Veelgestelde Vragen over B2B Websites

  1. Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn B2B website?
  2. Wat is een B2B website?
  3. Hoe creëer ik een goede B2B website?
  4. Welke tools kan ik gebruiken om mijn B2B website te optimaliseren?
  5. Waar kan ik een B2B website laten maken?
  6. Wat kan ik zelf doen aan mijn B2B website?
  7. Wat kost een B2B website?
  8. Wat moet een B2B website hebben?
  9. Waarom heb ik een B2B website nodig?
Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn B2B website?

Er zijn meerdere methodes om bezoekers naar uw B2B website te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van online adverteren (SEA), de website optimaliseren voor zoekmachines (SEO) of via social media posts. Maar het allerbelangrijkste is contentcreatie! Content in de vorm van producten, diensten, projecten, blogs, nieuws, etc. kunt u op verschillende kanalen delen of adverteren. Dit zorgt ervoor dat bezoekers naar uw website komen.

Wat is een B2B website?

Een B2B website is een website die is ontwikkeld met het doel om producten of diensten te verkopen aan bedrijven en organisaties, niet aan individuele consumenten. Vaak verschilt de vorm van content van de content die u tegenkomt op B2C websites, dit heeft er mee te maken dat B2B kopers producten en diensten kopen met andere doeleinden dan B2C kopers.

Hoe creëer ik een goede B2B website?

De term ‘een goede B2B website’ is vrij relatief. Uw B2B website zal andere doelen kunnen hebben dan andere B2B websites. Wat moet uw website voor u doen? Wat wil je meten op je website? Dit zijn vragen die u uzelf kunt stellen bij het realiseren van een B2B website. Mocht u vragen hebben over het realiseren van een B2B website, neem dan contact met ons op.

Welke tools kan ik gebruiken om mijn B2B website te optimaliseren?

Er zijn anno 2021 een heleboel online tools beschikbaar om u en uw website te helpen, met allerlei verschillende doeleinden. Wilt u bijvoorbeeld de snelheid van uw website analyseren en verbeteren? Gebruik dan tools zoals GTMetrix. Wilt u weten wat uw concurrentie online doet, en waar ze goed mee scoren? Gebruik dan tools zoals SEMRush.

Waar kan ik een B2B website laten maken?

Wij helpen u graag met het realiseren van een succesvolle B2B website. Met jarenlange ervaring en toonbare successen zijn wij er zeker van dat wij ervoor kunnen zorgen dat ook uw B2B website online succes kan realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kan ik zelf doen aan mijn B2B website?

Uw B2B website kan altijd beter, met welk doeleind dan ook. Wilt u bijvoorbeeld dat uw bezoekers langer blijven en meer doen? Of wilt u dat er meer leads worden gegenereerd? Twijfel dan niet en ga vandaag nog aan de slag met de optimalisatie van uw B2B website. Maak gebruik van verschillende online tools, of schrijf relevante content voor uw doelgroep in de vorm van blogs of nieuwsartikelen. Komt u er niet uit? Geen probleem, dan helpen wij u graag. 

Wat kost een B2B website?

De kosten van een B2B website zijn niet eenduidig uit te drukken. Vaak praten we bij websites over maatwerk, zodat de vormgeving van de website precies aansluit bij wat uw doelgroep van uw website verwacht. Ook moet het doel van uw website bepaald worden: wat wilt u dat uw website voor u doet? Het is overigens wel (bijna) altijd zo dat de investering van de realisatie van uw website altijd minder kost dan wat uw website uiteindelijk oplevert: uw website kan uw beste verkoper worden!

Wat moet een B2B website hebben?

Om online succesvol te zijn, moet een B2B een aantal kenmerken hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw B2B website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Een groot percentage van de B2B kopers start hun zoektocht in zoekmachines. Bepaal daarnaast een sterke strategie voor uw website: wat moet uw website voor u betekenen? Er zijn een heleboel punten waar u over na kunt denken met een B2B website.

Waarom heb ik een B2B website nodig?

Jouw website is je visitekaartje. Er zijn tegenwoordig maar weinig bedrijven die kunnen overleven zonder een website. Door jouw website wordt je zichtbaar, krijg je klanten geïnteresseerd in jouw producten en diensten en zorg je ervoor dat, ook buiten kantooruren, dat potentiële klanten een plaats hebben om jou te bezoeken.

Waarom deze lijst met veelgestelde vragen over B2B Websites?

Tijdens het Online Succes Traject wat wij met onze klanten uitvoeren krijgen onze specialisten regelmatig vragen over B2B websites. Op basis van de vragen die wij van onze klanten hebben gehad hebben wij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld.

Over Sigma Solutions

Sigma Solutions is dè Online Business Partner van de producerende en handelde B2B. Met een team van ervaren specialisten  zorgen wij dat "online" meetbaar en met een positief rendement (ROI) bijdraagt aan de duurzame groei van bedrijven.

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›