Vergroot uw Online Succes met deze gratis B2B SEO tools header image

Vergroot uw Online Succes met deze gratis B2B SEO tools

vrijdag 4 februari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Er zijn talloze gratis B2B SEO tools beschikbaar die zoekmachine optimalisatie gemakkelijker maken. Wij hebben een lijst van de beste gratis B2B SEO tools samengesteld die u helpen uw website te verbeteren en uw Online Succes vergroten.

Tool 1: Google zoekwoordplanner

De zoekwoordplanner van Google helpt u met het selecteren van de juiste keywords. Het laat zien hoe sterk de concurrentie op een zoekwoord is en hoe vaak het woord maandelijks gezocht word (zoekvolume). Om gebruik te maken van de Google zoekwoordplanner heeft u een Google Adwords account nodig. Het is niet verplicht om ook daadwerkelijk te adverteren. Daarom mag hij op de lijst met de gratis B2B SEO tools.

Tool 2: SEO Mozbar

Een handige tool waarmee u uw website kunt analyseren en vergelijken met concurrerende sites. De tool laat zien of uw webpagina's wel of niet zijn geoptimaliseerd. SEO Mozbar maakt gebruik van de statistieken van Google, Yahoo en Bing.

Tool 3: Moz Open Site Explorer

Met de Open Site Explorer van Moz bekijkt u het linkprofiel van uw website en die van uw concurrenten. Links naar uw website zijn belangrijk voor een hoge ranking in Google. U kunt onder andere zien welke links uw concurrenten hebben die u niet hebt. De tool is 3x per dag gratis te gebruiken.

Tool 4: Google SERP preview tool

Bekijk hoe uw organische resultaten eruit zullen zien in Google met de Google SERP preview tool. Voeg titels en meta discriptions toe om te controleren of ze de limiet voor het maximale aantal tekens niet overschrijden. 

Tool 5: Screaming Frog

De Screaming Frog biedt een overzicht van de technische gegevens van uw website. Het bekijkt uw website als een zoekmachine en spoort de technische mankementen op. Denk hierbij aan: doodlopende links, dubbele titels en ontbrekende meta descriptions. De tool is gratis te gebruiken voor websites tot 500 pagina's.

Tool 6: PageSpeed Insights

Een handigheidje van Google. Vul de URL van een webpagina in en de tool laat u direct zien hoe u de pagina kunt optimaliseren. De optimalisatietips zijn niet alleen handig voor desktop optimalisatie, de tool geeft ook verbeteringstips voor optimalisatie voor mobiele apparaten.

Tool 7: Majestic SEO

Deze gratis B2B SEO tool is vergelijkbaar met Open Site Explorer. Vul een URL in en u krijgt te zien welke websites er naar de pagina linken (backlinks van externe webpagina's), met welke woorden zij doorlinken en de autoriteit van de doorlinkpagina. De tool kan een beperkt aantal keer per dag gratis gebruikt worden. 

Tool 8: Google Webmaster Tools

Bekijk uw site door de ogen van Google. Analyseer de zoekgegevens, zie hoeveel mensen uw website hebben gevonden in de zoekresultaten en hoeveel er hebben geklikt. De tool biedt inzicht in hoe Google uw site indexeert en beoordeeld. In tegenstelling tot Open Site Explorer en Majestic SEO ziet u in Google Webmaster tools alleen de prestaties van uw eigen website. 

Wilt u meer weten over B2B SEO? Neem contact met ons op via bovenstaand formulier.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º