Veelgestelde vragen Technische SEO

  1. Wat is technische SEO?
  2. Waar is technsiche SEO belangrijk voor?
  3. Wat is het verschil tussen SEO en technische SEO?
  4. Wat kan ik zelf doen aan technische SEO?
  5. Wat kan ik doen om de technische SEO van mijn website te verbeteren?
  6. Waarom is technische SEO belangrijk?
  7. Wat valt er allemaal onder technische SEO?
  8. Wat zijn de voordelen en nadelen van technische SEO?
  9. Wat zijn de belangrijke KPI's van technische SEO?
  10. Moet ik technische SEO laten doen of kan ik dat zelf?
Wat is technische SEO?

Alle technische aspecten van jouw website die nodig zijn voor de ranking van jouw pagina's in de zoekmachines, kunnen worden omschreven als technische SEO. Het gaat hier dus niet om het optimaliseren van jouw organische vindbaarheid in zoekmachines, maar echt om de technische aspecten zoals de laadtijd van jouw website, de structuur van jouw website en de leesbaarheid van jouw website. Deze aspecten hebben net zoveel, als niet meer, effect op de organische vindbaarheid van jouw website.

Waar is technsiche SEO belangrijk voor?

Technische SEO is belangrijk voor de organische online vindbaarheid van jouw website en de pagina's op jouw website. Als de techniek van jouw website, en daarbij de optimalisaties voor SEO, niet op de juiste manier is ingericht, dan zullen alle marketinginspanningen minder effect hebben dan het moment waarop dit wél geoptimaliseerd is. Je kan immers geen dak op een huis plaatsen zonder muren!

Wat is het verschil tussen SEO en technische SEO?

Technische SEO is een verzamelplaats voor SEO-verbeteringen die niet in de andere twee categorieën vallen (On-page en off-page SEO). De wijzigingen voor technische SEO hebben te maken met de code achter de schermen op jouw website. Door jouw technische SEO goed te krijgen als deze slecht is, kan je de ranking van jouw website in de zoekresultatenpagina's een kleine maar aanzienlijke boost geven.

Wat kan ik zelf doen aan technische SEO?

Omdat technische SEO veelal gebeurt aan de achterkant van de website, zal je in de meeste gevallen in gesprek moeten gaan met jouw websitebouwer of een ontwikkelaar. Dingen die je eventueel zelf zou kunnen doen zijn het meten van het organische websitebezoek, het aantal crawlfouten op de website testen en de opbouw van de URLs op jouw website bekijken en optimaliseren.

Wat kan ik doen om de technische SEO van mijn website te verbeteren?

Aanpassingen die je eventueel zelf zou kunnen doen zijn het meten van het organische websitebezoek, het aantal crawlfouten op de website testen en de opbouw van de URLs op jouw website bekijken en optimaliseren. Daarnaast is het verstandig om de afbeeldingformaten te verkleinen en om afbeeldingen een naam te geven, zodat ook deze kunnen worden meegenomen in het crawlproces van zoekmachines.

Waarom is technische SEO belangrijk?

Naast on-page SEO en off-page SEO is technische SEO een belangrijk SEO-aspect om rekening mee te houden. Door ieder SEO-element constant bij te houden en te optimaliseren zul je uiteindelijk profijt zien van al jouw inspanningen.

Wat valt er allemaal onder technische SEO?

Technische SEO zijn eigenlijk de optimalisaties die jij uitvoert voor jouw website zodat zoekmachines eenvoudiger jouw website kunnen crawlen en indexeren. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken voor zoekmachines, kun je een heleboel verschillende dingen doen. Het gebruiken van een SSL certificaat, het zorgen voor responsiviteit, het versnellen van de laadtijd van jouw pagina's, het verwijderen van gedupliceerde content en het toepassen van een XML sitemap zijn hier belangrijke voorbeelden van!

Wat zijn de voordelen en nadelen van technische SEO?

Technische SEO is onderdeel van de SEO strategie als geheel, naast on-page en off-page SEO. Nadelen zijn dan ook dat het relatief veel tijd in beslag neemt, dat het een vrij ingewikkeld proces is en dat je het vaak zelf niet helemaal op kan lossen. Echter heeft technische SEO ook een aantal belangrijke voordelen. Zo zorgt technische SEO in de meeste gevallen voor een snellere website, bevordert technische SEO de organische online vindbaarheid, verbeter je de structuur van jouw website en stijgt de gebruikservaring bij een goede inzet van technische SEO.

Wat zijn de belangrijke KPI's van technische SEO?

Voor vrijwel iedere website geldt dat het organische websitebezoek een van de belangrijkste KPI's is om te meten. Daarnaast moet het aantal crawlfouten op jouw website zo laag mogelijk zijn voor zoekmachines om effectief jouw website te crawlen en te indexeren, is het verstandig om alle URL's op jouw website beschrijvend en goed opgebouwd te maken en speelt de laadtijd van jouw pagina's een grote rol in de ranking van jouw website in de zoekmachines.

Moet ik technische SEO laten doen of kan ik dat zelf?

In de meeste gevallen is het verstandig om contact op te nemen met jouw websitebouwer of een partij die de SEO voor jouw website en organisatie kan optimaliseren. Toch zijn er een aantal activiteiten die je ook zelf uit kan voeren, zie daarvoor onze blog: Technische SEO: Alles wat je altijd al wilde weten!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›