Wat is B2B Ecommerce? header image

Wat is B2B Ecommerce?

woensdag 9 februari 2022 ·Leestijd: 1 minuut
contacteer auteur:

B2B Ecommerce is het online proces van marketing en verkoop van producten tussen twee bedrijven. 

Het doel is eenvoudig: het bereik van de klant vergroten en de kosten verlagen om meer inkomsten voor uw bedrijf te genereren. B2B Ecommerce omvat transacties tussen een fabrikant en een groothandelaar, of een groothandelaar en een detailhandelaar, via een online verkoop platform.

B2B Ecommerce is een van de snelst groeiende verkoopmodellen. Sommige schattingen schatten de wereldwijde B2B Ecommerce markt op meer dan $12 biljoen.

Het verschil tussen B2B Ecommerce en B2C Ecommerce zit hem niet alleen in de naam. Het opzetten van een webwinkel gericht op de consument kent een andere dynamiek dan een webshop gericht op de professional.
 

Wat kan B2B Ecommerce betekenen voor uw bedrijf?

Stelt u zich eens een bedrijf voor waar 80% van uw bestellingen uit uw Ecommerce kanaal komen en klanten graag bij u bestellen omdat het snel en gemakkelijk is. Een bedrijf waar uw klanten gemakkelijk uw producten 24/7 kunnen vinden, live beschikbaarheid van de voorraad, productinformatie, prijzen en toegang tot de bestelgeschiedenis die is opgeslagen in uw ERP.

Een bedrijf waar uw verkoopteam meer tijd heeft om klanten te helpen en zich te richten op nieuwe zakelijke kansen. Wat zou dit betekenen voor de groei van uw bedrijf?


Sigma Solutions helpt bedrijven met het aanboren van deze enorme B2B Ecommerce kans.Bent u benieuwd wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekeken? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º