5 handige Mobiele Apps voor Online Marketeers in 2022 header image

5 handige Mobiele Apps voor Online Marketeers in 2022

dinsdag 25 januari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Er zijn verschillende mobiele applicaties ontwikkeld die online marketing voor b2b-bedrijven vereenvoudigen. Met deze applicaties kunnen statistieken worden ingezien en geanalyseerd. Hieronder worden 5 handige applicaties uitgelicht voor mobiel gebruik.

1. Google Analytics App

Iedere marketeer is wel met Google Analytics bekend. Met de Google Analytics applicatie kun je alle belangrijke data van je Analytics-property ’s op je mobieltje bijhouden. Statistische en real-time gegevens in de ingebouwde rapporten kunnen gecontroleerd worden Verder kunnen rapporten worden samengesteld en opgeslagen om dit op eenvoudig wijze te kunnen inzien. 

Belangrijke functionaliteiten

  • Alle doelen zijn inzichtelijk
  • Periodes vergelijken
  • Segmenten toepassen

Naast deze applicatie heeft Google onder andere de Google Mijn bedrijf app ontwikkeld met handige functionaliteiten , Google Keep om notities op te slaan en Google Ads om campagnes te optimaliseren.

2. Semrush App

Dit is de applicatie voor SEO. De Semrush applicatie maakt een duidelijk overzicht van jouw belangrijkste zoekwoorden. De applicatie heeft geavanceerde filters om eenvoudig te kunnen zoeken naar data. Je kunt inzien hoeveel posities je bedrijf stijgt of juist daalt in Google. Een groeitrend kan inzichtelijk worden gemaakt door een datumbereik in te stellen op de applicatie. Met deze trends wordt de  zichtbaarheid, het verkeer en de gemiddelde positie gegenereerd.

3. Hootsuite app

Deze applicatie is een populaire social media management tool. De app maakt het mogelijk om al je social media accounts verbonden te blijven. Content kan verwerkt worden en berichten gepubliceerd. 

Highlights Hootsuite applicatie

  • Uploaden foto’s GIF’s en video’s via je de telefoon
  • Inplannen content
  • Beoordelen en bewerken concepten
  • Monitoren van likes, gesprekken en tags
  • Filteren en gemakkelijk reageren op inkomende berichten.

Het is de applicatie om content in te plannen op social media. Op deze applicatie kun je content op meer dan 30 verschillende platformen inplannen. Dit is overigens wel tegen betaling boven de 3 platformen.

4. Canva app

Canva is een bekende app waarmee content met een uniek design kan worden gecreëerd via je telefoon. Met duizenden gratis templates kunnen logo’s, blogs, flyers en nog veel meer projecten worden ontwikkeld. Foto’s kunnen eenvoudig worden bewerkt door de achtergrond, de kleur en de grootte te verbeteren. Canva heeft een all-in-one foto bewerker ontwikkeld voor professionele resultaten. Met de applicatie kunnen ook effecten en muziek worden toegevoegd. Berichten kunnen vervolgens gemakkelijk gedeeld worden op social media.

5. LinkedIn Sales Navigator app

LinkedIn is misschien wel de tool voor bedrijven die actief zijn in een B2B-branche. Met de LinkedIn Sales Navigator applicatie krijgt een bedrijf een overzicht van de accounts en leads. Deze applicatie helpt je met het identificeren van de meest relevante inkopers en potentiële klanten. De applicatie analyseert waar inkopers naar toe gaan.

Andere functionaliteiten van de applicatie zijn:

- Real-time salesupdates
- Dagelijkse aanbevelingen
- Gemakkelijk InMail berichten versturen
- Sales-updates

Wilt u meer weten over de implementatie van deze applicatie? Of bent u benieuwd naar de vele kansen op het gebied van online marketing voor B2B-bedrijven? Neem dan gerust contact met ons op.


Andere blogartikelen

Tips voor een snellere B2B website
Tips voor een snellere B2B website

03 augustus 2022

Uw B2B website verbeteren zodat u resultaten kunt behalen
Uw B2B website verbeteren zodat u resultaten kunt behalen

03 augustus 2022

Financiële Onderbouwing van de B2B Webshop Business Case
Financiële Onderbouwing van de B2B Webshop Business Case

02 augustus 2022

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º