5 handige Mobiele Apps voor Online Marketeers in 2022 header image

5 handige Mobiele Apps voor Online Marketeers in 2022

dinsdag 25 januari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Er zijn verschillende mobiele applicaties ontwikkeld die online marketing voor b2b-bedrijven vereenvoudigen. Met deze applicaties kunnen statistieken worden ingezien en geanalyseerd. Hieronder worden 5 handige applicaties uitgelicht voor mobiel gebruik.

1. Google Analytics App

Iedere marketeer is wel met Google Analytics bekend. Met de Google Analytics applicatie kun je alle belangrijke data van je Analytics-property ’s op je mobieltje bijhouden. Statistische en real-time gegevens in de ingebouwde rapporten kunnen gecontroleerd worden Verder kunnen rapporten worden samengesteld en opgeslagen om dit op eenvoudig wijze te kunnen inzien. 

Belangrijke functionaliteiten

  • Alle doelen zijn inzichtelijk
  • Periodes vergelijken
  • Segmenten toepassen

Naast deze applicatie heeft Google onder andere de Google Mijn bedrijf app ontwikkeld met handige functionaliteiten , Google Keep om notities op te slaan en Google Ads om campagnes te optimaliseren.

2. Semrush App

Dit is de applicatie voor SEO. De Semrush applicatie maakt een duidelijk overzicht van jouw belangrijkste zoekwoorden. De applicatie heeft geavanceerde filters om eenvoudig te kunnen zoeken naar data. Je kunt inzien hoeveel posities je bedrijf stijgt of juist daalt in Google. Een groeitrend kan inzichtelijk worden gemaakt door een datumbereik in te stellen op de applicatie. Met deze trends wordt de  zichtbaarheid, het verkeer en de gemiddelde positie gegenereerd.

3. Hootsuite app

Deze applicatie is een populaire social media management tool. De app maakt het mogelijk om al je social media accounts verbonden te blijven. Content kan verwerkt worden en berichten gepubliceerd. 

Highlights Hootsuite applicatie

  • Uploaden foto’s GIF’s en video’s via je de telefoon
  • Inplannen content
  • Beoordelen en bewerken concepten
  • Monitoren van likes, gesprekken en tags
  • Filteren en gemakkelijk reageren op inkomende berichten.

Het is de applicatie om content in te plannen op social media. Op deze applicatie kun je content op meer dan 30 verschillende platformen inplannen. Dit is overigens wel tegen betaling boven de 3 platformen.

4. Canva app

Canva is een bekende app waarmee content met een uniek design kan worden gecreëerd via je telefoon. Met duizenden gratis templates kunnen logo’s, blogs, flyers en nog veel meer projecten worden ontwikkeld. Foto’s kunnen eenvoudig worden bewerkt door de achtergrond, de kleur en de grootte te verbeteren. Canva heeft een all-in-one foto bewerker ontwikkeld voor professionele resultaten. Met de applicatie kunnen ook effecten en muziek worden toegevoegd. Berichten kunnen vervolgens gemakkelijk gedeeld worden op social media.

5. LinkedIn Sales Navigator app

LinkedIn is misschien wel de tool voor bedrijven die actief zijn in een B2B-branche. Met de LinkedIn Sales Navigator applicatie krijgt een bedrijf een overzicht van de accounts en leads. Deze applicatie helpt je met het identificeren van de meest relevante inkopers en potentiële klanten. De applicatie analyseert waar inkopers naar toe gaan.

Andere functionaliteiten van de applicatie zijn:

- Real-time salesupdates
- Dagelijkse aanbevelingen
- Gemakkelijk InMail berichten versturen
- Sales-updates

Wilt u meer weten over de implementatie van deze applicatie? Of bent u benieuwd naar de vele kansen op het gebied van online marketing voor B2B-bedrijven? Neem dan gerust contact met ons op.


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º