Het behalen van uw B2B marketing doelstellingen in 2022 header image

Het behalen van uw B2B marketing doelstellingen in 2022

dinsdag 15 maart 2022 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

In 2022 gaat de digitalisering nog steeds in een rap tempo door. De kans is aanzienlijk dat uw bedrijf achter gaat lopen als u online niet aanwezig bent. Uw B2B marketing doelstellingen behalen kan anno 2022 effectief door de inzet van online.

Contentstrategie van uw B2B Website

Welke content u gebruikt om uw doelgroep te bereiken is cruciaal voor het bereiken van uw B2B marketing doelstellingen. Zo kunt u nog zo veel content schrijven, maar als de doelgroep niet geïnteresseerd is in dat soort content, bereikt u er nog niks mee. Neem daarvoor uw doelgroep als uitgangspunt. Neem eens een moment de tijd om met ideeën te komen. Stel jezelf vragen zoals: “Tegen welk probleem loopt de doelgroep aan waardoor ze mijn dienst of product kunnen gebruiken?” of “Welke resultaten kan de doelgroep behalen door het gebruik van mijn dienst of product?”. De antwoorden op deze twee vragen zullen u inzicht geven in de behoefte van uw doelgroep. Dit zal u helpen bij het opstellen van een contentstrategie die gericht is op het duidelijk formuleren van de voordelen van uw dienst of product voor uw doelgroep.

Stel een B2B online marketing plan op

Zorg er hierbij voor dat uw plan niet té gedetailleerd wordt. U weet niet hoe de wereld er over een maand, laat staan over een halfjaar uitziet. Daarnaast kunnen er onverwachte interne of externe omstandigheden roet in het eten gooien. Zie uw B2B online marketing plan als een jaarplan waarin u op basis van uw bedrijfsdoelen al voor een groot gedeelte uw marketingstrategie bepaalt. Vervolgens kunt u per kwartaal, of per maand, u plannen evalueren en herzien aan de hand van meer specifieke plannen.

Begin hierbij met het analyseren van uw huidige marketingresultaten. Dit geeft u inzicht in welke doelen van het afgelopen jaar u al behaald heeft en welke niet. Let ook op de ROI van uw marketingcampagne, welke u inzicht geeft in welke activiteiten veel voor u hebben opgeleverd en met welke activiteiten u misschien kunt stoppen. Vervolgens kunt u nieuwe doelen gaan opstellen, waarbij de bedrijfsdoelstellingen als startpunt genomen kunnen worden. Dit geeft u een duidelijke stip op de horizon waar u naartoe kunt werken. Vervolgens kunt u per doel activiteiten aan die doelstellingen koppelen die bijdragen aan het behalen van het doel. Wilt u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website trekken, dan kunt u bijvoorbeeld investeren in uw blogs, cases of ads campagnes.

Probeer in uw B2B online marketing plan dus niet alles heel gedetailleerd uit te werken. Stippel in grote lijnen uw marketingactiviteiten uit op basis van de gestelde marketingdoelen. Of u uw voorgestelde activiteiten kunt uitvoeren hangt natuurlijk af van de middelen die u krijgt om succesvol te zijn.

Online marketing uitbesteden

Heeft u zelf niet zo veel verstand van B2B online marketing, dan is het een optie om dit uit te besteden aan professionals. U kunt zich dan focussen op waar u goed in bent terwijl de professionals uw online marketing onder handen nemen. Sigma Solutions is een professional met veel verstand van B2B online marketing en jarenlange ervaring. Wij kunnen uw online marketing op ons nemen en ervoor zorgen dat u uw online doelstelling kunt behalen. In een vrijblijvend gesprek lichten wij dit graag nog verder toe. Neem daarvoor contact met ons op. 


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€ș