5 tips om leads te genereren met uw corporate website

Geschreven door: op donderdag 23 mei 2019

Leestijd:

handshake.jpg

Digitaliseren klantreis: deel 2

Zo maakt u van uw website een leadgenerator!

In het vorige deel van deze serie beschreef ik hoe Online Communicatie bijdraagt aan het online succes van uw bedrijf. Gebruikt u uw website inmiddels op de juiste manier om online te communiceren met uw doelgroep? Dan bent u toe aan de tweede fase van een succesvolle website:

Online leadgeneratie

Een corporate website kan van grote waarde zijn voor uw bedrijf als u de juiste aanpak toepast, maar om een succesvolle website te realiseren moet u hier wel in investeren. Als ondernemer of ondernemend manager wilt u natuurlijk dat uw investering een meetbaar resultaat oplevert. Tenzij u beschikt over een webshop waar u uw producten of diensten direct verkoopt, is de belangrijkste KPI  voor uw website hoogstwaarschijnlijk online leadgeneratie. Door inzicht te creëren in de bedrijven en/of personen die interesse hebben in uw bedrijf, kunt u of uw salesteam deze prospects converteren naar nieuwe klanten. Hieronder 5 belangrijke tips om meer leads te genereren via uw website:

1. Genereer traffic naar uw website

Om leads te kunnen genereren via uw website heeft u websitebezoekers nodig. Zorg er dus voor dat u de juiste aandacht besteedt aan het binnenhalen van traffic. Dit kan via talloze manieren, denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Advertising (SEA), social media (dit kan zowel organisch als via advertenties), e-mailmarketing, display advertising en retargeting. Meer traffic op uw website betekent een grotere kans op potentiële nieuwe klanten.

2. Gebruik duidelijke Call-To-Action’s (CTA)

Door gebruik te maken van duidelijke CTA’s kunt u uw bezoekers stimuleren om actie te ondernemen. Dit heeft twee voordelen. Aan de ene kant krijgt u hierdoor meer inzicht in de interesses van uw website bezoeker, aan de andere kant kunnen CTA’s ervoor zorgen dat de bezoeker zich kenbaar maakt. Voorbeelden van CTA’s zijn interne links naar andere relevante informatie, pop-ups, offerte-/afspraak- en contactformulieren, brochure-aanvragen en live chat functies.

3. Lever waardevolle informatie

Mensen geven niet graag zomaar persoonlijke informatie weg. Daarom is het belangrijk dat u iets waardevols biedt waar uw geïnteresseerde bezoeker graag zijn of haar gegevens voor wilt achterlaten. Enkele voorbeelden van waardevolle informatie zijn informatieve e-books, whitepapers en brochures over de oplossingen die u kunt bieden bij problemen waar uw doelgroep mee te maken heeft. Andere voorbeelden van waardevolle informatie zijn persoonlijke hulp via live chat of via bel-mij-terug formulieren.

4. Optimaliseer de conversies

De waarde van uw website kan flink stijgen als deze is geoptimaliseerd om bezoekers te converteren naar leads. Een goede User Experience (UX) is hierbij erg belangrijk. Een UX-designer kan het bezoekersgedrag op uw website analyseren en de data gebruiken om uw website te optimaliseren voor leadgeneratie.

5. Houd goed inzicht in de pipeline

Het genereren van leads is de eerste stap naar nieuwe klanten. De tweede stap is het op de juiste manier opvolgen van deze leads. Wilt u inzicht houden in de fase waarin uw lead zich momenteel begeeft? Maak dan gebruik van een sales pipeline. Hierdoor kunt u uw online leads zo efficiënt mogelijk converteren naar nieuwe klanten!

Wilt u de meer leads genereren met uw website of bent u benieuwd naar de vele andere kansen om meer te halen uit uw website? Neem dan gerust contact met ons op of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 


Andere blogartikelen

 • Het gebruik van een Photoslider

  Geschreven door: op maandag 7 oktober 2019

  Ze zijn er in alle soorten en maten en staan meestal bovenaan een websitepagina. Dan heb ik het natuurlijk over photosliders. Zo bent u vast bekend met de traditionele foto die langzaam vervaagd en wa ...

  Bekijk het artikel »
 • De Controversie van AMP (Accelerated Mobile Pages)

  Geschreven door: op maandag 30 september 2019

  Er heerst al controversie rondom AMP (Accelerated Mobile Pages) sinds Google dit onderwerp heeft ingevoerd! In deze blog duiken we verder in deze controversie en ontdekken we of deze controversie tere ...

  Bekijk het artikel »
 • CSS attribuut font-display

  Geschreven door: op maandag 30 september 2019

  De snelheid van je website is belangrijk. Niet alleen omdat Google je website hierdoor hoger rankt maar ook omdat het gebruiksvriendelijker is voor de bezoekers. Als een website traag laadt, ben je ee ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten