Belangrijke KPI's voor B2B websites header image

Belangrijke KPI's voor B2B websites

woensdag 30 september 2020 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

Het bepalen van de juiste KPI's is vaak afhankelijk van wat het voornaamste doel van jouw B2B Website is. Voordat je de KPI's gaat bepalen van jouw B2B Website, is het verstandig om even een stap terug te zetten en goed na te denken wat de website voor jou moet betekenen en wat deze dient op te leveren.

Ongeacht het doel van de website, kies altijd voor duidelijke, meetbare KPI's. Wees specifiek en stel duidelijke, S.M.A.R.T. gedefinieerde KPI's op. Ditt helpt op zowel korte als lange termijn met het evalueren van de performance van jouw B2B website. In deze blog staan een aantal belangrijke en veelgebruikte voorbeelden van KPI's die gebruikt kunnen worden bij jouw B2B Website.

5 KPI's om te gebruiken voor jouw B2B website

Website traffic

Het monitoren van het websitebezoek biedt veel inzicht bieden om erachter te komen hoe klanten op jouw site terechtkomen, wat ze willen en waar ze in geïnteresseerd zijn. Het gaat namelijk niet alleen om aantal bezoekers, maar ook om aantal pagina's per bezoek of totale tijd op de website. Dit stelt je in staat een marketingstrategie te handhaven en te verbeteren die nog meer websitebezoek oplevert – waar potentiële klanten tussen zitten.

Leads en Conversies

In een B2B proces is de marketingafdeling alleen vaak niet genoeg om een lead te converteren naar een klant. Vaak zijn B2B aankopen ook duurder dan B2C aankopen, en hebben deze aankopen een directe invloed op het bedrijfsresultaat. Uiteindelijk bepalen leads het verkoopresultaat: hoe meer leads, hoe groter de kans op een groot verkoopresultaat. Als je weet op welke pagina’s of onderwerpen je een goed aantal leads binnenhaalt, kun je deze pagina’s verder optimaliseren.

Leadkwaliteit

Het verbeteren van de kwaliteit van een lead is een prioriteit voor 68% van B2B professionals. Het is van groot belang om te weten of leads van de juiste kwaliteit zijn, en nog specifieker, of deze leads ‘Sales Qualified Leads’ zijn. Als dat zo is, dan kunnen deze leads direct worden aangesproken door het sales team.

Betrokkenheid op de website

Om te bepalen of de content op je website goed aansluit op de informatiebehoefte van jouw doelgroep, kan je aan de hand van de tijd dat een bezoeker op een willekeurige pagina doorbrengt bepalen of dat zo is. Als een bezoeker op een pagina met veel (relevante) content slechts 10 seconden besteed, dan kan het zijn dat je de content moet aanpassen of dat de bezoeker via een hele andere zoekterm is binnengekomen op de website. Op pagina’s waar bezoekers langer tijd besteden, kan je vervolgens optimalisatie toepassen.

Geschikt voor mobiel

Zorg ervoor dat jouw website geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Als een B2B website niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, zal 57% van de gebruikers jouw website niet aanbevelen aan anderen. Ook denkt 85% van gebruikers dat een website op mobiel net zo goed moet worden weergegeven als de desktop-versie en verlaat 50% van bezoekers de mobiele website als het langer dan drie seconden (!) duurt om de webpagina te laden.

Meten van gegevens

Bij KPI’s geldt: kies de belangrijkste KPI’s die voor jou en jouw website van toepassing zijn en monitor deze continu. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden gedaan met Google Analytics. Als je hier verder op in wilt gaan, overweeg dan gespecialiseerde tools zoals SEMRush.

Meer weten over het opzetten en bijhouden van een succesvolle B2B website? Neem dan contact met ons op.


Andere blogartikelen

B2B E-commerce… Wakker worden!
Geschreven door
op dinsdag 28 juni 2022
Veel B2B-bedrijven in blijven hangen in; nauwelijks vindbare, verouderde B2B e-commerce websites met minimale conversiemogelijkheden en een betreurenswaardige gebruikerservaring. Zonde!
B2B Leadgeneratie: Alles wat je altijd al wilde weten!
Geschreven door
op maandag 27 juni 2022
B2B online leadgeneratie is het proces van het identificeren van de ideale klanten voor uw product of dienst, en hen vervolgens overhalen tot aankoop. Het is een essentiële activiteit voor B2B sales- en marketingteams.
Wat maakt een B2B webshop succesvol?
Geschreven door
op zondag 26 juni 2022
De opmars van de B2B webshop neemt toe. Regelmatig krijgen wij de vraag of er een groot verschil is tussen een consumentgerichte webshop en een puur B2B gedreven webshop. In deze blog leggen wij u uit hoe een B2B webshop succesvol kan zijn en worden.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º