Manitou Center Nederland

Binnen 4 weken een klantgerichte website voor Manitou Center Nederland

Manitou Group is een internationaal bedrijf dat material handling oplossingen biedt voor onder andere bouw, industrie en landbouw. Met een jaarlijkse omzet van 1.4 miljard euro en een jaarlijks verkoop van 2.5 duizend heftrucks zijn zij bekend in verschillende Europese landen. Om ook Nederland te veroveren werd een nieuwe bedrijfstak opgericht. Dat werd Manitou Center Nederland. De oprichters wilden de directie snel het vertrouwen geven in deze nieuwe stap. Daarom was het heel belangrijk om de onderneming snel te lanceren, zodat er snel resultaat werd geboekt. De hulpvraag was dan ook: Help ons om binnen een maand een kwalitatief hoogwaardige website te lanceren.

Een bedrijfswebsite met online catalogus

De kracht van Manitou Center Nederland is service bieden. Naast dat zij heftrucks, magazijntrucks en ruwe terrein trucks aanbieden aan bedrijven, willen zij zich ook richten op onderhoud en nazorg. Vanuit deze gedachte adviseerden wij om te beginnen met een overzichtelijke bedrijfswebsite waar de klant gemakkelijk en snel haar producten en alle aanverwante informatie kan vinden.
 

Herkenbaar en klantgericht

Overzicht en productinzicht werden sleutelwoorden. Binnen vier weken zorgden wij voor de concrete koppeling van de site met het productinformatiesysteem van Manitou Group.  Mede dankzij deze koppeling konden wij een overzichtelijke bedrijfswebsite ontwikkelen waar de klant alle producten, netjes op thema, kan vinden. 
Om de website herkenbaar te maken voor de klanten van Manitou Center Nederland zorgden we ervoor dat de uitstraling gelijk bleef aan de huisstijl van Manitou Group. Deze huisstijl hebben we doorgevoerd binnen de totale website.

Concrete informatie binnen één overzichtelijke website

Wanneer de klant op een product klikt waar zij interesse in hebben vinden zij hier direct alle bijbehorende specificaties bij. Van wielbasis, tot uitgebreide schaaltekening inclusief afmetingen. Met een gedetailleerde technische specificatie kan de klant gemakkelijk zelf vooronderzoek doen. Welke truck past bij hen? Welke toepassingen hebben meerwaarde? Door dit in te vullen wordt voor de klant een concrete filtering gemaakt in de producten. Dat is niet alleen prettig voor de vindbaarheid van de klant. Het scheelt ook een flink aantal vragen aan de medewerkers van Manitou Center Nederland.

Om de website nog klantgerichter en duidelijker in te richten hebben we gekozen voor; 

  • Strakke uitstraling
  • Relevante informatie zonder ruis
  • Een overzichtelijke menubalk
  • Concrete koppen
  • Duidelijke afbeeldingen

Binnen 4 weken de perfecte basis voor doorontwikkeling

Al na twee weken konden wij een mooie eerste opzet van de website presenteren. Deze hebben wij vervolgens verder ontwikkeld. Met de ervaring van onze collega’s en de flexibiliteit van Accessify konden we een snel en concreet plan van aanpak formuleren. Dankzij deze strakke planning bouwden wij binnen 4 weken een overzichtelijk bedrijfswebsite, in de herkenbare huisstijl, met een mooie koppeling waarmee zowel de afbeeldingen als de productinformatie perfect wordt weergegeven op de productpagina’s.

De sparringpartner voor groei

Doordat we een solide basis hebben gelegd voor deze website kunnen we gemakkelijk mee ontwikkelen met dit startende bedrijf. Wij fungeren als online business partner waar Manitou Center Nederland mee kan sparren. Wanneer zij hun business verder uitbreiden, zorgen wij ervoor dat dit ook online tot uiting komt. Zo bewegen wij mee met onze klanten en zorgen wij voor hun online succes.

Over de opdrachtgever

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º