Veelgebruikte tools voor B2B websites

Tegenwoordig is er een heel scala aan online tools beschikbaar welke je kunt gebruiken om jouw B2B website te optimaliseren. Van de snelheid van jouw website tot het optimaliseren van SEO, deze tools helpen je daar allemaal bij.

Zoals genoemd in de blog 'Succesvolle B2B Marketing met deze 5 tools', heeft de B2B marketeer tegenwoordig ruim 8.000 tools beschikbaar, waar iedere dag weer nieuwe tools bijkomen. In deze blog vind je een overzicht van online tools die gebruikt kunnen worden om jouw B2B website te optimaliseren.

Vijf tools voor optimalisatie van B2B websites

KeywordtoolKeywordTool.io is een gratis online tool die gebruikt kan worden om relevante zoekwoorden voor een willekeurig onderwerp te genereren. 

SEMRushSEMRush is een search engine data tool. SEMRush is software die websites meet op punten zoals SEO, linkbuilding en SEA. Ook kunnen de best practices van de concurrentie eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. 

Google Analytics

Ahrefs: Ahrefs is de tool met de meest extensieve database voor backlinks. Ook is het mogelijk om in Ahrefs overviews voor keywords te creëeren welke goed scoren, waarbij Ahrefs aangeeft welke keywords makkelijk en moeilijk zijn, en waar het verwachte resultaat dus ook meer of minder zal zijn.

Google Analytics

GTMetrix: GTMetrix analyseert de snelheid van de webpagina's van jouw website. Met GTMetrix kun je ook direct inzien welke pagina's niet goed scoren/niet snel zijn, en kan je deze pagina's dus ook direct aanpassen. Erg handig!

Google Analytics: Wellicht de meest bekende tool. Google Analytics is een van de meest populaire analytics software pakketten van dit moment. Google Analytics is een gratis analytics service die het mogelijk maakt om websitebezoekers in detail te analyseren.


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›