B2B Webshop met Portal voor kunststofgroothandel PyraSied
PyraSied Xtreme Acrylic

B2B Webshop met Portal voor kunststofgroothandel PyraSied

Bedrijven die willen groeien zullen processen moeten standaardiseren. Alleen zo kun je namelijk ook automatiseren en schaalbaar groeien. PyraSied snapt dit, wat de samenwerking enorm fijn maakt.

Armand de WaardDigitaal Strateeg Sigma Solutions

De uitdaging

PyraSied Xtreme Acrylic is een internationaal actieve groothandel, bewerker en ontwikkelaar van kunststoffen. Meet een gigantisch assortiment en voorraad aan verschillende soorten kunststof weet PyraSied een brede klantgroep te bedienen, van de designklanten tot aan de industrie en handelaren. Daarbij speelt het maatwerk dat PyraSied kan leveren een belangrijke rol: het machinepark is in staat een groot aantal bewerkingen toe te passen op de kunststof platen, blokken, buizen en staffen. Daarbij ontwikkelt PyraSied graag mee met de klant om tot een oplossing op maat te komen.

Het grote tevreden klantbestand in Nederland gaf PyraSied het vertrouwen dat zij hun producten en diensten ook internationaal aan meer bedrijven zou kunnen leveren. De (internationale) groeiambitie vroeg echter wel om een strategische omslag. Hoe kon PyraSied de bedrijfsprocessen zo inrichten om de schaalbaarheid te verhogen, en zo sneller te kunnen groeien?

Met die vraag zocht PyraSied een partner die op strategisch gebied mee kon denken bij de uitdagingen en mogelijkheden die online biedt. In de eerste gesprekken bleek dat voor schaalbaarheid een geïntegreerde webshop en klantportal met het ERP van PyraSied nodig zouden zijn. Daarnaast was er beperkt inzicht in wat de online marketingactiviteiten nou opleverden, waardoor er geen gerichte investeringen konden worden gedaan.

Ook zag Sigma Solutions een belangrijke doelgroep die met de oude webshop en marketing niet voldoende werd aangesproken: industriële klanten zoals machinebouwers. Met deze uitgangspunten in gedachten stelden PyraSied en Sigma Solutions een werkplan op.

Werkwijze

In onze roadmap digitalisering duiden wij de stappen die bedrijven zullen moeten zetten om op online gebied de concurrentie voor te blijven. PyraSied was online al redelijk gedigitaliseerd met de bestaande webshop. De voorgaande fases zijn echter ook belangrijk, en dienen als fundering voor de nieuwe fase. Daarom hebben we samen met PyraSied een nieuwe B2B webshop, B2B klantportal en salesportal gerealiseerd, geïntegreerd met Exact Online. 

B2B Leadgeneratie

Eén van de eerste punten die we onder handen hebben genomen is de generatie van leads voor PyraSied. Om internationaal te kunnen groeien zijn nieuwe klanten nodig. Gelukkig had PyraSied al een prachtig leadgeneratiemechanisme: van elk product dat zij verkopen kan PyraSied een sample aanbieden. Deze werden eerst verkocht, wat voor sommige bezoekers een barrière vormde.  

Daarom vormen samples nu de belangrijkste leadgenerator. Bezoekers kunnen op elke productpagina een sample aanvragen, in ruil voor contactgegevens. De salesafdeling houdt deze aanvragen bij, en neemt contact op met de aanvrager om te ondersteunen met de productkeuze, van advies te voorzien, en uiteindelijk een verkoop proberen te realiseren. Daarbij worden salesactiviteiten bijgehouden door middel van Sales Enablement functionaliteiten in de webshop en Exact Online.

B2B Customer Self Service

Hoe meer de klant van PyraSied zelf kan regelen, hoe groter de tijdsbesparing bij medewerkers van PyraSied. Vragen over materiaalinformatie, de status van een bestelling, het aanvragen van een offerte of het wijzigen van persoonsgegevens... Allemaal voorbeelden van herhalende processen die de klant liever zelf regelt via het online platform van PyraSied.

Vandaar dat de B2B klantportal voor PyraSied een belangrijke stap betekende in het automatiseringsproces. In de portal kunnen klanten al deze processen namelijk zelf regelen of inzien. Daarmee realiseert PyraSied een aanzienlijke tijdsbesparing bij medewerkers, die nu kunnen werken aan de groei van PyraSied. Verder geeft de klantportal inzicht in het gedrag op de website van bekende bezoekers, waarmee de salesafdeling van PyraSied nog beter in de behoeftes van de klant kan voorzien. 

B2B E-Commerce

Directe verkoop in een met Exact Online gekoppelde webshop vormde de meest belangrijke stap voor PyraSied. Hiervoor werden het assortiment en de bewerkingen platgeslagen en gestandaardiseerd, om zo de processen te kunnen automatiseren. Nu wordt iedere bestelling doorgestuurd naar Exact Online, waarna de afdeling logistiek de order kan verwerken. De benodigde bewerkingen staan op de werkorder.

De B2B webshop wordt verder uitgebreid met klantspecifieke afspraken en klantspecifieke prijslijsten, waarmee PyraSied de doelgroep optimaal kan bedienen. 

 • B2B Webshop met Portal voor kunststofgroothandel PyraSied
  • B2B Webshop met Portal voor kunststofgroothandel PyraSied

   Het resultaat

   De werkzaamheden helpen PyraSied bij het bereiken van de groeidoelstellingen in de komende jaren. Met de nieuwe strategie en online middelen draagt Sigma Solutions zichtbaar en meetbaar bij aan de volgende resultaten:

   • Schaalbaarheid door processen te standaardiseren en optimaliseren
   • Groei door een strategiewijziging die zich richt op de meest winstgevende klanten
   • Automatisering met een B2B webshop en integraties met Exact Online
   • Tijdsbesparing en minder foutgevoeligheid door Customer Self-Service in de portal
   • Meer leads en inzicht in leads door B2B Leadgeneratie

    Over de opdrachtgever

    client

    PyraSied is een groothandel, bewerker en ontwikkelaar van kunststoffen voor de Europese markt. Alle professionals de materialen van PyraSied willen toepassen in hun idee of product kunnen bij deze betrouwbare partner terecht.

    Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

    Open Vrijblijvend Adviesgesprek?
    Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

    E-book

    Zo wordt uw website een lead generator 
    In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

    Download het E-book â€º