Veelgebruikte tools voor B2B websites

Tegenwoordig is er een heel scala aan online tools beschikbaar welke je kunt gebruiken om jouw B2B website te optimaliseren. Van de snelheid van jouw website tot het optimaliseren van SEO, deze tools helpen je daar allemaal bij.

Zoals genoemd in de blog 'Succesvolle B2B Marketing met deze 5 tools', heeft de B2B marketeer tegenwoordig ruim 8.000 tools beschikbaar, waar iedere dag weer nieuwe tools bijkomen. In deze blog vind je een overzicht van online tools die gebruikt kunnen worden om jouw B2B website te optimaliseren.

Vijf tools voor optimalisatie van B2B websites

KeywordtoolKeywordTool.io is een gratis online tool die gebruikt kan worden om relevante zoekwoorden voor een willekeurig onderwerp te genereren. 

SEMRushSEMRush is een search engine data tool. SEMRush is software die websites meet op punten zoals SEO, linkbuilding en SEA. Ook kunnen de best practices van de concurrentie eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. 

Google Analytics

Ahrefs: Ahrefs is de tool met de meest extensieve database voor backlinks. Ook is het mogelijk om in Ahrefs overviews voor keywords te creëeren welke goed scoren, waarbij Ahrefs aangeeft welke keywords makkelijk en moeilijk zijn, en waar het verwachte resultaat dus ook meer of minder zal zijn.

Google Analytics

GTMetrix: GTMetrix analyseert de snelheid van de webpagina's van jouw website. Met GTMetrix kun je ook direct inzien welke pagina's niet goed scoren/niet snel zijn, en kan je deze pagina's dus ook direct aanpassen. Erg handig!

Google Analytics: Wellicht de meest bekende tool. Google Analytics is een van de meest populaire analytics software pakketten van dit moment. Google Analytics is een gratis analytics service die het mogelijk maakt om websitebezoekers in detail te analyseren.


Andere blogartikelen

 • Hoe kan je meer leads genereren EN online verkopen?

  Geschreven door: op woensdag 8 september 2021

  Een website die leads genereert en online verkopen faciliteert? Met behulp van een website met geïntegreerde webshop kunt u direct meer business realiseren. Directe verkopen van standaard producten zo ...

  Bekijk het artikel »
 • Even voorstellen: Nick van Leijden

  Geschreven door: op donderdag 22 juli 2021

  Hoi, volgens mij kennen wij elkaar nog niet! Ik ben Nick van Leijden, een 24 jaar oude User Experience designer en sinds kort werkzaam bij Sigma Solutions als UX developer. Als UX developer is het mij ...

  Bekijk het artikel »
 • Even voorstellen: Renzo Korver

  Geschreven door: op dinsdag 20 juli 2021

  Mijn naam is Renzo Korver, ik ben 24 jaar en ik kom uit Oudkarspel. Eind januari 2021 ben ik bij Sigma Solutions gestart met mijn afstudeerstage voor de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Am ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›