Verdeling Markt Zoekmachines 2022 header image

Verdeling Markt Zoekmachines 2022

dinsdag 15 februari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Lees hier meer over de verdeling van de marktaandelen van de zoekmachines.

Zoekmachines in Nederland

De coronacrisis heeft flinke impact gehad op het zoekgedrag van Nederlanders. Zo nam het gebruik van het internet toe en gingen bedrijven steeds vaker op onderzoek uit. Het optimaliseren van een website door de juiste zoekwoorden kan het verkeer op een website ruimschoots verhogen. Door de juiste termen te verwerken in de teksten op de website kan een website hoger scoren op Google. Bedrijven kunnen zoektermen optimaliseren door gebruik te maken van B2B SEO

23% van alle website bezoeken start in een zoekmachine. De meest bekende zoekmachine van de Europa is Google. Deze zoekmachine heerst al jaren en bedrijven gaan via Google op zoek naar leveranciers en potentiële klanten. Relevante onderwerpen in Nederland waren afgelopen jaar Corona en lokale producten. Google heeft in 2021 opnieuw een groot marktaandeel te pakken.

Met een totaal marktaandeel van bijna 94% is Google in Nederland onbetwist marktleider. Op Smartphones scoort Google nog hoger met 98,06%, terwijl het bedrijf een marktaandeel heeft van 97,74% op de tablet.

Nederland

Totaal

Google

93,77%

Bing

3,3%

DuckDuckGo

1,04%

Yahoo!

0,94%

Overig

0,95%

Bron: Statcounter
Gebaseerd op: Onderzoek over Januari 2021 t/m januari 2022

Dat Google veruit de meest gebruikte zoekmachine is zal niemand verbazen. Naast de kwaliteit van de zoekresultaten zorgt Google op verschillende manieren voor meer gebruikers:

  • In het voor smartphones, tablets en notebooks ontwikkelde besturingssysteem Android OS is Google de standaard zoekmachine.
  • Veel browsers (waaronder Firefox en Chrome) bieden Google als standaardzoekmachine.
  • Google investeert flink in naamsbekendheid, wat er onder andere toe heeft geleid dat Google één van de meest waardevolle merken in de wereld is.

Google verwerkt gemiddeld 3,5 miljard zoekopdrachten op een dag. 9 op de 10 internetgebruikers klikt op een van de eerste resultaten in Google, wat het erg belangrijk maakt om hoog te scoren in deze zoekmachine. 

Wilt u weten hoe uw bedrijf hoger kan scoren in Google? Lees meer over zoekmachineoptimalisatie of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º