De meerwaarde van een goede B2B website voor uw bedrijf header image

De meerwaarde van een goede B2B website voor uw bedrijf

dinsdag 21 juli 2020 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Er is al langere tijd een grote verschuiving zichtbaar bij traditionele B2B bedrijven. Hoewel dit type bedrijven vaak al decennia lang succesvol offline zaken bedrijven, merken zij steeds vaker dat zij het verliezen van bedrijven die actief inzetten op online. En niet zonder reden; Online biedt namelijk een enorme meerwaarde. Hieronder leggen we de meerwaarde van een goede B2B website uit:

Uw klanten verwachten uw bedrijf online te vinden

De digitalisering van het B2B landschap heeft ertoe geleid dat klanten steeds vaker zelfstandig op onderzoek gaan. En online speelt hier een cruciale rol in. Maar liefst 70% van het B2B aankoopproces vindt tegenwoordig online plaats. Uw prospects zijn anno nu prima in staat om zelfstandig de producten en/of diensten te vinden waar zij behoefte aan hebben. Om te voldoen aan deze verwachtingen is een goede B2B Website onmisbaar.

Een goede B2B website is uw beste salespersoon

Een goede B2B Website heeft meer interactie met uw prospects dan de rest van uw salesteam bij elkaar. Omdat uw prospects zich in verschillende fasen van het aankoopproces bevinden, is het van belang dat uw B2B Website op de juiste manier is ingericht. Als uw website gebruiksvriendelijk is, beschikt over de juiste informatie én over de juiste conversiemechanismen, kan uw B2B website prospects in iedere fase van het aankoopproces bedienen, van oriëntatiefase tot beslisfase. Met meer leads als resultaat.

 

de-meerwaarde-van-een-goede-b2b-website-voor-jouw-bedrijf_1595340320.jpg

Een succesvolle B2B website is de start van langdurige relaties

In de B2B zijn bedrijven in de regel op zoek naar langdurige relaties. Uw prospect zoekt dus van te voren uit of uw bedrijven bij elkaar passen. Door de expertise, ervaring en kernwaarden van uw bedrijf op de juiste manier uit te dragen krijgen uw prospects het juiste beeld van uw bedrijf. Hierdoor zullen zij sneller met uw bedrijf in contact willen komen. Wij helpen u om op de beste manier te communiceren naar uw prospects, door hier bewezen succesvolle middelen in te zetten.

Onze werkwijze

Sigma Solutions is dé Online Business Partner voor het Online Succes van distributeurs, groothandels, industrieel dienstverleners, producenten en de maakindustrie. Wij kijken samen met onze klanten waar hun behoeften en doelstellingen liggen, en passen hier de online strategie op aan. Hierbij verzorgen wij een totaaloplossing, van webdesign tot online marketing. Met duurzame groei van uw bedrijf als primaire doelstelling.

Benieuwd naar wat een nieuwe B2B Website voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


Andere blogartikelen

B2B E-commerce… Wakker worden!
Geschreven door
op dinsdag 28 juni 2022
Veel B2B-bedrijven in blijven hangen in; nauwelijks vindbare, verouderde B2B e-commerce websites met minimale conversiemogelijkheden en een betreurenswaardige gebruikerservaring. Zonde!
B2B Leadgeneratie: Alles wat je altijd al wilde weten!
Geschreven door
op maandag 27 juni 2022
B2B online leadgeneratie is het proces van het identificeren van de ideale klanten voor uw product of dienst, en hen vervolgens overhalen tot aankoop. Het is een essentiële activiteit voor B2B sales- en marketingteams.
Wat maakt een B2B webshop succesvol?
Geschreven door
op zondag 26 juni 2022
De opmars van de B2B webshop neemt toe. Regelmatig krijgen wij de vraag of er een groot verschil is tussen een consumentgerichte webshop en een puur B2B gedreven webshop. In deze blog leggen wij u uit hoe een B2B webshop succesvol kan zijn en worden.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º