Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases
DM Wheel Systems

Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases

Uitdaging

DM Wheel Systems uit Boxtel heeft zich sinds 1951 ontwikkeld tot dé producent en leverancier van wielsystemen in Nederland. Na het optimaliseren van hun online catalogus, hebben wij, samen met DM Wheel Systems, gekeken hoe zij haar expertise als wielsysteemproducent en -leverancier nog beter online kan delen. Er waren een aantal toepassingspagina’s met minimale content en een onoverzichtelijke dropdown in de menubalk. Daarnaast had DM Wheel Systems een fotogalerij zonder enige toelichting of verwijzing. Het was voor ons duidelijk: tijd om de toepassingspagina’s en fotogalerij te combineren en deze te herontwerpen naar cases!

 

Klantwensen

Om de ingewikkelde wieloplossingen zo duidelijk mogelijk te communiceren richting de bezoeker, hebben wij met DM Wheel Systems de volgende succesfactoren voor het design van de cases besproken:

 • Cases over verschillende sectoren zijn gemakkelijk op één locatie te vinden;
 • Het onderwerp van de case is in één oogopslag duidelijk;
 • DM Wheel Systems kan op een overzichtelijke manier haar expertise delen;
 • Het geleverde maatwerk en de producten waar de maatwerkproducten op zijn gebaseerd worden op een duidelijke manier gecommuniceerd;
 • De bezoeker kan na het lezen van de case, gemakkelijk en snel, contact opnemen met de verkoopafdeling.

 

Aanpak

Communiceer een breed portfolio

Wij hebben een overzichtspagina en detailpagina van cases ontworpen waar DM Wheel Systems op een simpele manier haar expertise kan delen. Om te zorgen dat de dropdown van de menubalk zo overzichtelijk mogelijk blijft, worden de branches waarbinnen DM Wheel Systems actief is getoond in plaats van de wieltypen. Hierdoor kan de bezoeker niet alleen gemakkelijk de sector selecteren waar hij/zij in geïnteresseerd is, maar kan DM Wheel Systems ook communiceren dat zij een breed klantportfolio heeft.

Overzicht voor de online bezoeker

Op de overzichtspagina worden de cases getoond middels tegels. De tegel van de meest recente case wordt automatisch groter weergeven, waarbij er ook een lint met ‘uitgelichte case’ wordt getoond. De krachtige titel, hoogkwalitatieve afbeelding en vermelding van de sector communiceren duidelijk waar de case over gaat. Bovendien wordt de bezoeker op deze manier uitgenodigd om de case te lezen. Wanneer er wordt doorgeklikt naar de betreffende case wordt de bezoeker begroet door een kort maar krachtige toelichting van de case met hoogkwalitatieve afbeeldingen die het verhaal versterken. De introductie, wieleisen en oplossing worden in aparte blokken toegelicht, zodat de bezoeker ook de mogelijk heeft om de pagina te scannen.

Complimenterende afbeeldingen met uitleg

Met woorden specifiek uitleggen wat het geleverde maatwerk was op een standaardproduct is vrij lastig. Het wordt snel een lang en ingewikkeld verhaal. Om de communicatie te vergemakkelijken hebben wij de hotspotfunctionaliteit toegevoegd op de casedetailpagina’s. Met deze functionaliteit kan DM Wheel Systems op een gebruiksvriendelijke manier extra toelichting toevoegen aan afbeeldingen. Wanneer de bezoeker over de hotspots zweeft, ziet hij/zij een label met uitleg over het maatwerk. Hierdoor kan DM Wheel Systems de ingewikkelde wieloplossingen op een simpele en visuele manier uitleggen. De producten waar de maatwerkproducten op gebaseerd zijn worden getoond in een lint.

 

download-het-e-book-pim.pngOok interessant:
E-book - Zo haalt u voordeel uit goede (product)informatie

Met goede productinformatie realiseert u klanttevredenheid, interne efficiëntie en groei van uw bedrijf! Lees er alles over in ons E-book »

 

 

 • Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases
  • Op een overzichtelijke manier een breed portfolio communiceren

 • Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases
  • Label met uitleg over het maatwerk

  • Hotspotfunctionaliteit

 • Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases
  • Cases categoriseren in al uw branches

 • Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases
  • Mooie visuele weergave van een case

  • De cases worden mooi getoond met grote afbeeldingen

Door het redesign is de navigatie naar de cases overzichtelijk en gebruiksvriendelijk geworden. Bovendien kan DM Wheel Systems met het nieuwe design haar expertise op een simpele en duidelijke manier delen met haar doelgroep.

 • +102,1%

  Gemiddeld bekeken cases

 • +139,5%

  Gemiddelde tijd op een casepagina

  Over de opdrachtgever

  client

  DM Wheel Systems is ontstaan toen Danimo Transportwielen uit Zaandam en MIB Wielen uit Boxtel, in 20017, hun krachten bundelden en verder gingen als D&M Holland. Dit is nu DM Wheel Systems geworden. Het bedrijf is in de afgelopen jaren gegroeid tot een grote producent en leverancier met distributeurs in diverse Europese landen. DM Wheel Systems streeft ernaar om de perfecte wieloplossing te produceren met de nieuwste technologieën.

  Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

  E-book

  Zo wordt uw website een lead generator 
  In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

  Download het E-book â€º