De Mix van B2B Online Marketing Middelen - 2022 header image

De Mix van B2B Online Marketing Middelen - 2022

vrijdag 25 februari 2022 ·Leestijd: 1 minuut
contacteer auteur:

Online marketing is ook voor b2b bedrijven een must. 81% van de aankoopprocessen start met een online zoekopdracht. Het is een goede manier om producten en diensten onder aandacht te brengen. Hiermee kan een bedrijf zich onderscheiden van de concurrenten. Hieronder staan de B2B online marketing middelen van 2022 die helpen bij het genereren van leads, het analyseren van het koopgedrag en het verkopen aan klanten.

Zoekmachineoptimalisatie​

Er zijn allerlei tools ontwikkeld om beter te kunnen ranken in Google. Deze tools hebben ieder hun eigen doelen zoals het optimaliseren van de technische SEO, het onderzoeken van zoekwoorden of controleren van content. Hieronder staan enkele tools die ervoor kunnen zorgen dat een b2b-bedrijf een optimale score behaald in Google

 • Semrush
 • MOZ
 • Yoast
 • Ahrefs
 • Google Search Console
 • Pagespeed Insights
 • Google Keyword Planner

Google AdWords

Logo Google AdWords

E-mailmarketing

 • Mailchimp
 • HubSpot
 • Getresponse
 • Active campaign

Affiliatemarketing

Populaire tools voor affiliate marketing zijn Promo, Supermetrics, BlueHost, Shopify en Picmonkey. Met deze tools kunnen gemakkelijk bezoekers naar een website worden geleidt. Dit zorgt voor meer klicks en leidt uiteindelijk tot een omzetstijging.

Content

Er zijn verschillende tools om relevante content te onderzoeken en het gemakkelijker te maken om content aan te passen. Zo kun je met Buzzsumo achterhalen wat voor content er geplaatst wordt over een bepaalde onderwerp en kun je met tools als Canva en Adobe Photoshop gemakkelijk content bewerken. Verder zijn er tools om berichten te plannen ontwikkeld zoals Hootsuite en Tailwind.

Social Media

Hieronder staan enkele voorbeelden van de meest populaire social media platformen onder b2b bedrijven die kunnen worden ingezet om succesvol leads te genereren.

 1. LinkedIn
 2. Twitter
 3. Facebook
 4. YouTube
 5. Instagram

Andere platformen waarmee de doelgroep bereikt kan worden zijn het visuele platform Snapchat, een internationaal forum om in contact met je doelgroep genaamd Reddit en Pinterest. Via Pinterest kan content worden gedeeld op een groot online prikbord.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º