Verschillen tussen Exact Online & Exact Globe Next header image

Verschillen tussen Exact Online & Exact Globe Next

vrijdag 13 mei 2022 ·Leestijd: 5 minuten
contacteer auteur:

Exact is in Nederland de nummer één op het gebied van ERP software. Exact Online en Exact Globe Next zijn twee ERP-systemen van Exact die een grote diversiteit aan functionaliteiten bieden. Elk bedrijf is anders en daarom is het belangrijk dat u het verschil weet tussen de twee ERP-systemen van Exact. In deze blog leggen wij de overeenkomsten en verschillen uit tussen Exact Online & Exact Globe Next.
 

Verschil in Platform tussen Exact Online & Exact Globe Next

Het meest opvallende verschil tussen Exact Online & Exact Globe Next is het platform. Exact Online is een cloud oplossing. Via de site van Exact kunt u inloggen vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Exact beheert de software en daardoor werkt u altijd met de nieuwste versie. Onderhoud van uw ERP-systeem is niet nodig en het zorgt voor veel flexibiliteit voor je werkplek. Bij Exact Online is er zelfs een app voor uw telefoon of tablet beschikbaar.

Exact Online kent echter ook restricties. Zo kunt u niet zelf bij de database en zijn klant specifieke aanpassingen niet mogelijk. U zult het moeten doen met de functionaliteiten die Exact Online uw biedt.

Exact Globe is een oplossing op locatie. De software huurt u of schaft u aan en installeert u op een pc of server. Installatie op een server is daarbij de meest gebruikte optie. Schaft u liever geen server aan? Dan kunt u ook kiezen voor een hosting variant bij een ICT bedrijf die ook hosting aanbiedt. Via remote desktop heeft u toegang, wat meer flexibiliteit geeft. Het beheer doet u zelf of besteedt u uit. Omdat de software op uw eigen locatie staat, heeft u toegang tot de database en zijn aanpassingen mogelijk.
 

Functionaliteiten verschil en overeenkomst tussen Exact Online & Exact Globe Next

De opbouw van zowel Exact Online als Globe is modulair. De basis van allebei is altijd de financiële module, die u naar wens kunt uitbreiden tot een volwaardig ERP pakket voor onder andere handel, productie en project management. Op logistiek vlak geeft Exact Online u goed inzicht in uw voorraad posities en verkooporders. Exact Globe Next gaat met het WMS nog een stap verder en kan u volledige controle geven over uw logistieke processen.

Exact Online kent daarnaast ook de professional services modules waarin u uw uren kunt registreren. Als u deze functionaliteit in Exact Globe wilt, kan dit in combinatie met Synergy, het CRM pakket van Exact. Met Synergy kunt u ook verzoeken aanmaken. Deze kunt u naar wens inrichten en zo optimaliseert u elke workflow.
 

Het menu van Exact Online & Exact Globe Next

De functionaliteiten van Exact Online en Globe moeten op geheel eigen wijze benaderd worden. Exact Online gebruikers vervullen vaak meerdere taken binnen een onderneming. Denk hierbij aan voorraadbeheer en inkoop. Met het uitklapmenu van Exact Online klikt u snel naar de verschillende onderdelen wat het erg gebruiksvriendelijk maakt.

Het menu van Exact Globe is ingedeeld in tabbladen per functiesoort. De gebruikers van Exact Globe Next vervullen namelijk juist een specifieke taak. Alle functionaliteiten die u nodig hebt staan overzichtelijk op één tabblad.

Exact Globe kent verder meer functionaliteiten op het gebied van functiescheidingen. Zo keurt u bijvoorbeeld offertes, orders en betalingen goed. De rechten kunt u in beide programma’s per gebruiker indelen, waarbij Exact Online minder mogelijkheden biedt in vergelijking tot Exact Globe Next.
 

Implementatie- en adoptieverschil tussen Exact Online & Exact Globe Next

Hoe meer functionaliteiten, hoe uitgebreider de implementatie en adoptie. Dit geldt ook bij Exact Online en Exact Globe Next. De grote hoeveelheid parameters die ingesteld moeten worden in Exact Globe zorgen voor een grotere flexibiliteit van de inrichting van de processen. Hierdoor wordt het ook complexer en dat leidt tot een langer implementatie- en adoptietraject. In elke onderdeel van het traject is dit terug te zien.

Exact Online is eenvoudiger en kunt u in enkele dagen, verspreid over een paar weken inrichten. Door een conversie zet u de data uit andere programma’s over.

Bij Exact Globe Next is het aan te raden om te starten met een toepasbaarheidsonderzoek. Zo kunt u de huidige processen en wensen in kaart brengen, die de basis vormen voor een blauwdruk. Vervolgens kunt u alle processen met beperkte data inrichten. Na de trainingssessies met de verschillende medewerkers kan gestart worden met het testen van de processen. Bij acceptatie van alle afdelingen kan de livegang ingepland worden en laadt u alle data in. Voor de implementatie en adoptie van Exact Globe Next staat gemiddeld enkele maanden.
 

Keuze maken tussen Exact Online & Exact Globe Next

Exact Online en Exact Globe Next vervullen ieder een eigen set wensen. De keuze kan niet gemaakt worden op basis van het aantal medewerkers of orders, maar op basis van de complexiteit van de processen binnen uw onderneming. Beoordeel met name welke werkwijze het beste bij uw onderneming past.
 

Exact Online en Exact Globe Next in het kort

Nogmaals in het kort de twee pakketten op een rij:

Exact Online

 • Overal toegang via website van Exact
 • Geen eigen beheer
 • Menu gericht op single user
 • Licenties voor Boekhouden, Handel, Productie, Uren registratie, Project management, Abonnementen
 • Maandabonnement
 • Implementatie in een paar dagen verspreid over een paar weken
   

Exact Globe Next

 • On premise, software op eigen hardware of in hosting variant
 • Toegang tot eigen database
 • Meer flexibiliteit bij inrichten van processen
 • Menu gericht op functiescheiding
 • Volwaardig ERP met modules Logistiek, WMS en projectmanagement
 • Uitbreiding met Synergy mogelijk voor uren registratie en uitgebreide CRM mogelijkheden
 • Keuze tussen maandabonnement of aanschaf van software
 • Implementatie in maanden

Wilt u meer weten over de ERP-systemen Exact Online en Exact Globe Next? Wij kunnen u er alles over vertellen en u adviseren. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›