Waarom SSL? Daarom SSL!

Geschreven door: op maandag 26 september 2016

Leestijd: 2 minuten

Over een SSL-certificaat

Afbeelding: safety locks Met een SSL-certificaat beveilig je de verbinding tussen de browsers van de websitebezoeker en de server waarop de website wordt gehost. Deze mogelijkheid bestaat al meer dan 20 jaar en wordt al heel lang gebruikt voor websites, webshops en portals waarop betalingsgegevens en wachtwoorden worden uitgewisseld. In de afgelopen jaren is het gebruik van SSL-certificaten fors toegenomen. Google neemt in deze ontwikkeling een voortrekkersrol.

Ontwikkelingen van SSL

Met de komst van Extended Validation SSL-certificaten is het mogelijk om de naam van het bedrijf wat zich achter de website bevindt zichtbaar te maken in de adresbalk van de browsers. Zie bijvoorbeeld: ssl-blog-image.png

In 2014 kondigde Google op hun webmaster blog aan dat zij de aanwezigheid van een SSL-certificaat op een website zouden gaan inzetten als ‘ranking-signal’. Als twee websites, één met en één zonder SSL-certificaat, geoptimaliseerd zijn op dezelfde zoekterm, dan staat de website met SSL-certificaat op de hoogste positie.
Lees hier de aankondiging van Google: https://webmasters.googleblog.com/2014/08/https-as-ranking-signal.html

Online Privacy heeft in de afgelopen jaren extra aandacht gekregen vanuit de Europese Unie. Dit heeft onder andere geresulteerd in een nieuwe privacy verordening. Deze verordening, die in 2018 ingaat, stelt in brede zin dat systemen by default en by design maximale privacy van gebruikers moeten realiseren.

Lees meer over de Privacy Verordening: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/over-privacy/wetten

Begin 2016 deed Google een nieuwe aankondiging, Google Chrome gaat bij websites die om creditcard- en logingegevens vragen en die geen gebruik maken van een SSL een waarschuwing weergeven in de adresbalk.

Lees hier meer over de aankondiging van Google: https://www.inverse.com/article/10707-google-chrome-moves-toward-full-https

Daarom SSL

Er zijn naar mijn idee 3 redenen om met een SSL-certificaat aan de slag te gaan.

Een SSL-certificaat vergroot de betrouwbaarheid van de website, doordat de adresbalk groen wordt en browsers geen waarschuwingen zullen weergeven. De vindbaarheid van een website wordt verbeterd doordat Google websites met een SSL-certificaat hoog waardeert. De steeds bewustere internetgebruiker en striktere wetgeving dwingen tot nadenken over privacy maatregelen, een SSL-certificaat helpt daarbij.

Advies m.b.t. het te kiezen SSL-certificaat?

Neem contact met ons op via info@sigmasolutions.nl of 072 5345 888.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º