Uw B2B webshop of B2B portal koppelen met Exact Online header image

Uw B2B webshop of B2B portal koppelen met Exact Online

vrijdag 15 april 2022 ·Leestijd: 5 minuten
contacteer auteur:

In moderne bedrijven van elke omvang moeten mensen omgaan met verschillende bedrijfsfuncties. Het gaat onder meer om human resources, supply chain management, customer relationship management (CRM) en manufacturing resource planning. Het kan overweldigend zijn om al deze bedrijfsaspecten handmatig of zelfstandig te beheren.

Het is daarom begrijpelijk waarom systemen zoals enterprise resource planning (ERP) steeds populairder worden. ERP-systemen zijn ontworpen om alle bedrijfsfuncties te integreren, waardoor workflows en besluitvormingsprocessen gemakkelijker te beheren zijn. Hierdoor hebben organisaties meer tijd om zich op hun kernactiviteiten te concentreren.
 

Wat is het ERP-systeem Exact Online?

Het ERP Exact Online stroomlijnt en automatiseert processen, waardoor een slankere, nauwkeurigere en efficiëntere werking ontstaat. Exact Online biedt volledig inzicht in de belangrijkste bedrijfsprocessen. Een koppeling van uw B2B webshop of B2B portal met Exact Online kan uw bedrijf laten groeien zonder de toevoeging van IT- of personeelskosten.

Beschouw Exact Online als de hersenen van de technologie van uw bedrijfssysteem. In het menselijk lichaam, controleren de hersenen alle gebieden van je lichaam door hen te vertellen wat te doen en ervoor te zorgen dat ze allemaal samenwerken. Het menselijk lichaam is niet in staat om te functioneren zonder een brein, en uw bedrijf kan niet functioneren zonder een goed ERP-systeem zoals Exact Online. Exact Online integreert alle facetten van een bedrijf, waaronder productontwikkeling, productie, marketing en verkoop. Door het synchroniseren van al deze gebieden, zijn bedrijven in staat om inzicht te krijgen, de productiviteit en operationele efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en de concurrentiepositie te verbeteren.
 

Wat zijn de functionaliteiten van het ERP-systeem Exact Online?

Een ERP-systeem heeft vier hoofdkenmerken: modulair ontwerp, flexibel, open en gecentraliseerde database, en automatische generatie van informatie. Dit softwaresysteem werkt in real-time, vanuit een algemene database die alle software ondersteunt. Dit resulteert in een consistente look en feel over de modules heen. 

Het primaire doel van Exact Online is om alle eenheden samen te brengen om snel operationele doelen te bereiken. Alle bedrijfsprocessen worden geïntegreerd over alle bedrijfseenheden in een complete aanpak om processen en informatie te stroomlijnen in de hele organisatie.

Een voorbeeld dat het gebruik van het ERP-systeem Exact Online duidelijk laat zien, is het voorbeeld van een bedrijf dat klanten online bestellingen laat doen. Zodra een bestelling is afgerond, controleert Exact Online automatisch de prijs en initieert een kredietcontrole, indien nodig. Het controleert of het product beschikbaar is en meldt dit aan de afdeling die de levering zal plannen. Zodra de bestelling is geleverd, wordt een factuur verzonden en kan de boekhoudafdeling haar rekeningen bijwerken.
 

De voordelen van een koppeling met Exact Online voor uw bedrijf

Een koppeling van uw B2B webshop of B2B portal met Exact Online kan vele voordelen opleveren voor uw bedrijf. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

1. Een koppeling met Exact Online maakt uw bedrijf flexibeler

In een snel evoluerend bedrijfsklimaat is het essentieel om te kunnen reageren op veranderingen. Een koppeling met het ERP-systeem Exact Online helpt uw bedrijf om zich aan te passen aan de veranderende marktdynamiek en de veranderende behoeften van de klant. U kunt in eerste instantie specifieke toepassingen implementeren die nu zinvol zijn en naadloos geïntegreerde toepassingen toevoegen naarmate uw bedrijf groeit.
 

2. Een koppeling met Exact Online verhoogt de efficiëntie en productiviteit drastisch

Inefficiënte spreadsheets, handmatige workflows en verouderde software kunnen de groei van uw bedrijf afremmen. Een koppeling van uw B2B webshop of B2B portal met het ERP-systeem Exact Online kan uw hele organisatie stroomlijnen en al uw gegevens op één plek onderbrengen, waardoor u nauwkeuriger kunt rapporteren en efficiënter, meer op samenwerking gebaseerd en datagestuurd kunt werken.
 

3. Door een koppeling met Exact Online bespaart u op onnodige kosten

Het koppelen van uw B2B webshop of B2B portal met Exact Online creëert efficiëntie die uw bedrijf lean maakt als het groeit. Veel bedrijven melden dat ze in staat zijn om uit te breiden zonder extra personeel of IT-kosten toe te voegen. De kosten van de implementatie van Exact Online met uw B2B webshop of B2B portal wordt gemakkelijk overschaduwd door de ROI van een meer efficiënte, volledig geoptimaliseerde bedrijfsomgeving.
 

4. Een koppeling met Exact Online laat uw bedrijf groeien

Een koppeling met Exact Online kan inefficiënties, verspilde tijd en verspilde middelen elimineren, waardoor uw bedrijf kan groeien. Als u last heeft gehad van een onvermogen om de vraag bij te houden omdat u beperkt bent door conventionele systemen of stagnerende verouderde ERP-systemen, maakt een upgrade naar een koppeling met Exact Online uw bedrijf vrij om zijn ware groeipotentieel te realiseren.
 

Exact Online voor B2B bedrijven in de handel- of maakindustrie

Eén van de meest gebruikte ERP-systemen in Nederland voor het voor B2B bedrijven in de handel- of maakindustrie is Exact Online. Exact Online heeft twee pakketten die aansluiten bij deze bedrijven: Exact Online voor Handel en Exact Online voor Productie. Deze pakketten bieden tegen een relatief lage investering een goede oplossing voor de uitdagingen van deze ondernemers.
 

Exact Online integraties bij Sigma Solutions

Sigma Solutions ziet het voordeel in van een koppeling met Exact Online voor uw bedrijf. Hierom hebben wij starterkits ontwikkeld die direct gekoppeld zijn met Exact. Dat gaat om een B2B Portal gekoppeld aan Exact Online en een B2B Webshop gekoppeld aan Exact Online. Bij de inrichting van de koppeling denken wij mee in hoe Exact Online zo efficiënt mogelijk ingezet kan worden. Wilt u meer weten over hoe een koppeling met Exact Online uw bedrijf kan helpen groeien? Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts contact met ons op!


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›