatsing van inhoud zorgt ook voor een hiërarchie binnen uw website of webshop, waardoor bezoekers de belangrijkste informatie voorrang kunnen geven. Wanneer er minder inhoud op een pagina staat, heeft elk element de mogelijkheid om meer aandacht te trekken. 

Wat kan B2B webdesign voor u betekenen?

B2B webdesign gaat om het optimaliseren van de B2B user experience om zo uw doelgroep beter over te brengen naar de doelgroep en deze doelgroep te converteren naar betalende klanten. Hierbij is een goed doordachte strategie van groot belang. B2B webdesign zal het online succes van uw bedrijf significant verbeteren waardoor u uw groeidoelstelling kunt behalen en verbreden. 

Bent u geïnteresseerd in B2B webdesign en in wat Sigma Solutions voor u kan betekenen op het gebied van B2B webdesign? Neem dan contact met ons op.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º