Inbound marketing als onderdeel van uw B2B online marketing strategie header image

Inbound marketing als onderdeel van uw B2B online marketing strategie

zondag 6 maart 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Bij inbound marketing draait het om het creëren en delen van waardevolle content met uw doelgroep. Het doel is om met kwalitatief goede content op organische wijze onder de aandacht te komen van uw doelgroep, zodat zij met uw bedrijf in aanraking komen. Zo kunt u een stroom van kwalitatieve leads op gang brengen met als doel om deze leads om te zetten naar betalende klanten.

Inbound marketing begint met het creëren van waardevolle content, dit kan in de vorm van een blog, whitepaper, case, e-book etc. Deze content kunt u vervolgens op uw website plaatsen en zo tonen in de zoekmachine. Op die manier bent u door het plaatsen van waardevolle content op uw website bezig met zoekmachine optimalisatie (SEO). De content die je op je website plaatst kun je tevens distribueren via verschillende social media kanalen en verspreiden onder de volgers van je nieuwsbrief middels e-mail marketing. Je kunt er daarnaast voor kiezen om de belangrijkste content te promoten via zoekmachine advertenties (SEA). Kortom, een inbound marketing strategie bestaat uit allerlei marketingtools die nauw met elkaar verbonden zijn om uiteindelijk het beoogde doel te kunnen behalen. 

B2B online marketing draait om het bereiken van uw doelgroep en deze doelgroep om te zetten naar betalende klanten. Inbound marketing. Hierbij wilt u uw doelgroep interesseren in uw bedrijf en ervoor zorgen dat uw doelgroep naar u toe komt. Op die manier is er al een interesse gewekt bij de potentiële klant en wordt het voor uw salesafdeling makkelijker om deze potentiële klant om te zetten in een betalende klant. Het bedrijf dat de wensen en behoeften van haar klanten het beste begrijpt en daar het beste op in kan spelen zal uiteindelijk het succesvolst zijn.

Sigma Solutions en B2B Online Marketing

Om ervoor te zorgen dat onze klanten meetbaar resultaat behalen, zorgen wij ervoor dat we elke dag actief bezig zijn om up-to-date te blijven van de laatste trends en technologieën. Wij zorgen voor de online vertaling van uw business strategie waarbij wij alle B2B online marketing middelen inzetten om ervoor te zorgen dat wij samen met u uw doelstelling behalen en verbreden. Onze kennis en onze jaren aan ervaring delen wij graag met u. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

 


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›