Gemakkelijk productinformatie beheren met een Product Information Management (PIM) systeem
AOC

Gemakkelijk productinformatie beheren met een Product Information Management (PIM) systeem

 

Doordat AOC productinformatie beheert vanuit één systeem, is er altijd maar één versie van de waarheid. Daarnaast is het door alle opgeslagen productinformatie essentieel om veel taken te automatiseren. Hierdoor kan AOC veel tijd besparen wanneer zij bijvoorbeeld nieuwe productdatasheets wil updaten.

Peggy ChanDigital Consultant
 

De uitdaging

AOC [https://aocresins.com/en-emea/home/] is de marktleider in kunstharsen, gelcoats en andere materialen die gebruikt worden in de composietindustrie. Deze materialen worden toegepast in veel verschillende producten, waaronder transportleidingen, industriële opslagtanks, windmolenbladen, auto-onderdelen, en riool- en leidingrenovatie. Door inzet van innovatieve oplossingen kan AOC samen met de klant het beste eindproduct realiseren. Door de fusie van AOC en Aliancys was het nodig om alle productinformatie vanuit een centrale plek te beheren in plaats van werken in verschillende systemen. Voor ons was het duidelijk: tijd om een Product Information Management (PIM) systeem [https://admin.sigmasolutions.nl/expertises/exploitatie/product-information-management/] te implementeren!

Aanpak

Verschillende rollen binnen het PIM systeem

Niet alle medewerkers in AOC mogen productinformatie bewerken. Daarom hebben wij in overleg met AOC drie rollen gecreëerd binnen het maatwerk B2B portal [https://admin.sigmasolutions.nl/oplossingen/b2b-customer-self-service/b2b-portal/]: lezer, editor en beheerder. De lezer kan alle productinformatie inzien en de meest recente versies van de datasheets downloaden. Specialisten hebben de rol van een editor en zijn verantwoordelijk voor het up-to-date houden van productinformatie. Beheerders controleren de aangepaste informatie en kunnen deze publiceren bij goedkeuring.

Op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie beheren

Elke regio heeft een ander assortiment. Door de producten op te splitsen in verschillende regio’s, kunnen editors en beheerders gemakkelijk productinformatie aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om een specialist te koppelen aan elk product. Hierdoor kan een specialist een overzicht krijgen van de producten waar hij voor verantwoordelijk is. Productinformatie is te bewerken via de gebruiksvriendelijke What You See Is What You Get-editor. Alle productkenmerken zijn gegroepeerd in verschillende categorieën. Hierdoor kunnen editors en beheerders gemakkelijker het kenmerk vinden middels de in-page navigatie. Verder wordt er op productniveau een activiteitenlog bijgehouden, zodat beheerders kunnen controleren wie een productinformatie heeft bewerkt.

 • Gemakkelijk productinformatie beheren met een Product Information Management (PIM) systeem
  • Een product gemakkelijk vinden in het Product Information Systeem middels verschillende filteropties

 • Gemakkelijk productinformatie beheren met een Product Information Management (PIM) systeem
  • Gemakkelijk productinformatie beheren met een Product Information Management (PIM) systeem
   • Met een What You See Is What You Get editor op een gebruiksvriendelijke manier productinformatie bewerken

   • Kenmerken zijn op een overzichtelijke manier ingedeeld

  Het resultaat

  Door de realisatie van een PIM systeem binnen een B2B portaal kan AOC vanuit één systeem gemakkelijk alle productinformatie beheren. Hierdoor is er altijd één versie van de waarheid, waarmee de kwaliteit van productinformatie flink is verbeterd [https://sigmasolutions.nl/blog/het-belang-van-goede-productinformatie-binnen-product-information-management-systemen/]. Met de uitgebreide productinformatie in het PIM systeem wordt de productpagina op de website gevuld en kunnen bezoekers producten vinden met uitgebreide filters. Daarnaast kunnen categorieën makkelijk gevuld worden door producten te koppelen die voldoen aan specifieke kenmerken, en kunnen pagina’s aan elkaar geknoopt worden wanneer ze voldoen aanbepaalde productkenmerken. Verder is het ook mogelijk om productdatasheets te creëren op basis van productinformatie in het PIM systeem. Met behulp van Sales Enablement is er ook een betere samenwerking tussen Marketing & Sales. Met als eindresultaat: de (potentiële) klant wordt met diverse Customer Self Service activiteiten voorzien van optimale informatievoorziening!

   Over de opdrachtgever

   client

   AOC is een toonaangevende producent en leverancier van kunstharsen, gelcoats en andere materialen die worden gebruikt in de composietindustrie. Hiermee kunnen haar klanten robuuste, duurzame en veelzijdige producten en componenten maken voor toepassingen in verschillende sectoren.

   Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
   Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

   E-book

   Zo wordt uw website een lead generator 
   In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

   Download het E-book â€º