ERIKS Sustainability

ERIKS inspireert stakeholders met MVO-website

Industriële dienstverlener ERIKS is al jaren bewust bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft ernaar om de meest duurzame industriële dienstverlener ter wereld te worden. Daarom zet zij zich actief in om lekkages en emissies te beperken, de energierekening te verlagen, de productiviteit te verhogen, medewerkers gezonder te maken en meer veiligheid te creëren op de werkplek. Intern, én bij opdrachtgevers. 

Veel van dit werk was echter niet zichtbaar. Het bedrijf wilde er dan ook alles aan doen om de zichtbaarheid van haar MVO-activiteiten en de bewustwording van haar stakeholders op dit gebied te vergroten. Daarom koos zij voor een speciale MVO-website die alle kennis - het jaarlijks terugkerende duurzaamheidsrapport en succesverhalen (cases) van interne duurzaamheidsambassadeurs - bundelt. 

Succes zonder sales

Een uniek project voor full service internetbureau Sigma Solutions, dat zich normaal focust op het ontwikkelen van websites met een commerciële doelstelling. In dit project laat zij zien dat zij ook bedrijven kan helpen succesvol te worden zonder een plek in het salesproces in te nemen. 

Kwantificeerbare besparingen

Maar Sigma Solutions, zou Sigma Solutions niet zijn als er geen kwantificeerbare elementen aan de website toegevoegd waren. De bezoeker wordt uitgebreid geïnformeerd over de gerealiseerde groei, besparingen en verbeteringen op duurzaamheidsgebied. 

Medewerkers inspireren 

In het duurzaamheidsrapport van 2015 schreef ERIKS Group Sustainability Manager Robyn Bradley: "We willen dat onze duurzaamheidsstrategie door iedereen wordt besproken en niet alleen een serie van bovenaf opgelegde regels blijft." De website speelt, met haar inspirerende verhalen, een belangrijke rol in het behalen van deze doelstelling.

Een visueel design en simpele navigatiestructuur zorgen ervoor dat de bezoekers gemakkelijk naar de cases navigeren en getriggerd worden om deze te lezen. Deze aanpak wierp al snel haar vruchten af. Na de livegang begonnen de eerste aanvragen voor het duurzaamheidsrapport en de cases al snel binnen te stromen. 

Gebruikte oplossingen

Over de opdrachtgever

ERIKS is een internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. ERIKS levert aan ongeveer 200.000 industriële afnemers (business to business), heeft een assortiment van meer dan 680.000 artikelen en verzorgt per jaar meer dan vijf miljoen verzendingen.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º