De sleutel naar online succes header image

De sleutel naar online succes

donderdag 18 februari 2016 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Het voordeel van B2B Online Marketing is dat (bijna) elke geïnvesteerde euro meetbaar is. Toch bestaan er vaak misverstanden over welke resultaten en cijfers je nu wel of niet zou moeten meten. 

Sommige gegevens en statistieken lijken misschien interessant, maar zijn vaak
nietszeggend, de zogenaamde ‘Vanity Metrics’. Gegevens en statistieken die er WEL toe doen worden KPI’s (Key Performance Indicators) genoemd.

Voor iedere klant andere KPI’s

Het live zetten van een goed werkende en onderscheidende website is één ding, het vindbaar maken van je website is de volgende stap. Het schrijven van blogs of zogenaamde SEO-pagina’s is een goede manier om de vindbaarheid van je website in zoekmachines te verbeteren. Bij Sigma Solutions willen we onze klanten graag helpen met zoekmachine-optimalisatie en de resultaten uiteraard ook meetbaar voor hen maken. 

Een voorbeeld: als de marketingmanager van een bedrijf snel verkopen via de webshop wil genereren, is hij waarschijnlijk minder geïnteresseerd in een websitebezoeker die aangeeft dat hij/zij graag eens langs wil komen voor een afspraak. Een bedrijf waarvoor de website gebruikt wordt als middel om websitebezoekers naar de fysieke winkel te krijgen, zal hier juist wel veel waarde aan hechten.

Klanten van Sigma Solutions hebben de optie om een maandelijkse ‘online succes rapportage’ aan te vragen. In deze rapportage is een gedetailleerd verslag te vinden van de aantallen bezoekers, hun gedrag en hoe zij op de website zijn gekomen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, daarom worden er voor elke klant andere KPI’s bepaald. 

Waarde toekennen

In onderstaand voorbeeld van de B2B Online Strategie is te zien hoeveel mensen via de website een brochure hebben aangevraagd. In het geval van deze klant is een potentiële koper die een brochure aanvraagt heel waardevol. 

In de tabel is te zien dat het aantal bezoekers dat via SEO-pagina’s binnenkomt gemiddeld voor meer dan 35% van de brochure aanvragen zorgt. Als uit al deze aanvragen één offerteaanvraag komt (met een gemiddelde waarde van €6.000), dan behoeft het geen uitleg hoe waardevol de SEO-pagina’s van deze klant zijn. 

De waarde van een offerteaanvraag is afgeleid van het aantal offertes dat daadwerkelijk leidt tot een aankoop. Het percentage offertes dat leidt tot een aankoop is in het geval van deze klant erg hoog en daarom is een offerte heel waardevol. In januari werden 4 offertes aangevraagd door mensen/bedrijven die via SEO-pagina’s binnenkwamen. De waarde van deze SEO-pagina’s hoef ik nu denk ik niet meer uit te leggen.

Voorbeelden van KPI’s die we bij Sigma Solutions gebruiken

Zoals eerder gezegd: geen enkel bedrijf is hetzelfde en voor elke klant zijn er andere KPI’s te benoemen. Toch zijn er wel een aantal ‘algemene KPI’s’ die voor de meeste klanten van toepassing zijn. Een aantal van deze ‘KPI’s zijn:

  • Aantal nieuwsbriefinschrijvingen per maand

  • Aantal views contactpagina

  • Aantal klikken op het e-mailadres of het telefoonnummer

  • Bezoekduur

Wil je weten of Sigma Solutions jouw bedrijf ook kan helpen met de B2B Online Strategie?

Als je graag wilt weten of Sigma Solutions jouw bedrijf kan helpen met maken van een website en het ‘online succes traject’ dat daarop volgt, kom dan eens langs voor een vrijblijvend adviesgesprek!


Andere blogartikelen

B2B E-commerce… Wakker worden!
Geschreven door
op dinsdag 28 juni 2022
Veel B2B-bedrijven in blijven hangen in; nauwelijks vindbare, verouderde B2B e-commerce websites met minimale conversiemogelijkheden en een betreurenswaardige gebruikerservaring. Zonde!
B2B Leadgeneratie: Alles wat je altijd al wilde weten!
Geschreven door
op maandag 27 juni 2022
B2B online leadgeneratie is het proces van het identificeren van de ideale klanten voor uw product of dienst, en hen vervolgens overhalen tot aankoop. Het is een essentiële activiteit voor B2B sales- en marketingteams.
Wat maakt een B2B webshop succesvol?
Geschreven door
op zondag 26 juni 2022
De opmars van de B2B webshop neemt toe. Regelmatig krijgen wij de vraag of er een groot verschil is tussen een consumentgerichte webshop en een puur B2B gedreven webshop. In deze blog leggen wij u uit hoe een B2B webshop succesvol kan zijn en worden.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º