Veelgebruikte tools voor B2B Webdesign

Geschreven door: op dinsdag 17 november 2020

Leestijd: 2 minuten

Online zijn veel verschillende tools te vinden die van waarde kunnen zijn in het proces van B2B webdesign. Van deze tools is door andere bedrijven reeds met succes gebruikgemaakt. In deze blog worden een aantal tools uitgelicht die je mogelijk kunt gebruiken om het design van jouw website te ontwikkelen of optimaliseren. 

Vijf waardevolle tools voor B2B Webdesign

Google Fonts: Google Fonts is een gratis tool van Google. Met behulp van Google Fonts kun je een lettertype kiezen dat perfect past bij jouw website. De keuze van een passend lettertype kan een groot verschil maken in de gebruikerservaring op jouw website!

google fonts logo.png

Hotjar: Hotjar is een kwalitatieve analysetool waarmee inzicht in het gedrag van websitebezoekers kan worden verkregen. Bijvoorbeeld op basis van de data die je verkrijgt uit heatmaps, kan worden geanalyseerd waar mogelijke pijnpunten zitten in de navigatie van jouw website. Daarnaast kun je analyseren welke content wel en niet bekeken wordt en of alle CTA's goed genoeg onder de aandacht worden gebracht. Op basis van de analyse vanuit Hotjar kunnen optimalisaties aan websites worden doorgevoerd. Op deze manier draagt Hotjar bij aan een optimale gebruikerservaring voor websitebezoekers en meer conversies.

hotjar_logo.jpg

InVision: Met InVision kunnen designs van idee tot ontwikkeling volledig worden uitgewerkt. Het is een tool waarmee klantbelevingen ontworpen kunnen worden. Op deze manier wordt een idee omgezet in een visueel prototype wat vervolgens kan worden getest, aangepast en beoordeeld. Deze tool is handig gedurende het hele design proces en erg makkelijk in gebruik!

invision logo.jpg

Adobe XD: Adobe XD is een tool waarmee, vergelijkbaar met Invision, ideeën kunnen worden omgezet in een wireframe (visueel prototype). Hiermee kunnen design-gerelateerde activiteiten tot leven worden gebracht. Op één plaats kunnen designs van websites en apps worden ontworpen, gedeeld en gereviseerd.  De tool is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor optimaal resultaat!

adobe xd logo.png

Noun Project: Noun Project is een tool die zowel gratis als betaald gebruikt kan worden. Noun Project biedt meer dan 3 miljoen iconen en foto's die voor alle doeleinden gebruikt kunnen worden. Met de juiste iconen en afbeeldingen op jouw website maak je het verschil; een kleine aanpassing in afbeelding kan een groot effect hebben op de gebruikerservaring, en kan soms zelfs meer conversies opleveren!

noun project logo.png

Meer inzicht in B2B Webdesign?

Download onderstaand e-book voor meer uitvoerbare inzichten.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›