Veelgebruikte termen Affiliatemarketing

Geschreven door: op woensdag 22 januari 2014

Leestijd: 3 minuten

 Affiliate

Een webmaster/publisher die advertenties of links van adverteerders plaatst op zijn website. Hij ontvangt een vergoeding per klik, per lead of per sale.

Veelgebruikte_termen_Affiliatemarketing.jpg

Affiliatemarketing

Een vorm van online reclame waarbij een webshop haar affiliates betaalt voor elke klik(bezoek), lead(offerte aanvraag/boeking) of sale(transactie).

CPA

 

Cost per Action. De publisher ontvangt een vergoeding zodra er een transactie is.

 

CPC

 

Cost per click. Kosten per unieke klik.

 

CPL

 

Cost per lead. Kosten per lead(offerte aanvraag/boeking). Merchants geven een vast bedrag weg per lead. Het is aan de merchant de lead om te zetten in een sale.

 

CPM

Cost per mille. Kosten per 1000 views.

 

CPS

Cost per sale. Merchants betalen een vast percentage of een vast bedrag per sale(transactie).

 

ECPC

 

Effective cost per click. Hiermee berekenen merchants de gemiddelde kosten van de sales en lead uitgaven. Hebben bijvoorbeeld 1000 clicks 2 sales opgeleverd van 20 euro dan is de ECPC 20x2/1000= 0,04 per klik.

 

EPC

 

Earnings per click. Hiermee berekenen publishers de gemiddelde opbrengsten van de sales en lead inkomsten van 1000 clicks. Hebben 1000 clicks 2 sales opgeleverd van 20 euro dan is de EPC 20x2/1000= 0,04 per klik.

 

Merchant

 

Een adverteerder. Dit is meestal een webwinkel.

 

Product feeds

 

Ook wel XML feeds genoemd. Automatisch actuele aanbiedingen of advertenties van merchants op de website van de publishers in bijvoorbeeld de vorm van een op XML gebaseerd tekst of een CSV bestand. Deze product feed wordt door de Merchant aangeboden. Niet alle merchants hebben product feeds beschikbaar. Vanuit publishers is er veel vraag naar dergelijke feeds, omdat de aanbiedingen of advertenties van de merchant dan altijd actueel zijn zonder extra inspanningen.

 

Publisher

 

Websites (ook wel affiliates genoemd) zoals startpagina's, portals en blogs die o.a. banners, tekstlinks en product feeds van de webwinkel plaatsen en daarmee geld verdienen per gerealiseerde sale, lead en klik.

 

Tekstlink

 

Promotiemateriaal die bestaat uit aanklikbare tekst. Tekstlinks zorgen doorgaans voor meer kliks dan banners. Publishers kunnen het beste rijtjes met tekstlinks maken of de links verpakken in een tekst.

 

Widgets

 

Een widget (ook wel gadget / add on genoemd) is een eenvoudige applicatie die toegevoegd kan worden aan social netwerk websites zoals Hyves of Facebook of het bureaublad. Affiliates bouwen soms handige widgets voor merchants. Hierin verwerken zij het product van de merchant inclusief affiliate link. Naast het fun element is het interactieve element belangrijk bij een succesvolle widget.

 


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten