Adobe XD updates najaar 2019

Geschreven door: op donderdag 12 december 2019

Leestijd: 1 minuut

Interactieve componenten

Het is nu mogelijk om gebruik te maken van verschillende states voor je component. Hiermee kun je componenten voor verschillende gebruikersinteracties ontwerpen.

Wanneer je dus componenten hebt gedefinieerd kun je wanneer je een component selecteert rechts onder de tab ‘Component’ verschillende states ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan dit volgende voorbeeld, waar ik een default, hover en click state heb uitgewerkt.

xd-hover.png

Vervolgens kun je in het ‘prototype’ tab de items aan elkaar linken met bijbehorende interactie, dit zorgt ervoor dat je prototype er levendiger uit gaat zien.

 

Nieuwe share tab

Met de nieuwe share tab is het mogelijk om meerdere prototype links te maken en daarmee kun je bijvoorbeeld verschillende links maken voor verschillende resoluties, terwijl je wel in hetzelfde document kan werken.

Daarnaast is het mogelijk om een link te delen voor verschillende redenen, zoals voor presenteren van het design, voor een design review of voor het delen met development.

Voordeel van het delen voor development is dat je gelijk CSS specificaties van componenten kan inzien.

Zie hieronder hoe ik meerdere links heb gemaakt in hetzelfde bestand.

 

xd-link.png

Co-editing

Binnen XD is het sinds kort ook mogelijk om in een cloud document te werken aan 1 bestand op dezelfde tijd. Hiervoor moet je je collega’s uitnodigen in het document, wanneer zij vervolgens ook in het document werken worden er highlights geplaatst binnen de elementen waarin zij werken, deze hightlights zijn dezelfde kleur als hen avatar rechtsboven.

Daarnaast kun je in de cloud document alle revisies zien van het document deze worden opgeslagen met de tijd, zo weet je ook wanneer wat is aangepast. Zo kun je altijd weer terugkeren naar een oudere revisie van het bestand.


Andere blogartikelen

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›