Wat is B2B Online Advertising? header image

Wat is B2B Online Advertising?

donderdag 30 juni 2022 ·Leestijd: 5 minuten
contacteer auteur:

B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties. B2B Online Advertising kan betrekking hebben op de promotie van fysieke producten of diensten die bedoeld zijn voor bedrijven.

B2B Online Advertising is gericht om de behoeften van bedrijven en organisaties te voldoen en goederen of diensten te promoten aan hun beslissers. Bedrijven lopen vaak een ingewikkeld koopproces waarbij het lang duurt totdat er over wordt gegaan tot aankoop. Dit komt doordat de kosten van producten en diensten voor een bedrijf hoog kunnen zijn en de goedkeuring van verschillende managementniveaus kunnen vereisen.

Het valt niet te ontkennen dat reclame van cruciaal belang is in elk bedrijf, omdat het u helpt in contact te komen met andere bedrijven. En de kans is groot dat uw doelgroep uiteindelijk tot de aankoop van uw producten of diensten over zullen gaan als ze geïnteresseerd zijn.

3 voordelen van B2B Online Advertising

1. B2B Online Advertising vergroot naamsbekendheid

Tussen een grote groep van soortgelijke bedrijven, kan uw bedrijf moeilijk te vinden zijn en moeilijk opvallen voor B2B-kopers. B2B Online Advertising kan dat verhelpen! B2B Online Advertising verhoogt het bewustzijn van uw merk voor uw doelgroep, evenals de bijbehorende voordelen van uw producten of diensten.

2. B2B Online Advertising helpt bij het promoten van producten en diensten

B2B Online Advertising helpt u bij het onder de aandacht brengen van uw producten en diensten bij uw doelgroep. Als u uw producten en diensten wilt promoten kan dit ook gemakkelijk met B2B Online Advertising. Uw producten of diensten kunnen zo gemakkelijk onder de aandacht van uw doelgroep komen wat tot een stijging van het aantal verkoop kan leiden.

3. B2B Online Advertising vergroot winst en verkoop

Een succesvolle B2B Online Advertising strategie kan helpen bij het aantrekken van klanten voor uw bedrijf, wat uiteindelijk zal resulteren in meer omzet. Hoewel je een bedrag in B2B Online Advertising moet investeren, zal het na verloop van tijd zichzelf terugverdienen wanneer u de juiste strategie kiest.

5 tips om B2B Online Advertising doeltreffend in te zetten

1. Stel SMART-doelen voor uw B2B Online Advertising

SMART-doelen worden gemaakt met behulp van een specifieke set criteria die ervoor zorgen dat uw doelen haalbaar zijn. SMART is een veelgebruikt afkorting die staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Relevant en Tijdgebonden.

Bij het maken van een SMART-doel, werkt u elk aspect uit en zorgt u er op die manier voor dat uw doel duidelijk is. Zo weet u precies wat moet worden bereikt, wanneer het moet worden bereikt, en hoe u weet dat u uw doel bereikt heeft. Het instellen van SMART-doelen voor uw B2B Online Advertising is cruciaal, omdat u giswerk en algemeenheden kunt elimineren, een duidelijke eindtijd kunt instellen, de voortgang kunt bijhouden en gemiste doelen kunt identificeren.

2. Zorg voor een duidelijk plan voordat u begint met B2B Online Advertising

Mensen zeggen vaak: "Failing to plan means planning to fail." Het meest cruciale aspect van een succesvolle B2B Online Advertising is het hebben van een solide plan, in plaats van blindelings beginnen.

Zorg ervoor dat u duidelijk definieert wat uw B2B Online Advertising doelen zijn (zoals we hierboven hebben genoemd), of u nu leads wilt genereren of het verkeer en de conversie wilt verhogen. Schrijf vervolgens de activiteiten op waar u en uw medewerkers aan zullen werken om uw doelstellingen te bereiken.

Daarnaast is het hebben van een schema waarin staat wat er uitgevoerd wordt en op welk platform voor uw B2B Online Advertising erg handig. Het hebben van een schema met de te nemen stappen helpt om overzicht te behouden en om consistent te blijven in uw B2B Online Advertising strategie.

3. Ken de doelgroep die u wilt bereiken met B2B Online Advertising

Doelgroepbepaling is een essentieel onderdeel van elke B2B Online Advertising strategie. In het begin kan het moeilijk zijn en tijdrovend om de juiste zakelijke klanten voor uw bedrijf te vinden.

Het duidelijk identificeren van uw doelgroep zal u helpen om de juiste zakelijke klanten te bereiken. Een handig middel is het opstellen van buyer persona met de demografische gegevens van uw ideale bedrijf, het bedrijfstype, de cultuur, de financiële situatie en de werkelijke behoeften.

Door te weten wie uw doelgroep is, kunt u een boodschap creëren die uw potentiële zakelijke klanten motiveert om bij u te kopen. Denk na over de manier waarop u uw doelgroep wilt interesseren en denk hierbij aan de wensen en behoeften van de doelgroep. Denk hierbij aan het doel: het duidelijk overbrengen dat uw product of dienst de doelgroep helpt met hun probleem/uitdaging.

4. Kies het beste kanaal voor uw B2B Online Advertising uitingen

U zal grondig onderzoek moeten doen voordat u een kanaal kiest voor de uitingen van uw B2B Online Advertising. Houdt hierbij rekening mee waar uw doelgroep aanwezig is en waar u uw boodschap het beste kunt overbrengen. Niet elk medium zal uw boodschap goed overbrengen en zal uw doelgroep effectief bereiken.

5. Maak gebruik van sociale media voor uw B2B Online Advertising

Vergeet bij het samenstellen van een B2B Online Advertising strategie niet om advertenties op te nemen die u kunt gebruiken op sociale media-platforms, met name bedrijfsgerelateerde websites zoals LinkedIn.

Het creëren van online aanwezigheid op dergelijke kanalen zal u helpen de waarde die u levert te verhogen, en de hoeveelheid content die uw doelgroep daadwerkelijk ziet. Zelfs als de uitingen niet meteen tot verkoop leiden, kunnen ze uiteindelijk uw reputatie verbeteren en u helpen in contact te blijven met uw zakelijke klanten.

Sigma Solutions en B2B Online Advertising

Zorg ervoor dat u voordat u begint met B2B Online Advertising duidelijke doelen stelt. Deze doelen zullen u een duidelijke stip op de horizon geven waar u naartoe kunt werken. Dit zal uw helpen bij het selecteren van de activiteiten die u gaat inzetten.

Sigma Solutions is online business partner met meer dan 20 jaar ervaring. Hierdoor hebben wij ervaring met wat wel en niet werkt. Wij kunnen uw bedrijf helpen bij het succesvol inzetten van B2B Online Advertising met als doel om uw bedrijfsdoelen te behalen en verleggen. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op. 


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›