Internationale B2B website voor de marktleider in kunstharsen
AOC

Internationale B2B website voor de marktleider in kunstharsen

Een belangrijk aspect van de website van AOC was de compleetheid van productinformatie. Doordat we alle productkenmerken in het systeem hebben opgeslagen, kan AOC automatisch datasheets genereren op basis van deze kenmerken, en kunnen we filters aan categorieën toevoegen. Allemaal stappen om de bezoeker optimaal van informatie te voorzien.

 
Peggy ChanDigital Consultant bij Sigma Solutions

De uitdaging

AOC is een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in kunstharsen, gelcoats en andere materialen die worden gebruikt in de composietindustrie. Deze materialen worden toegepast in een breed scala aan producten, zoals auto-onderdelen, windmolenbladen, industriële opslagtanks, transportleidingen, en riool- en leidingrenovatie. AOC kijkt samen met haar klanten naar realisatie van het beste eindproduct door middel van inzet van innovatieve oplossingen. Door de fusie van AOC en Aliancys was een verdere inzet van Online onvermijdelijk: een nieuwe internationale website! Hierbij staan het tonen van expertise, innovatie, leiderschap op internationaal niveau en de compleetheid van het assortiment in een meertalige omgeving centraal.

Aanpak

Het brede assortiment online ontsluiten

AOC produceert allerlei kunstharsen, gelcoats en andere materialen die worden gebruikt in de composietindustrie. Wij hebben ten tijde van de websiterealisatie geadviseerd om het assortiment volledig te ontsluiten, zodat klanten en prospects kunnen zien hoe uitgebreid het assortiment is. Met het toegankelijke menu kan snel genavigeerd worden naar bijvoorbeeld het gewenste merk of de verwerkingsmethode. In de samenwerking is de productinformatie inclusief kenmerken compleet gevuld binnen de website. Daarmee is het mogelijk om verder te filteren op basis van gewenste eigenschappen, zoals eigenschappen en toepassingsgebied. Hebben bezoekers behoefte aan advies, of kunnen ze een product niet vinden? Dan kunnen zij gemakkelijk via de call-to-action contact opnemen met een van de specialisten.

De klant voorzien met optimale informatievoorziening

Op de productpagina’s kunnen bezoekers niet alleen op een overzichtelijke manier productinformatie inzien, maar zij kunnen zij ook productdatasheets en/of material safety datasheets aanvragen. Daarnaast kunnen bezoekers 24/7 via de documentatieshop brochures en rapportages lezen en downloaden.

Internationaal bedrijf met internationale klanten

Met vestigingen in alle continenten en klanten over de hele wereld, is een website voor verschillende regio’s een must! De nieuwe website van AOC is beschikbaar voor vier regio’s: EMEA, Amerika, en Azië in het Engels en Chinees. Afhankelijk van de regioversie, wordt op maat ingerichte content getoond. Daarnaast kunnen bezoekers gemakkelijk contact opnemen met het salesteam, een van de vestigingen of een van de vele distributeurs van AOC.

Expertise delen met cases en blogs

AOC is niet alleen leverancier van hoogkwalitatieve kunstharsen, maar heeft ook zeer ervaren specialisten in dienst. Zo kan AOC haar klanten adviseren over welke producten het meest geschikt zijn voor de toepassing en hebben zij aan veel bijzondere en interessante projecten mogen werken. Deze worden op een visuele manier gedeeld met de doelgroep.

Meer weten over B2B Online Leadgeneratie en de oplossingen die Sigma Solutions biedt om het proces van het aantrekken en kwalificeren van leads te verbeteren? Lees dan hier verder. [https://sigmasolutions.nl/themas/b2b-online-leadgeneratie/] [https://sigmasolutions.nl/themas/b2b-online-leadgeneratie/]

 • Internationale B2B website voor de marktleider in kunstharsen
  • Internationale B2B website voor de marktleider in kunstharsen

   Het resultaat

   Dankzij de nieuwe website heeft AOC een gebruiksvriendelijke en beter converterende website voor verschillende regio’s. Er is ook een mooie basis om de website verder uit te breiden van het assortiment en toevoegen van nieuwe content.

   • Meer

    conversiepunten

   • Unieke

    content per regioversie

   • Optimale

    informatievoorziening

   Over de opdrachtgever

   client

   AOC is een toonaangevende producent en leverancier van kunstharsen, gelcoats en andere materialen die worden gebruikt in de composietindustrie. Hiermee kunnen haar klanten robuuste, duurzame en veelzijdige producten en componenten maken voor toepassingen in verschillende sectoren.

   Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
   Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

   E-book

   Zo wordt uw website een lead generator 
   In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

   Download het E-book â€º