Website Performance Killers: Social Buttons

Geschreven door: op vrijdag 3 juli 2015

Leestijd: 2 minuten

Dat bezoekers anno 2015 een snelle website verwachten zal geen verrassing zijn. De negatieve impact die Social Buttons op Website Performance is vaak minder bekend.

Hoe en waarom vertragen Social Buttons een website?

Buttons van de verschillende social media kanalen worden als eenvoudig te activeren widgets aangeboden door services als www.addthis.com en www.sharethis.com. Door het eenvoudige gebruik is de populariteit van deze tools snel toegenomen. De impact die deze tools hebben op de snelheid van een website is echter niet gering en wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid extra bestanden die enerzijds door de service (bijv. AddThis.com) en anderzijds door het sociale netwerk (bijv. Twitter) worden ingeladen. Hieronder een voorbeeld:

De volgende AddThis-widget:

AddThis-Widget

Laadt de volgende bestanden in:

Bestanden

Deze 5 bestanden van in totaal meer dan 600KB aan data vertragen een website om twee redenen:

  1. De browser moet deze bestanden downloaden. Bij een tragere internetverbinding (op bijvoorbeeld een smartphone) vertraagt deze actie de laadtijd van de webpagina;
  2. De browser moet de inhoud van deze bestanden uitvoeren. Bij een trager apparaat (wederom bijvoorbeeld een smartphone) vertraagt dit de laadtijd van de webpagina.

Wanneer we ook ‘tellertjes’ weergeven bij de AddThis-widget gebeurt het volgende:

De volgende AddThis-widget:

Add-This-Widget

Laadt de volgende bestanden in:

Bestanden I

Bestanden II

Bestanden III

Dat deze meer dan 15 bestanden met een totale bestandsgrootte van 1.000KB en website vertragen behoeft na bovenstaande geen aparte uitleg.

Website Performance Oplossing voor Social Buttons

Het minimaliseren van de impact van Social Buttons is eenvoudig: maak geen gebruik meer van de standaard-widgets die worden aangeboden door bovenstaande services of de social netwerken. Dit vraagt wat uitzoek- en ontwikkelwerk en komt vaak op het volgende neer:

  1. Zelf de afbeeldingen die bij de social share buttons horen verzamelen;
  2. Zoeken naar ‘direct share twitter URL’ of ‘direct tweet URL’ levert voor Twitter de volgende pagina op: https://dev.twitter.com/web/intents. Een pagina met een instructie over het opbouwen van een directe link.

Op basis van de ingrediënten onder (1) en (2) kan een technisch persoon op eenvoudige wijze een optimaal performante social share button bouwen.

Aan de slag met Website Performance?

Neem voor een verhelderend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op via 072 5345 888 of vul bovenstaand contactformulier in.

 


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º