Webshop koppelen met ERP-systeem voor bestellingen
Borrel Experience

Webshop koppelen met ERP-systeem voor bestellingen

Het aanmaken van een bestelling duurde iets meer dan 5 minuten. In het begin was dat niet erg, maar al snel waren we hier enkele uren per dag mee bezig. Met de koppeling met Exact Online voor ons WMS hebben we hier geen zorgen meer over!

Robin SheridanBorrel Experience

De uitdaging

In 2020 startte de webshop borrelexperience.nl met het online aanbieden van een breed assortiment aan borrelpakketten. De originele cadeaus met unieke en lokale producten bleken in de smaak te vallen, want het aantal bestellingen groeide exponentieel. Borrel Experience verzorgt de complete pakketten, pakt deze zelf in met personalisatiemogelijkheden, en verstuurt deze door heel Nederland. Bekijk hun assortiment eens op de website van Borrel Experience!

Met het groeiende aantal bestellingen was Borrel Experience steeds meer tijd kwijt aan saaie en repetitieve handelingen: het aanmaken van een klant in Exact Online, het aanmaken van een bestelling, het afschrijven van de voorraad, en het aanmelden van de verzending. Daarnaast was het onvermijdelijk, met zo veel menselijke handelingen, dat er zo nu en dan een foutje werd gemaakt in een bestelling. Voor Borrel Experience was het duidelijk dat hier een automatiseringsslag gemaakt moest worden.

De Oplossing

Borrel Experience maakt gebruik van het ERP Exact Online. Hierbinnen worden de klantrelaties, de producten, productprijzen en voorraad bijgehouden. De borrelpakketten van Borrel Experience bestaan uit diverse producten, die elk in Exact Online staan geregistreerd. Bij een bestelling van een pakket moeten dus de individuele producten afgeschreven worden van de voorraad.

Sigma Solutions realiseerde in samenwerking met Borrel Experience een koppeling met Exact Online voor de webshop. De koppeling betekent een grote tijdsbesparing voor Borrel Experience, omdat bestellingen niet meer handmatig aangemaakt hoeven te worden. Zodra een bestelling in de webshop wordt geplaatst, kan de werkvloer zien wat er moet gebeuren.

Borrel Experience werkt voor de verzending samen met PostNL. Door ook bij PostNL te koppelen met Exact Online werkt Borrel Experience nog efficiënter: bestellingen worden automatisch aangemeld voor verzending en ontvangen een verzendlabel.

Zo kan Borrel Experience zich weer richten op de taken die meer waarde toevoegen aan het bedrijf, zoals het bedenken van nieuwe pakketten!

 • Webshop koppelen met ERP-systeem voor bestellingen

  Het resultaat

  De volgende resultaten zijn behaald met dit project:

  Tijdsbesparing

  Borrel Experience bespaart veel tijd door bestellingen automatisch aan te maken in Exact Online, waarna deze verder verwerkt kunnen worden voor verzending. Vooral bij de grote hoeveelheid bestellingen is dit steeds belangrijker, zodat de medewerkers van Borrel Experience hun tijd beter kunnen besteden!

  Foutgevoeligheid

  Bij het aanmaken van nieuwe klanten, bestellingen, of afschrijvingen uit de voorraad kan het voorkomen dat hier nog wel eens een foutje wordt gemaakt. Nu al deze handelingen automatisch gebeuren, is de foutgevoeligheid ook vermindert.

   

   Over de opdrachtgever

   client

   Borrel Experience verzorgt in heel Nederland unieke, lekkere en lokale borrelpakketten, bakpakketten en andere borrel experiences. met de personalisatiemogelijkheden is een Borrel Experience een uniek cadeau, ook voor bedrijven!

   Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
   Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

   E-book

   Zo wordt uw website een lead generator 
   In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

   Download het E-book â€º