Online recruitment voor Vereijken
Vereijken

Online recruitment voor Vereijken

Als Online Business Partner is Sigma Solutions in staat om ook op het gebied van online recruitment ondersteuning te bieden. 

 
Kevin KeijnerDigital Consultant

De uitdaging

Het internationaal opererende bedrijf Vereijken is volop in beweging. Samen met haar partners staat Vereijken voor vernieuwing. Mede daarom is het bedrijf in 2021 verhuisd naar Ede waar het zich gevestigd heeft in de Food-Valley, het innovatiecentrum van de Food & Agri wereld. 
Het streven naar vernieuwing gaat gepaard met groei. Om te kunnen blijven groeien is het voor Vereijken noodzakelijk om haar organisatie uit te breiden met nieuwe medewerkers. Een uitdaging, zeker in een tijd van schaarste in het aanbod op de Nederlandse arbeidsmarkt. 
 

Online recruitment 

Sigma Solutions werkt al enige tijd samen met Vereijken. Zo hebben we een B2B website gerealiseerd en werken we binnen een Online Succes Traject aan de online vindbaarheid en online leadgeneratie. Tijdens één van de Online Succes Meetings zijn ook de recruitment uitdagingen besproken. Als Online Business Partner is Sigma Solutions in staat om ook op het gebied van online recruitment ondersteuning te bieden. Daarom is Sigma Solutions vanaf begin 2022 gestart met online recruitment voor Vereijken.  

In onze online recruitment strategie gaan wij te werk in verschillende stappen. In de eerste stap zetten we verschillende (kosteloze) middelen in. Het doel hiermee is om in eerste instantie tegen zo laag mogelijke kosten in gesprek te raken met kandidaten. Mits noodzakelijk kan er dan in een volgende stap worden doorgeschakeld naar het inzetten van betaalde middelen.

Om het recruitmentproces zoveel mogelijk ‘intern’ te halen hebben wij, samen met Vereijken, op de website het volgende gedaan: 

 • Een goed onderhouden ‘Werken Bij’ pagina gerealiseerd waarin uitleg wordt gegeven over de toegevoegde waarde van de organisatie. Daarnaast wordt het team waarin een potentiële nieuwe medewerker terechtkomt weergegeven. 
 • Een vacature overzichtspagina gerealiseerd waarop alle vacatures uitgebreid worden toegelicht en direct de mogelijkheid wordt geboden om in contact te komen met Vereijken. 
Om in contact te komen met potentiële kandidaten hebben wij onder andere:
 • Een contentkalender ontwikkeld voor LinkedIn. Hiermee hebben wij op wekelijkse basis onder de aandacht gebracht waarom het interessant is om bij Vereijken te werken en welke vacatures er open staan. 
 • Een pop-up op de website geplaatst waarmee bezoekers worden geattendeerd op ‘werken bij’ Vereijken.
 • Alle openstaande vacatures op Indeed geplaatst. 

Resultaat

Na het opmaken van de balans zo’n zes weken later konden we samen met Vereijken zeer tevreden terugkijken op het resultaat. De online recruitment inspanningen hebben tot op heden geleid tot acht sollicitaties. Dit terwijl er in de maanden daarvoor geen enkele sollicitatie was binnen gekomen. 
Als klap op de vuurpijl zijn er uit de sollicitaties ook twee personen daadwerkelijk aangenomen. Voor Vereijken levert dit enorme winst op. Het stelt de organisatie in staat om weer vooruit te kijken en verder te groeien. Daarnaast is dit ook nog eens gelukt zonder de hulp van recruiters. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing in de kosten. 

Vervolgstappen

Met de behaalde resultaten zijn we er nog niet. Vereijken is op zoek naar nog meer versterking van haar team. Daarom zetten we onze inspanningen op online recruitment vlak voort. Zo gaan we starten met het sponsoren van vacatures op Indeed. Mocht dit nodig zijn zullen we daarnaast gebruik gaan maken van LinkedIn advertising. Uiteraard is het doel om met deze volgende stap in de online recruitment strategie ook de overige vacatures in te vullen.

 • Online recruitment voor Vereijken
  • Online recruitment voor Vereijken
   • Online recruitment voor Vereijken
    • Online recruitment voor Vereijken

     Het resultaat

     De recruitment resultaten stellen Vereijken in staat om vooruit te kijken. Er kan verder gebouwd worden aan de organisatie en gefocust worden op de kernactiviteit van het bedrijf: het leveren van kraamsystemen voor varkenshouders. 

     • 8

      sollicitaties

     • 2

      nieuwe medewerkers

     Over de opdrachtgever

     client

     Vereijken is opgericht in 1967 en gevestigd in Ede. Het is een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in het produceren en leveren van kraamsystemen voor biggen. De distributie vindt plaats in nauwe samenwerking met een groeiend netwerk van distributeurs. Vereijken vervult haar rol als leverancier zo ‘full service’ mogelijk. Hierbij gaat het naast productie van de kraamsystemen om bijvoorbeeld het advies en ontwerp.
      

     Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

     Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
     Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

     E-book

     Zo wordt uw website een lead generator 
     In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

     Download het E-book â€º